#POPULÆREKURLAND

Tidsriktig og lekker 3-roms ved markas inngangsport! 2 soverom | Varmtvann inkludert | Pent kjøkken | Balkong!

Olsokveien 28 , 1727 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 23 691 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1963
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3431
Energimerking G
FINN.no 190166430
Sist endret 15.09.2020 22:21
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 334 679
Ligningsverdi 605 647,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 370 670,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 320 670,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 334 679,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL OLSOKVEIEN 28!
Grimsøen & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne smakfulle og lekre 3-romsleiligheten på populære Kurland. Leiligheten inneholder 2 soverom, bad, gang, kjøkken og stue. Det er også en deilig og lun balkong i leiligheten. Kjøkkenet har hvite fronter og rene linjer.
På Kurland har du nærhet til marka, samtidig som du på kort tid tar deg inn til Sarpsborg sentrum. Det er kort vei til både matbutikker og idrettsanlegg.
Borettslaget har felles oppvarming (fjernvarme) tilknyttet radiatorer.Varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Parkering på biloppstillingsplass og venteliste garasjeplass.

Innhold

1.etasje: Vindfang, bad, kjøkken, stue og to soverom.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en innbydende og imøtekommende entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - STORE VINDUSFLATER GIR ØKT ROMFØLELSE
Stuen er lys og malt i tidsriktige farger. Det er god plass til både spisestue og tv-møbler i stuen. Herfra er det utgang til balkongen. Det er parkett på gulvene.
KJØKKEN - RENE LINJER OG HVITE FRONTER
Leilighetens kjøkkeninnredning har slette hvite skapdører og laminert benkeplate. Det er montert vifte over komfyren. Innredningen har integrert platetopp og komfyr, og ellers plass og opplegg til alt du måtte trenge! Det er også plass til et lite frokostbord på kjøkkenet.
BADEROM - FLISLAGT OG DELIKAT
Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2004. Det er fliser på veggene og gulvet. Badet har gulvvarme.
Det er montert dusjnisje med dører, veggmontert vannklosett, avtrekk og servant med frittstående høyskap. Det er felles vaskerom i kjeller.
SOVEROM - MODERNE FARGER PÅ VEGGENE
To soverom av god størrelse. På det ene soverommet er det en stor skyvedørsgarderobe.
UTEOMRÅDER - FLOTTE REKREASJONSOMRÅDER
Fra stuen er det utgang til en overbygd balkong. Det er støpt gulv av betong med Epoxymaling, og det er rekkverk av platekledd aluminiumskonstruksjon med frostet glass. Balkongene i borettslaget ble utvidet i regi av borettslaget i 2010. Borettslaget har nylig foretatt oppussing av tak og gulv på balkongene. Tomten som er felles for hele borettslaget er pent opparbeidet med grøntarealer slik som gressplen, beplantning, prydbusker og trær. Deler av tomten har skogvegetasjon, og borettslaget har anlagt egen lekeplass med diverse lekeapparater og ballplass. Det er flere felles bord og sitteplasser rundt på eiendommen, og det er asfalterte gangarealer, parkeringsplasser og trafikkarealer. Det medfølger bod i kjelleren.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett og fliser på bad.
Vegger: Malte slette flater og fliser på bad.
Himlinger: Hvitmalte slette flater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.
Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Tomt

Areal: 23 691 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er felles parkeringsplasser utenfor blokkene. Borettslaget disponerer også 26 garasjeplasser som tildeles etter venteliste. Ved tildeling av garasjeplass vil det også påløpe garasjeleie på kr. 200,- /mnd.

Felleskostnader

4 276 pr. mnd. Div. honorarer, renhold og vedlikehold, kabel-TV, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, oppvarming av varmtvann, renter og avdrag på fellesgjeld.

Borettslag

St. Hansveien borettslag, org.nr. 948803585, er oppført i 1962-63 og består av 8 høyblokker med til sammen 134 leiligheter. Borettslaget disponerer også 26 garasjeplasser.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1985-86: Steniplater
1985-86: Utskiftning av vinduer
1996: Varmepumpeanlegg (fjernvarme) - nye radiatorer i alle leilighetene
1997: Utskiftning av ytterdører og dører til leilighetene, samt montering av callinganlegg
1997: Vaske- og tørkerom med vifter i alle kjellerene
2004: Rehabilitering av bad
2009: Vedtatt på GF - Rehab av verandaer, vinduer,dører o.l.
2017: Vedtatt på ekstraordinær GF 24.08 - Rehabilitering av gulv og tak på balkonger.
2020: Vedtatt på ordinær generalforsamling 12.03.2020, at grusplassen nedenfor parkeringen ved Olsokveien 24, asfalteres og
opparbeides til parkeringsplasser.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og boligbyggelagets medlemmer. Forkjøpsretten vil bli avklart etter budaksept. Ta kontakt med megler for ytterligere opplysninger om meldefrist.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning eller IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136125476, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.08.2020: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 130
Saldo per 14.08.2020: 49 451 757
Andel av saldo: 370 671
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2052 )

Andel fellesgjeld

370 670

Andel formue

16 720

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter skriftilig søknad innvilget av styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1963

Antall soverom

2

Byggeår

1963

Byggemåte

Blokken er fundamentert med støpte fundamenter på faste masser, og ringmuren er av støpt betong. I kjelleren er det støpte gulv på oppfylte faste masser. Yttervegger og delevegger mellom leilighetene er oppført av betong. Yttervegg mot balkong er av isolert bindingsverk. Blokken har dobbel pultak oppført i sperrekonstruksjon med rupanel som undertak. Utvendig er taket tekket med betongtakstein. Vinduene er med karm og ramme av tre med 3-lags isolerglass, og utvendig er vinduene beslått med aluminium. Vinduene ble skiftet i regi av borettslaget i 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest finnes ikke på denne eiendommen i Sarpsborg kommunes byggesaksarkiv.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Borettslaget har felles oppvarming fra varmepumpeanlegg (fjernvarme) tilknyttet radiatorer med vannbåren varme, og det er felles oppvarming av tappevann i borettslaget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 605 647 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 180 330 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Leiligheten er utstyrt med porttelefon og fjernbetjent åpning av hoveddøren i blokken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men omfattes av kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: Bebyggelse og anlegg.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.