#TRARA/GLEMMEN

Mellom marka og sentrum! 3-romsleilighet med en fantastisk takterrasse! Lekkert kjøkken | Garasjeplass | Utsikt

Ilaveien 30 , 1605 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 1 370 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1955
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 881
Energimerking B
FINN.no 190517666
Sist endret 17.09.2020 13:53
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 867 019
Ligningsverdi 496 830,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 77 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 867 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ILAVEIEN 30!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne lekre selveierleiligheten nær Fredrikstadmarka og sentrum! Leiligheten ligger i et bygg renovert i 2018 der det medfølger en egen takterrasse i rekke til leiligheten. Her føler du deg som kongen på haugen!
Leiligheten er smakfull og praktisk med entré, to soverom, bad og stue/kjøkken og befinner seg i 2.etasje. Det er god plass til både spisestue og tv-møbler i stuen. Soverommene er lune og behagelige, og av god størrelse!
Fra eiendommen har man gangavstand til byens sentrumsgater, flere dagligvareforretninger, barne-, ungdoms- og videregående skoler, barnehage, buss og jernbanestasjon.

Innhold

Boligen befinner seg i 2.etasje og inneholder følgende:
Vindfang, to soverom, bad/vaskerom, gang og stue/kjøkken.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en innbydende og lekker entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
KJØKKEN - HVITE FRONTER OG RENE LINJER
Det er åpen planløsning mellom kjøkken og stue. Kjøkkeninnredningen har hvite høyglanspolerte skapdører, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, platetopp, komfyr, vifte og kjøl-/fryseskap. Her er det god skap- og benkeplass!
STUE - ÅPEN LØSNING MOT KJØKKENET
Stuen er lys og luftig med god plass til både tv-krok og spisestue. Store vinduer gir et godt lysinnslipp og økt romfølelse. Det er laminat på gulvene og sprek tapet på veggene.
BADEROM - FLISLAGT OG DELIKAT
Leilighetens bad har fliser på vegger og gulv. Det er montert vegghengt vannklosett, baderomsinnredning og uttak for vaskemaskin. Badet har nedsenket gulv i dusjnisjen med glassdører. I delen for vaskerom er det montert en 200 liters varmtvannsbereder. Vaskerommet har plater på veggene.
SOVEROM - LUNT OG BEHAGELIG
To soverom av god størrelse med plass til praktiske og smarte garderobeløsninger.
TAKTERRASSE
Det er oppført en terrasse på yttertaket som er tilhørende leiligheten. Terrassen ligger i en rekke med flere terrasser. Det er tilgang via utvendig vindeltrapp til yttertaket.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Himlinger: slette malte flater.
Vegger: slette malte flater.
Gulv: laminat.

Beliggenhet

Solrikt og attraktivt boligområde på Trara. Fra eiendommen har man gangavstand til byens sentrumsgater, flere dagligvareforretninger, barne-, ungdoms- og videregående skoler, barnehage, buss og jernbanestasjon.
Fredrikstadmarka med lysløype og flott turterreng og bademuligheter er like i nærheten. Området er usjenert og fritt beliggende i barnevennlige omgivelser, med gode solforhold og etablert boligbebyggelse. I Fredrikstad sentrum har man et flust av restauranter, barer og cafeer. Nyoppførte Nygaardsplassen har blitt et fantastisk kvartal med et internasjonalt preg, der man finner flotte restauranter og butikker. Brygga er også et yndet turistmål, og passer til både lunsjmøter og sommermiddager.

Tomt

Areal: 1 370 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felleskostnader

1 250 pr. mnd. Kabel-TV, vaktmestertjenester, deler av kommunale utgifter, vedlikehold hage/ute og forretningsførerhonorar.

Sameie

Sameiet Ilaveien 28, org.nr: 922 186 324.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal søkes om til styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1955

Antall soverom

2

Byggeår

1955

Byggemåte

Bygget har støpt grunnmur. Bygget er oppført i mur/betong. Utvendige fasader har telgstein. Leiligheten har innadslående vinduer. Vinduene er i vinyl, og har tre-lags glass. Vinduene er fra 2018. Bygget har saltak med lite fall. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Det er oppført en terrasse på yttertaket som er tilhørende leiligheten. Terrassen har tregulv og levegger. Det antas at etasjeskillet er i betongkonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.08.2018 på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Oppvarming

Det er balansert ventilasjon i leiligheten. Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 357

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 496 830 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 788 589 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Elanlegg:
I elskapet er det automatsikringer, 15 kurser. Elanlegget er fra 2018.
Ventilasjon:
Det er montert balansert ventilasjonsanlegg i boligen.
Annet:
Det er montert 200 liters varmtvannsbereder. Vannrør er utført som rør-i-rør system. Innvendig kloakkrør er i pvc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.