#Alvim

Sentral, praktisk og delikat 3-romsleilighet i 2.etasje! Solrik balkong | Vedovn | God lagringsplass | Pent kjøkken!

Buvikveien 12 , 1725 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 3 491 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1951
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 2278
Energimerking G
FINN.no 194199710
Sist endret 23.10.2020 08:20
Prisantydning 1 695 000
Totalpris 1 988 750
Ligningsverdi 470 796,-

Beregnet totalkostnad

1 695 000,- (Prisantydning) 279 741,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 974 741,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 988 750,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BUVIKVEIEN 12!
Lekker og praktisk leilighet med alt du måtte trenge for et tilrettelagt og aktivt hveragsliv! Her på sentrale Alvim har du kort vei til butikker, kjøpesenter, kollektiv trafikk, idrettsanlegg og Sarpsborg sentrum!
Leiligheten inneholder entré, to soverom, kjøkken, stue og bad. Stuen er lys og luftig med plass til både spisestue og tv-møbler, samt utgang til en solrik balkong. I stuen er det også en vedovn som varmer på kalde høst- og vinterkvelder!
Soverommene er av god størrelse, med lekre skyvedørsgarderober. Det er felles vaskerom i kjelleren, samt bod på både loftet og i kjelleren.

Innhold

2.etasje: Vindfang, to soverom, stue, kjøkken og bad.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Du møtes av en romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.
STUE - LYST OG MODERNE
Stuen er praktisk med godt lysinnslipp og utgang til en solrik og romslig balkong. I stuen er det god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Det er en vedovn i stuen som varmer på kalde høst- og vinterkvelder!
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Leilighetens kjøkkeninnredning har malte skapdører, og takhøye overskap. Innredningen har benkeplater i heltre. Det er integrert vifte, platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.
SOVEROM - STOR SKYVEDØRSGARDEROBE
Det er totalt to soverom av god størrelse, der begge har lekre skyvedørsgarderober.
BADEROM - DELIKAT
Det er flis på veggene, og belegg på gulvet. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvklosett. Badet har avtrekk.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat.
Vegger: Malt tapet og mdf-panel/plater.
Himling: Malt panel.

Beliggenhet

Alvim er en sentral bydel i Sarpsborg, med kun ca. 2,5 km til sentrum. Her vil du oppleve å bo svært sentralt i Sarpsborg, da det er enkel adkomst til det meste. Fra boligen er det gangavstand til kjøpesentre og flere spisesteder, og kort avstand til sentrum. I Sarpsborg sentrum finner man blant annet restauranter, caféer, Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker, treningssenter, kino, bibliotek, Sarpsborg stadion, bussterminal og togstasjon.
Skole og barnehage ligger i umiddelbar nærhet fra boligen. Det er kun 500 meter til Alvimhaugen skole og barnehage. Skolens klassetrinn strekker seg fra 1. - 7. klasse.
Sarpsborg er fylkeshovedstaden i Østfold, og kommunen har en sentral plassering ca. 1 times kjøretur fra Oslo, og en halvtimes kjøretur fra svenskegrensen. Sarpsborg er nettopp kåret til den beste Østfold-kommunen å bo og leve i. Byen har en sentral beliggenhet i hjertet av Østfold med gode kommunikasjoner til Europa og resten av Norge. Vi har et stadig voksende næringsliv, naturskjønne omgivelser langs kyst og innland, og gode bostedskvaliteter.
Innenfor gangavstand:
Friområde med fotballøkke
Amfi Borg Storsenter
Alvimhaugen skole og barnehage
Eventyrfabrikken
Sparta Amfi
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Nærmeste dagligvareforretning
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold på Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 3 491 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass utenfor leiligheten.

Felleskostnader

4 800 pr. mnd.
Div. honorarer, kontingent NBBL, vedlikehold, kabel TV, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavggift, andre driftskostnader, renter og avdrag på lån.

Borettslag

Buvikodden borettslag er oppført i 1950 og består av to- og seksmannsboiger med tilsammen 34 leiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1987: Etterisolering av alle vegger og omlegging av alle tak
1987: Nye balkong-, entre-, og ytterdører og alle vinduer
1996: Nytt el.anlegg i alle boliger og i fellesrom
1997: Nye bad med fliser og våtromsbelegg. Alt innvendig røropplegg og varmtvannsbereder skiftet ut.
2014: Nye vinduer og dører. Yttervegger etterisolert og ny kledning. Nye utvidede balkonger
2019: Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 23.10.2019, å utvide gårdsplassene i Buvikveien nr. 3 og nr. 7, for etablering av flere parkeringsplasser.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklaring er igangssatt. Kontakt megler for ytterligere informasjon vedrørende forkjøpsretten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12129399447, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.09.2020: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 86
Saldo per 29.09.2020: 9 511 222
Andel av saldo: 279 742
Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.12.2041 )

Andel fellesgjeld

279 741

Andel formue

33 712

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1951

Antall soverom

2

Byggeår

1951

Byggemåte

Det antas at bygget er etterisolert og fått ny kledning i 2016. Det er liggende kledning på ytterveggene. Ytterveggene antas å være oppført i stenderverk med isolasjon. Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført som lofttakstoler. Det er takstein på yttertaket. Undertak av bord og papp. Boligens konstruksjon har stort sett fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Les forøvrig vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon vedrørende leilighetens tilstand. Det er synlige drensplater rundt grunnmuren. Det mangler topplist på drensplaten. Det er observert saltutslag på ytterveggene i kjelleren. Det antas skyldes sviktende drenering. TG3 på drenering av taskstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 470 796 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 694 864 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.