#TROLLDALEN

Innholdsrik og koselig enebolig med garasje! Solrik naturomt over 1 mål! Lekre, moderne overflater | Oppusset baderom!

Trolldalen 12 , 1676 Kråkerøy

BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 140 m²
Bruttoareal 155 m²
Tomt 1 091 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1957
Gårdsnummer 434
Bruksnummer 117
Energimerking G
FINN.no 198240248
Sist endret 24.11.2020 11:13
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 392 269
Ligningsverdi 541 410,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 102 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 392 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL TROLLDALEN 12!
Grimsøen & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne innholdsrike og lekre eneboligen med stor naturtomt! Det er også garasje med biloppstillingsplass på eiendommen!
En stor, lys og innbydende stue med gode møbleringsmuligheter og utgang til terrassen som brer seg i flere himmelretninger. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Baderommet og toalettrommet er oppusset i 2020, og fremstår meget innbydende.
Det er kort vei til sjøen og til Tangen. Hvalerøyene ligger kun en kort kjøretur unna. Det er nærbutikk i nærheten, samt kun en kort kjøretur inn til Fredrikstad sentrum med alle dets fasiliteter.

Innhold

Underetasje: Gang, bad, toalett, soverom og bod.
Mellometasje: Vindfang og gang.
Hovedetasje: Stue, kjøkken og soverom.
Loft: Bod.
Garasje: Garasje og bod.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Inngang i mellometasje med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen er stor og luftig med flotte og mange vinduer som gir et fantastisk lysinnslipp og økt romfølelse. Herfra er det utgang til boligens terrasse som går i flere himmelretninger. Her kan familien nyte sene sommerkvelder! Det er en vedovn i stuen som varmer på kalde dager.
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Kjøkkeninnredningen har en eldre årgang, og har antatte eikedører i skapene. Det er laminert benkeplate, og montert vifte over komfyr. Det er plass og opplegg for alt du måtte behøve av hvitevarer.
SOVEROM - PLASS TIL GJESTER
Det er totalt to soverom i boligen av god størrelse. Det er plass til smarte og praktiske garderobeløsninger.
BADEROM - DELIKAT OG OPPUSSET
Det er fliser på gulvet og veggene. Det er nedsenket dusjnisje med glassdører. Badet har baderomsinnredning og mekanisk avtrekk. Det er varme i gulvet og uttak for vaskemaskin. Badet er delikat og oppusset i 2020. Eget toalettrom, også nytt i 2020. Det er montert gulvklosett og servant. Det er fliser på gulvet med sokkelflis. Rommet har mekanisk avtrekk.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte plater.
Vegger: tapet og malt panel.
Gulv: fliser, laminat og parkett.

Beliggenhet

Praktisk enebolig i et trygt og attraktivt nabolag. Her bor du solrikt og barnevennlig i omgivelser med en stor tomt som innbyr til lek og kos for familien. Her har du skogen og flott turterreng tett på, og rusleavstand til stranda med fine badeplasser. Oppvekstmiljøet er trygt og godt, med kort vei til skole og barnehage på Lunde. Det er kort vei til sjøen og til Tangen. Hvalerøyene ligger kun en kort kjøretur unna. Det er nærbutikk i nærheten, samt kun en kort kjøretur inn til Fredrikstad sentrum med alle dets fasiliteter.

Tomt

Areal: 1 091 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1957

Antall soverom

2

Byggeår

1957

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på fjell, og oppfylte steinmasser. Boligen har grunnmur i antatt murblokker. Muren er pusset over terreng på baksiden av boligen, og er forblendet med teglstein mot vei. Det er synlige drensplater over noe terreng. Det mangler topplist på drensplatene. TG2 på drenering. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Boligen har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Yttertaket er tekket med takbord, og antatt papp, samt takstein. Taksteinen har noe mose, og begynner å få en slitt overflate. TG2. Les vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen for ytterligere infomasjon vedrørende boligens tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 155 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takhøyden i underetasjen er litt under 2 m i flere rom. Boligen har hovedinngang i et halvplan. Det er stort bad i underetasjen, og stort loft. Fra vindfanget er det luke til en liten krypkjeller.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovner og varmekabler. Forøvrig elektrisk oppvarming

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 014

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 541 410 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 949 076 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/301590-1/86  Erklæring/avtale  
08.04.1964 
Grensegangsforretning
Overført fra: 0106-434/4/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/305153-1/86  Bestemmelse om bebyggelse  
20.11.1972 
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: 0106-434/4/13
Fra bestemmelsene punkt 7B: Statens vegvesen kan kreve at garasjen må fjernes eller flyttes uten utgift for det offentlige om vegsjefen senere finner å måtte forlange det.
 
1974/303166-1/86  Bestemmelse om bebyggelse  
16.07.1974 
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: 0106-434/4/13

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Trolldalen 12, Eiendom 434/117 - Pålegg om utbedring/omlegging av eksisterende stikkledning for avløp.
Fra pålegget datert 06.09.2019: Kommunen sin entreprenør har inspisert din private avløpsledning med rørkamera. Det viser seg at din ledning er en eldre betongledning. Betongledninger av denne typen ansees ikke for å være tette, noe som innebærer utlekking av kloakk og innlekking av fremmedvann. At ledningen ikke er tett skyldes en kombinasjon av alder, materialkvalitet og leggemetode.
Generelt pålegg om utkobling av private septiktanker:
Fylkesmannens miljøvernavdeling krever at alle private septiktanker og slamavskillere tilknyttet offentlig avløpsnett kobles ut.
Dette gjelder ikke eiendommer som har egen avtale med Vann- og avløpsavdelingen i kommunen. Tanker som beholdes blir lagt under kommunens tømmeordning, kostnaden for tømmingen betales av kommunen.
Selger har innhentet tilbud for sanering. Vedlagt salgsoppgaven følger tilbud på sanering eventuelt ombygging av parafinanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.