#HVALER

Eiendom med boplikt! Ren skjærgårdsidyll ved Ørekroken | Bolig & anneks | Utsikt | Medfølge båtplass | Sjelden mulighet!

Lammenes 96 , 1680 Skjærhalden

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 488 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1939
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 69
Energimerking G
FINN.no 210001724
Sist endret 03.04.2021 14:56
Prisantydning 5 490 000
Totalpris 5 641 519
Ligningsverdi 255 476,-

Beregnet totalkostnad

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 151 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 641 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL LAMMENES 96!
Blant skjærgårdsidyll og fuglesang, der solstrålene kjemper seg gjennom trær og busker - finner vi Lammenes 96! En eiendom ulikt noe annet. Der sandstrendene fortsetter nærmest ut i det uendelige, og det eneste som høres er vindens tak i sjøgresset langs vannkanten.
På Lammenes får du en bolig du aldri vil forlate, et fristed vekk fra hverdagens mas. Med kort vei til matbutikker, sandstrender, restauranter og båtplasser har du alt du trenger for. På kort tid tar du deg også inn til Fredrikstad sentrum med alle dets fasiliteter. Spis på brygga, eller spaser rundt i Gamlebyen!
Kort fortalt:
• Stor, solrik tomt
• Bolig og anneks
• To vedovner
• Drømmemulighet
• Kort vei til sjøen
Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Vindfang, toalett, kjøkken og to stuer.
2.etasje Soverom og loftstue.

Standard

ENTRÈ
Praktisk gang med plass til yttertøy og lignende.
STUE
Det er to stuer i boligen. Det er vedovn og en åpen peis som varmer godt og smykker inn rommene. Stuen kan kan også fungere som soverom.
TOALETT
Det er ikke baderom i boligen, men et eget toalettrom med gulvtoalett og en liten servant. Rommet har naturlig avtrekk. Det er montert en liten varmtvannsbereder i kjelleren.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har profilerte og malte skapfronter. Det er laminert benkeplate, og montert vifte over komfyr. Eier opplyser at innredningen har en eldre årgang, og er kjøpt brukt.
SOVEROM
Det er et soverom i 2.etasje av god størrelse. Det er også innredet et anneks som kan benyttes som soverom - perfekt for gjestebesøket!
ANNEKS
Eier opplyser at annekset har fått nytt yttertak og takstoler i 2018. Det er et innredet rom, og en bod i annekset. Det er takstein på yttertaket og liggende kledning på ytterveggene. Annekset har ringmur i granitt.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Malte tregulv og laminat.
Vegger: Tapet og malt panel.
Himlinger: Malte flater.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i idylliske Ytre Hvaler nasjonalpark kun 300 meter fra Ørekroken som er en lun langgrunn bukt med sydvendt sandstrand. Det er kort til Skjærhalden sentrum med flere forretninger, cafeer, restaurant og båtforbindelse til andre Hvaler øyer samt Strømstad. Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder, golfbane m.m. Gode bussforbindelser til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Man kjører av fylkesvei 108 noe etter Hvalertunnelen og kjører til høyre ned en grusvei. Lammenes 96 ligger da på venstre hånd. Det foreligger ingen tinglyst adkomstrett og det har det heller ikke gjort jfr. selgere av Lammenes 96.

Tomt

Areal: 1 488 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen inkluderer to parseller. Gnr. 23 og Bnr. 69 og 358. Estimert areal med de nye tomtegrensene er ca 1.488 kvm.

Garasje / Parkering

Parkering på egen grunn.

Arealbekreftelse

Det gjøres spesielt oppmerksom på det innredede rommet i annekset, som er innredet og brukt som soverom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Man må anta at den innredede delen av annekset ikke er søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på sand, noe som er normalt for området. Boligen har en eldre ringmur i granitt. Granittmuren er stablet. Det er ingen tegn til drensløsning rundt bygget. Takstmann har satt tilstandsgrad 3 på drenering. Det antas at ytterveggene er oppført med reisverk. Det er eternittplater på tre av ytterveggene, og liggende kledning på én vegg. Det er montert vinduer med malte trerammer, og to-lags glass. De fleste vinduene antas å være fra tidlig 80-tallet. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med en eldre flat betongtakstein. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Boligen har forøvrig for det meste fått tilstandsgrad 2 av takstmann Arnstein Mathisen. Les vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende eiendommens tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen. Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. Det utstedes heller ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn, ellers elektrisitet.

Kommunale avgifter

Kr. 13 323

Eiendomsskatt

Det er i Hvaler kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 255 476 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Det er ikke utarbeidet reguleringsplan for eiendommen.
Kommuneplan 2017-2029 er gjeldende. Formål: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav / Hensyn kulturmiljø / LNFR - spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Nåværende eier har benyttet eiendommen som fritidsbolig, iflg. eiere har den vært brukt som fritidsbolig i nærmere 70 år. Dersom eiendommen selges til noen utenom nær familie, må den nye kjøperen søke konsesjon til annet formål enn beboelse, eller erklære at de skal bo på eiendommen. Eiendommen er en gammel boplass som vil komme inn under kommunens forskrift til konsesjonslovens § 7.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Følgende rettigheter/servitutter er tinglyst på eiendommen:
2005/3643-1/86  Best om garasje/parkering  
17.03.2005 
rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:23 Bnr:110  
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3011-23/297
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3037387-1/200  Bestemmelse om veg  
17.09.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:23 Bnr:69  
Overført fra: 3011-23/297
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Det er innlagt vann og kloakk, men ikke anlagt bad i boligen. Det er adkomst via fylkesvei 108, det er antageligvis privatstikkvei fra hovedveien, det foreligger ikke noen skriftlig avtale på adkomsten, men veien har iflg. eier alltid blitt benyttet til hytta i deres eiertid.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Sofa i stue
To lenestoler i stua
Hvite utemøbler
Hvit Ikeaseng i bryggerhuset
Kjøleskap
Microbølgeovn
To stoler på inneverandaen i hovedhuset
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Ny eier av Lammenes 96 overtar båtplass på Ørekroken. Kontigent på kr. 500,- i året til båtforeningen for vedlikehold med mer. Det gjelder plass nr 28.
Se http://www.orekroken.no/home for ytterligere info.
Det gjøres spesielt oppmerksom på det innredede rommet i annekset, som er innredet og brukt som soverom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Man må anta at den innredede delen av annekset ikke er søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lammenes 96, 1680, Skjærhalden, Gnr. 23 bnr. 69 i Hvaler kommune

Eier

Sissel Ogden

Oppdragsnummer

25-20-0236

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.