#SOLÅSEN

Rekkehus på Nordre Kråkerøy med spektakulær utsikt mot sentrum! Kjøkken med øy | Solrik terrasse | Garasje | 3 soverom!

Solåsen 38 , 1671 Kråkerøy

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 97 m²
Bruksareal 102 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 5 356 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1960
Gårdsnummer 422
Bruksnummer 568
Energimerking G
FINN.no 190652984
Sist endret 17.09.2020 16:25
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 432 665
Ligningsverdi 512 331,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) 134 656,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 424 656,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 432 665,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SOLÅSEN 38!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimøsen presenterer dette lekre rekkehuset på Nordre Kråkerøy med fantastisk utsikt utover Fredrikstad sentrum! Her er det god plass til hele familien, med trygge omgivelser og plenty av lekearealer for barna!
Rekkehuset inneholder entré, tre soverom, kjøkken/stue, bad og boder. Det medfølger også en garasje i felles garasjerekke! Fra stuen er det utgang til en stor terrasseplatting med gode solforhold. Kjøkkenet er påkostet med sort innredning, kjøkkenøy og integrerte hvitevarer. Rekkehuset er pent innredet med moderne og tidsriktige farger på veggene, og fremstår innbydende og imøtekommende!

Innhold

Kjeller: Vaskerom og bod.
1.etasje: Vindfang, stue og kjøkken.
2.etasje: Tre soverom, gang og bad.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en imøtekommende og lekker entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - TIDSRIKTIGE OG MODERNE FARGER PÅ VEGGENE
Stuen er lys og luftig med en åpen løsning mot kjøkkenet. Her er det god plass til både spisestue og tv-møbler. Herfra er det også utgang til en stor og pent opparbeidet terrasseplatting med gode solforhold.
KJØKKEN - FANTASTISK KJØKKENØY
Kjøkkenet er påkostet med svarte fronter og en kjøkkenøy med god lagringsplass. Det er integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, komfyr, vifte,  platetopp og oppvaskmaskin. Her kan vennegjengen mingle rundt kjøkkenøyen, mens du briljerer med kokkekunskapene og rører rundt i grytene! Over kjøkkenbenken er det montert fliser i lekker fiskebensmønster.
BADEROM - FLISLAGT
Badet er flislagt. Eier opplyser at badet er oppbygd i 2018. Det er nedfelt dusjhjørne med dører, baderomsinnredning og vegghengt klosett. Badet har mekanisk vifte og gulvvarme. Det er også et eget vaskerom i boligen. Her er det uttak for vaskemaskin og utgang til terreng fra rommet.
SOVEROM - PLASS TIL FAMILIEN
Det er 3 soverom av god størrelse i rekkehuset. Her er det plass til smarte og praktiske garderobeløsninger.
GARASJE
Det medfølger garasje i felles garasjerekke. Garasjen har fått tilstandsgrad 2 av takstmann.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat.
Vegger: Malte slette flater.
Himlinger: Malte slette flater.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig, landlig og populært boligområde på Kråkerøy i Fredrikstad kommune. Her befinner du deg idyllisk, usjenert og skjermet til med gangavstand til sjøen, strender og svaberg, samt gode solforhold. Eiendommen har også umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg og fotballanlegg. Både Kråkerøy IL og Trolldalen IF byr på fine treningsfasiliteter.
Kråkerøy er et ettertraket boligområde, med skjærgårdsnatur og muligheter for strand- og båtliv. Enhuusskilen badestrand er et populært sted med brygge og bademuligheter innen kort gangavstand. Området er perfekt for fine turer og du finner både gang- og sykkelsti som tar deg helt inn til Fredrikstad sentrum.
Det er kort avstand til offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud. I sentrum finner du Torvbyen, Østfolds ledende kjøpesenter, med utallige butikker. Fredrikstad sentrum har ellers et variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Moss, Halden og Svinesund, samt Nordby Shopping Center i Sverige ligger kun en kort kjøretur unna.

Tomt

Areal: 5 356 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Det er montert lader for elbil i garasjen.

Felleskostnader

3 800 pr. mnd. Festeavgift, renovasjon, vann og kloakk, forsikring, lån og kommunale avgifter.

Borettslag

Bjølstad Borettslag, org.nr: 976582616.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Økning av fellesgjeld i forbindelse med fjerning av fjell for å få bedre plass til søppelkasser. Vil ikke medføre økning av felleskostnadene, kun gjeld. Totalt ca. 200 000,-. Forretningsfører er usikker på om dette vil skje i løpet av senhøsten 2020 eller våren 2021.

Andel fellesgjeld

134 656

Andel formue

15 585

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt, men det skal søkes om til styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1960

Antall soverom

3

Byggeår

1960

Byggemåte

Boligen er fundamentert på fjellgrunn, og på leca ringmur. Bygget har støpt grunnmur. Grunnmuren er pusset og malt utvendig over terreng. Det er ingen synlige drensplater ved grunnmuren. Det antas at ytterveggene i leiligheten er oppført i Siporex. Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert utvendig. Det er stående kledning på ytterveggene. Bygget har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Det er takstein på yttertaket. Undertak av bord og papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Gulvvarme i første- og andreetasje. Det er montert lader for elbil i garasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 512 331 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 844 390 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Utbygging av tomt nedenfor er varslet med tre boenheter. Borettsalget har mottatt et utkast, men utbygger har varslet at det skal komme et nytt utkast.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.