Norgesferie i sommer? Idyllisk fritidseiendom med under 10min gange til badestrand og marina! Masse aktivteter for barna

Høysandlia 10 , 1747 Skjeberg

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 1 108 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 1108
Bruksnummer 1
FINN.no 178521908
Sist endret 25.05.2020 09:59
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 847 769

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 43 750,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 57 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 847 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HØYSANDLIA 10!
Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne fritidseiendommen beliggende på idylliske Høysand med nærhet til badestrender, båtplasser, hyggelige spisesteder og butikker! Her kan du utforske den norske skjærgården, samtidig som du på ca. 20 minutter tar deg inn til Sarpsborg sentrum.
Hytta har en enkel, normal hyttestandard med eget anneks. Her har du 4 stuer/soverom, kjøkken, god lagringsplass, dusjrom og wc - ergo alt du måtte behøve for å stresse ned og koble vekk fra hverdagens mas og tjas!
Det er muligheter for å koble seg på vann og avløp. Ca. 700 meter til badestrand.
Kort fortalt:
• Populært hytteområde
• Anneks/uthus
• 4 soverom/stuer
• 20 min til Sarpsborg

Innhold

Krypekjeller: ikke måleverdig.
Kjeller 1: Kjeller har lav takhøyde, og er derfor ikke måleverdig.
Kjeller 2: Kjeller har lav takhøyde, og er derfor ikke måleverdig.
1.etasje: Entré m/servant, kjøkken, stue 1, stue 2 og stue 3.
Anneks: Dusjrom, innredet rom, bod og wc.

Standard

Hytta har en normal hyttestandard. I stuen er det en eldre Jøyul peisovn som varmer godt på sene sommer- og høstkvelder. Det er et enkelt eldre kjøkken med slette malte fronter, en laminert benkeplate og en benkeplate med belegg. Innvendig er det lakkerte tregulv. På veggene er det lakkert trepanel og malt trepanel. I himlingene er det lakkert trepanel og malt trepanel. Det er lagt frem sommervann fra felles borevann med nabo. I hytta er det vaskekum og servant. Det er en eldre veggmontert varmtvannsbereder på 25 liter i kjøkkenet. Hytta og annekset er ikke tilknyttet offentlig eller privat vann- og avløpslag, men gråvann/svartvann føres direkte til terreng. Det er innlagt strøm med hovedsikringer av typen skrusikringer. Uthuset er oppført i trekonstruksjon, det er dels støpt gulv, dels tremmegulv og dels bjelkelag. Wc inneholder forbrenningstoalett, urinal og servant. Dusjrommet inneholder en veggmontert varmtvannsbereder og enkelt dusjhode.

Beliggenhet

Beliggende på Høysand, midt blant fuglekvitter og trær, kan man virkelig roe ned etter lange uker med jobb og stress. Fra eiendommen er det 700 meter til badestrand. Høysand er et populært feriested med etablerte hytteområder, campingplass og fin skjærgård. Det tar ca. 20 minutter inn til Sarpsborg sentrum. Det er også nærbutikk på der alt av matvarer og drikke kan kjøpes inn for ferien! Det kryr av badestrender, turområder og båtliv i området. Utforsk den norske skjærgården og alt den har å by på, her kommer du langt med liten båt på dagstur.

Tomt

Areal: 1 108 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2048, Festeavgift: 1073, Det er ikke mulighet for å løse inn festetomten. Det er ingen forkjøpsrett. Festeavgiften reguleres neste gang i 2029 etter konsumprisindeksen. Fester har fortsatt rett til videre feste etter utløpsdato.

Garasje / Parkering

Felles privat vei over grunneiers eiendom. Det er mulighet for parkering av to biler ved eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1950

Antall soverom

4

Byggeår

1950

Byggemåte

Det er støpte fundamenter og tresøyler hovedsaklig på fjell, men mulig også noe oppfylte masser på fjell. Ringmurer er oppført dels av betong, dels av støpte sementblokker, og dels av lettklinkerblokker. Det er yttervegger oppført i trekonstruksjoner med utvendige fasader kledd med overflatebehandlet trekledning. Det er saltak yttertak dels tekket med stålplater, og dels med papp. Det er vinduer hovedsaklig med isolergladd. Ringmur står direkte på fjell, og er trolig ikke spesielt drenert. Takstmann har satt tilstandsgrad 3 på drenering. Les takst for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Teglsteinspipe på yttervegg som er pusset innvendig. I stuen er pipa anboret med en eldre Jøtul vedovn. Hytta har innlagt strøm med hovedsikringer av typen skrusikringer, og kurser med automatsikringer.

Kommunale avgifter

Kr. 4 766

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Reguleringsplan: Høysand Sør (35008)
Formål: Hytte
Godkjent: 15.10.1987

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Det er mulighet for å koble seg på vann- og avløp ved nr 13, og prisen på dette vil ligge på ca. 70 000,-. I tillegg kommer utgifter til ledning fra fellespunktet og til egen hyttevegg. Eiendommen har sommervann fra felles borrebrønn med nabo.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 1,944% av salgssum.
Tilrettelegging: kr. 9 900,-
Grunnpakke: kr. 10 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visningshonorar: kr. 2 500,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.