Delikat interiørperle i sentrum! Solrik balkong med utsikt | 3.etasje | Smart og lekkert kjøkken fra 2019!

Mathiesens gate 11D , 2609 Lillehammer

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 33 m²
Tomt 1 453 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1963
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 1486
Energimerking E
FINN.no 178408082
Sist endret 22.05.2020 15:48
Prisantydning 1 550 000
Totalpris 1 602 118
Ligningsverdi 389 994,-

Beregnet totalkostnad

1 550 000,- (Prisantydning) 44 109,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 594 109,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 602 118,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL MATHIESENS GATE 11D!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne sentrumsleilighet beliggende like ved Søndre Park i Lillehammer! Leiligheten ligger i 3.etasje, med gang, bad, soverom, stue, kjøkken og en behagelig balkong med fantastisk utsikt!
Leiligheten er smakfullt innredet med blant annet nytt kjøkkeninventar i 2019, og nymalte tidsriktige farger på veggene. Det er gode garderobeløsninger i leiligheten, samt bod i kjeller. Her har du altså alt du måtte trenge for et praktisk byliv! Med gangavstand til OL-byens alle fasiliteter - kanskje en lunsj på Parkkaféen, eller shopping i gågata?

Innhold

3.etasje: Stue, gang, sovealkove, kjøkken og bad.

Standard

Entré
Praktisk entré, med innebygget garderobeskap for oppbevaring av ytterøy og lignende.
Stue
Stuen er malt i delikate og tidsriktige farger og har god plass til både tv-krok og spisestue. Herfra har man utgang til en overbygd balkong på ca. 2 kvm med utsikt over byen. Smart løsning og store vinduer gir godt lysinnslipp og økt romfølelse.
Bad
Badet ble pusset opp gjennom borettslaget og har beronggulv med varmekabler. 60cm servantskap og speil med lys over, wc, dusjkabinett og varmekabler i gulvene. Flatene på baderommet er malt og blandebatteri i dusj er byttet i 2020.
Soverom
Smart sovealkove innredet og malt i lune og behagelige farger.
Kjøkken
Kjøkkenet er pusset opp og modernisert med nytt inventar og hvitevarer i slutten av 2019. Kjøkkenet er plassert og innredet smart slik at man utnytter plassen maksimalt og får god skap og benkeplass.
Innvendige overflater
Gulv: Nyere laminat/parkett på gulv.
Vegger: Malte veggflater.
Himling: Malt betong.
Det medfølger bod i kjeller. Nytt sikringsskap i 2017 med automatsikringer og merkede kurser.

Beliggenhet

Mathiesens gate 11D ligger sentralt i et av Lillehammers beste boligområder. Med Søndre Park, byens park og vakreste lunge som nærmeste nabo - her har du fantastiske rekreasjonsområder like utenfor dørkarmen. I parken er det også en kafé med en flott uteservering når været tillater det. Det er gangavstand til gågata, kanskje landets koseligste? Butikker, lekeplasser, restauranter og kafeer er alt innen umiddelbar nærhet. For den sportsinteresserte har du Sportsplassen med fotballbane, treningsapparater og skøytbane om vinteren.
Lillehammer har et rikt kulturliv, med blant annet Kulturhuset Banken innen gangavstand, der det er konserter, show og forestillinger. Lillehammer er en aktiv by med gode turområder og fantastiske skianlegg og løyper om vinteren. Strandtorget kjøpesenter har alt du måtte trenge av butikker- og shoppingmuligheter, alt innen en kort kjøretur fra leiligheten.

Tomt

Areal: 1 453 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Terrenget er tilnærmet flatt og har svakt fall fra grunnmur på fremside og bakside av boligblokk.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har noen carporter. Disse leies ut etter ansiennitet i borettslaget. I tillegg er det biloppstillingsplasser på tomten som kan benyttes av beboerene.

Felleskostnader

2 235 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Renter og avdrag på felles lån, kommunale avgifter, forsikring av bygning/fellesarealer (ikke innbo), forretningsførsel, revisjon, trappevask, utvendig vedlikehold, kabel-TV etc.

Borettslag

Engeland Borettslag, org.nr: 950 389 427.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget for boligbyggelagets medlemmer. Denne blir utlyst etter salg.
Det er pliktig medlemskap i boligbyggelaget. Dette koster kr. 300,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90507019608, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.05.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 06.05.2020: 2 772 904
Andel av saldo: 44 110
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.03.2035 )

Andel fellesgjeld

44 109

Andel formue

15 126

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde ett husdyr pr. andel i følge husordensreglene.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1963

Antall soverom

1

Byggeår

1963

Byggemåte

Byggegrunn antas å bestå av fast stabil masse. Grunnmur av betong, mulig sparesteinsbetong. Alder på drensrør antas å være fra byggeåret. Oppført med bærende konstruksjoner i betong/murverk, utvendig kledd med fasadeplater (eternitplater). Del av fasade med malt panel. Isolerglassvinduer fra 2015. Terrassedør i malt treverk med isolerglass fra 2015. Takkonstruksjon i antatt betong, oppført som kompakttak, flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 21.09.1999.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 33 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 389 994 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 403 978 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende plangrunnlag for eiendommen er Byplan for Lillehammer (kommunedelplan for det sentrale
byområdet). Byplanen ble vedtatt 26.03.2020. Planen ligger i sin helhet på kommunens hjemmeside.
https://www.lillehammer.kommune.no/kommuneplan.467302.no.html

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Privat adkomst fra Mathisens gate.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr.
Tillrettelegging: kr.
Grunnpakke: kr.
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visningshonorar: kr.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.