Varteig

Varteig - Rimelig og pen leilighet forbeholdt personer m/ alders- eller uføretrygd i Sarpsborg kommune

Vartunveien 8C , 1735 Varteig

VISNINGER

23. september onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Hilde Due Rismark
Hilde Due Rismark Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 56 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 6 908 m² / Festet fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1992
Gårdsnummer 3007
Bruksnummer 41
FINN.no 191590533
Sist endret 16.09.2020 11:04
Prisantydning 831 324
Totalpris 952 744
Ligningsverdi 353 824,-

Beregnet totalkostnad

831 324,- (Prisantydning) 107 411,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 938 735,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 952 744,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Grimsøen & Partners ønsker velkommen til en hyggelig og pen 2 roms leilighet på ett plan med trappefri adkomst. Boligen ble oppført i 1992 og og leiligheten bærer preg av forsiktig bruk gjennom årene. Innvendig er vegger og tak malt i lyse farger og gir en harmonisk og god følelse. Det er lys vinyl på gulv i aller rom samt våtromsbelegg på badet. På veggene er det lys tapet og våtromstapet på badet.
Boligen har romslige rom med god planløsning. Stuen har god plass for både sofaløsning og spisestue. Det er satt inn en vedovn for ekstra varme på kalde dager, og det er utgang fra stuen til en solrik balkong med flott utsikt ut over jordene. Fra balkongen er det trapp til bakkeplan. Forøvrig har stuen godt med veggplass for seksjoner og bilder. Leiligheten inneholder 1 soverom med garderobeløsning, bod m/nedtrekkstrapp til stort, isolert loft med mye lagringsplass, kjøkken med lys, pen innredning og plass for bord og stoler samt et romslig bad med opplegg for vaskemasin.  Det følger en utvendig bod og garasje.
Leiligheten er tilknyttet boligbyggelaget med alle fordeler det medfører samt lave omkostninger ved kjøp av andelsleilighet. Velkommen på visning!
Leiligheten er konsumprisregulert og er forbeholdt medlemmer i boligbyggelaget. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) med alders- eller uføretrygd etter Folketrygdloven, hjemmeværende i Sarpsborg kommune, kan bli og være andelseiere i borettslaget.
Kort fortalt :
- Lys og hyggelig leilighet
- Flott utsikt
- Vedovn
- Sentralstøvsuger
- Garasje
- Stort, isolert loft
- Rullestolrampe
- Lave omkostninger ved kjøp
- Populært boområde
- Nærhet til lysløype og turområder

Innhold

Entre, stue, kjøkken, bad, bod og soverom. Garasje. Utvendig bod.

Beliggenhet

Varteig ligger i et attraktivt område, ca 9 kilometer fra Sarpsborg Sentrum. Varteig ligger sør for elven Glomma og nord for Sarpsøyfossen. Det finnes to veibruer som blir brukt for å komme seg til fastlandet, begge til østsiden av Glomma. Grøtbrua i sør fører over til Hafslundsøy og videre Nipabrua i nord tar deg over til Varteig.
Vartun borettslag ligger sentralt i et jordbruksområde og med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. . 
Varteig har idyllisk friarealer og flotte turområder og lysløype. Her finnes merkede turløyper som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra som ligger på Hafsludsøy. Her er det også legesenter, baker, blomsterforretning, fotpleier og bensinstasjon. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort kjøretur til Borgenhaugen og iseveien med alle typer butikker samt til sarpsborg sentrum.

Tomt

Areal: 6 908 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja - egen garasje med vippeport

Felleskostnader

5 670 pr. mnd.

Borettslag

Vartun borettslag er tilknyttet Sarpsborg og omegns boligbyggelag.  Borettslaget består av 8 enheter.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett vil bli utlyst i forkant av salget

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke Innført IN ordning i borettslaget

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr. 113406466 - Husbanken - anuitetslån - rentesats 2.02% - 2 term. pr. år - 5 term. til innfrielse.
Lånenr. 11427244 -  Husbanken . anuitetslån - rentesats 2,02% - 2 term. pr. år - 13 term. til innfrielse.

Andel fellesgjeld

107 411

Rentekostnader fellesgjeld

212

Avdrag fellesgjeld

2173

Andel formue

121 485

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87376768

Vedtekter / husordensregler

Se vedlagt prospekt

Husdyrhold

Konf. megler

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1992

Antall soverom

1

Byggeår

1992

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på antatt oppfylte faste masser. Ringmuren er oppført med blokker av lettklinkerbetong som er pusset utvendig. Det er isolerte støpte gulv. Ytterveggene er oppført av bindingsverk og utvendige fasader er kledd med stående trepanel som er beiset/malt.  yttertak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kan ikke leveres iflg. kommunen

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Etter ett års botid kan kjøper søke borettslaget om utleie av sin bolig. Se vedlegg.

Oppvarming

Elektrisk. Vedfyring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 353 824 pr. 31.08.2020
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 273 766 pr. 31.08.2020

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

For opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig iflg. kommunen

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hilde@gpartners.no eller SMS: 99 59 54 82 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.