Enebolig med store utearealer | 3 soverom | Vaskerom | Garasje | Midt mellom byene! Fantastiske muligheter!

Dalveien 141 , 1718 Greåker

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 94 m²
Bruksareal 206 m²
Bruttoareal 226 m²
Tomt 772 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 2077
Bruksnummer 413
FINN.no 179412157
Sist endret 25.05.2020 10:38
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 467 769
Ligningsverdi 614 674,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 77 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 467 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DALVEIEN 141!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne eneboligen i Greåkerdalen med én etasje pluss kjeller. Det er 3 soverom i boligen, bad og eget vaskerom - så her har du virkelig det du trenger for et praktisk liv med familien!
Stuen er lys og luftig med utgang til en stor og solrik veranda på ca. 35 kvm. Det er også en peisovn i stuen. Kjøkken med god skap- og benkeplass, samt garasjerom i tilnkytning til huset. Det må påregnes noe rehabilitering for å tilfredstille dagens krav til standard.
På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes.

Innhold

Kjeller: Bod 1, bod 2, bod 3, bod 4, bod 5, bod 6, gang 1 og gang 2.
1.etasje: Bad, entré, stue/spisestue, gang, vaskerom, trapperom, 3 soverom og garasjerom.
Loft: Uinnredet loftsrom.

Standard

Entré
Du møtes av en entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Det er varmekabler i yttergangen.
Stue
Stuen er romslig og lys med god plass til spisestuemøbler og tv-krok. Herfra er det utgang til en stor terrasse med gode solforhold! Et perfekt sted for å utnytte sommeren på best mulig måte. Stuen er malt i tidsriktige og delikate farger, og gir en god og harmonisk følelse. Vedovn/peisovn i stue i 1.etasje
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte heltre fronter, høyskap og noen fronter med glass. Kjøkkenet er praktisk med god skap- og benkeplass. Laminerte benkeplater. Integrert oppvaskkum. Det er montert fliser på vegger over benk. Plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøle-/fryseskap.
Soverom
Det er totalt 3 soverom i boligen. Soverommene er av god størrelse med smarte garderobeløsninger.
Bad
Overflater med fliser på gulv og vegger og mosaikkfliser i dusjsone. Gulvvarme. Badet har en innredning med underskap, ettgreps servantbatteri, speilskap, dusjhjørne med garnityr og vegghengt klosett og høyskap. I tilknytning til baderommet er det et eget vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Kjeller
I kjelleren er det plenty av bod- og lagringsplass.
Innvendige overflater
Gulv: Laminat. Vinylbelegg på kjøkkenet.
Vegger: Malte kinaplater, malt tapet, malt panel og malte slette flater.
Himling: Behandlet takpanel, malt takpanel og innfelte downlights enkelte steder.

Beliggenhet

På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til flere barnehager som ligger 5-10 minutters kjøretur unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Tomt

Areal: 772 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje samt biloppstillingsplasser på egen tomt. Det er lagt opp til elbilader, men følger ikke med dersom ikke annet blir avtalt ved salg.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1965

Antall soverom

3

Byggeår

1965

Byggemåte

Enebolig oppført på støpt grunnmur i betong. Saltak i trekonstruksjon tekket med takshingle. Metalltakrenner og nedløp, beslått pipe. Over grunnmur vegger i bindingsverk utvendig kledd med liggende malt kledning. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Trevinduer med isolerglass. Takstmann opplyser om oppsprekking, skjevheter og setningsskader, og har gitt deler av konstruksjonen tilstandsgrad 3. Les vedlagte takstrapport for ytterligere informasjon om tilstanden på boligen.
I følge Sarpsborg kommune foreligger det ingen byggetegninger i deres arkiver. Vi gjør oppmerksom på at dagens faktiske bruk ikke nødvendigvis stemmer overrens med de opprinnelige byggetegningene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 206 kvm, Bruttoareal: 226 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i yttergang. Ildsted i stue. Luft-til-luft varmepumpe. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Selger har ikke framskaffet energiattest for boligen. Ved manglende energimerking kan kjøper innen ett år etter at avtale om salg er inngått få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning.

Kommunale avgifter

Kr. 18 933

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 674 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 212 827 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert.
Annet: Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Taklampe i stue medfølger ikke. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 37 000,-
Tilrettelegging: kr. 9 900,-
Grunnpakke: kr. 10 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visningshonorar: kr. 1 950,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.