#SENTRUMSDRØMMEN

Unik & sjelden selveierleilighet i hjertet av Sarpsborg sentrum | Delikat flislagt bad & flott kjøkken | "Bygget" i 2009

St. Marie gate 115B , 1706 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 533 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1903
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 16
Energimerking F
FINN.no 193935986
Sist endret 23.10.2020 14:26
Prisantydning 2 895 000
Totalpris 2 986 583
Ligningsverdi 519 178,-

Beregnet totalkostnad

2 895 000,- (Prisantydning) 9 844,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 904 844,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 72 720,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 81 739,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 986 583,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ST. MARIE GATE 115B!
Denne sentrumsleiligheten med store buede vinduer med solfilm, parkeringsplass og to soverom gir deg alt du trenger for et praktisk liv! Her kan du spasere rett ut i gågata, sette deg på din foretrukne restaurant, og nyte det sentrum har å by på!
Leiligheten befinner seg i 2.etasje med gang, to soverom, bad, stue, kjøkken og bod. Rommene er store og luftige med et fantastisk lysinnslipp og god romfølelse. Kjøkkenet har hvite, slette fronter og integrerte hvitevarer. Et kjøkken man virkelig kan briljere med sine kokkekunskaper på! Det er parkett på gulvene, og malte slette veggflater. Det medfølger en bod i kjelleren på ca. 7,5 kvm.

Innhold

2.etasje: Vindfang/gang, to soverom, bad, stue, kjøkken og bod.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en praktisk entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Herfra er det tilgang til en liten bod. Montert varmepumpe i gangen.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen er mektig med store flotte vinduer og en praktisk planløsning. Det er en delvis åpen løsning inn mot kjøkkenet. Her er det god plass til tv-møbler og lounge. Det er parkett på gulvene.
KJØKKEN - STORT OG PRAKTISK
Kjøkken fra 2009. Det ble i 2017 byttet benkeplate, vask, stekeovn og koketopp. Innredningen har hvite slette skapfronter og integrert platetopp, komfyr, vifte, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Det er fliser mellom over- og underskapene.
SOVEROM - PLASS TIL GJESTENE
Det er totalt to soverom i leiligheten. Soverommene er av god størrelse med plass til praktiske og smarte garderobeløsninger. Hovedsoverommet har en stor garderobeløsning.
BADEROM - FLISLAGT
Det er fliser på overflatene og montert dusjnisje med dører, baderomsinnredning, uttak for vaskemaskin og vegghengt klosett. Badet har varmekabler i gulvet og avtrekk.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett.
Vegger: Malte slette flater.
Himlinger: Malte slette flater.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten. Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 533 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i båkgården.

Felleskostnader

1 470 pr. mnd. Bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, felles strøm og trappevask.

Sameie

Sameie St. Marie gate 115. Det kreves ikke styregodkjenning av ny eier.

Andel fellesgjeld

9 844

Andel formue

2 219

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1903

Antall soverom

2

Byggeår

1903

Byggemåte

Det antas at bygget er fundamentert på leiregrunn. Grunnmuren er fra byggeår. Det er noe teglstein og murvegger. Det er ingen synlige drensplater over terreng. Det er asfaltert helt inntil grunnmuren. Ytterveggene antas å være oppført i mur. Det er pussede fasader på bygget. Fasadene er malt. Boligen har saltak i trekonstruksjon. Konstruksjonen antas å være fra byggeår. Byggets yttertak er tekket med flat takstein. Les forøvrig vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen for ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstands.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 08.01.2013.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål. Utleie må informeres styret.

Oppvarming

Gulvvarme, luft-til-luft varmepumpe og elektrisitet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 195 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 519 178 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 869 040 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er uregulert.
Leiligheten ligger under Sarpsborg Kommunedelplan sentrum 2019-2031
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/859821-1/200  Erklæring/avtale  
11.11.2009 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:8 Snr:14  
rett til å sette inn 1 vindu og 1 balkongdør
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1/16
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Lamper i taket medfølger, klesskap på soverom medfølger, hyller i intern bod samt gang medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.