#ØVRELANDE

Perfekt familehjem med fantastisk tomt! Garasje | Solrike uteplasser | Romslig kjøkken | Kjellerstue | Sentrumsnært!

Råkilveien 22 , 1710 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 163 m²
Bruttoareal 178 m²
Tomt 819 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1937
Gårdsnummer 2062
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 197022250
Sist endret 02.12.2020 11:15
Prisantydning 4 090 000
Totalpris 4 204 019
Ligningsverdi 737 258,-

Beregnet totalkostnad

4 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 114 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 204 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL RÅKILVEIEN 22!
I et av Sarpsborgs mest populære boligområder finner vi denne eneboligen for familien i Råkilveien! Boligen er modernisert og oppusset i senere år, og fremstår både innbydende og lekker! Det er blant annet 3 soverom, to stuer, 2 bad/vaskerom + eget toalett. Her har du alt du måtte trenge - i tillegg til en fantastisk hage der ungene kan boltre seg fritt!
Boligen ligger i et ettertraktet og meget attraktivt boligområde på Øvre Lande i Sarpsborg kommune. Etablert, sentralt og meget barnevennlig område med kort vei til skoler, butikker, handlesenter og offentlig kommunikasjon som har sitt knutepunkt kort vei fra boligen.

Innhold

Kjeller: Kjellerstue, gang og bad/vaskerom.
1.etasje: Vindfang, bad, kjøkken og stue.
2.etasje: Tre soverom, gang og toalett.
Garasje: Garasje.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en imøtekommende og lekker entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen er romslig med en god planløsning der du har plass til både spisestue og tv-møblement. I stuen er det en flott vedovn som varmer på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stue/kjøkken er det utgang til en stor terrasse med rekkverk og trapp til terreng. I kjelleren er det innredet en stor kjellerstue med varme i gulvene - perfekt som et ungdomsrom eller en tv-stue!
KJØKKEN - TIDSRIKTIG GRÅ INNREDNING
Kjøkkenet har en innredning med gråmalte profilerte skapdører, og laminerte benkeplater. Innredningen har integrert vifte, komfyr og oppvaskmaskin. Det er forøvrig plass til alt du måtte trenge av hvitevarer. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Her er det god boltreplass for hobbykokken!
SOVEROM - PLASS TIL FAMILIEN
Det er totalt tre soverom i boligen av god størrelse - her har du plass til hele familien. Det plass til smarte garderobeløsninger.
BADEROM - EGET VASKEROM I UNDERETASJEN
Baderommet/vaskerommet i kjelleren er blitt renovert i perioden 2018-2020. Her er det lekre fliser på gulv og vegger, og montert dusjgarnityr, baderomsinnredning og uttak for vaskemaskin og vegghengt klosett. Mekanisk avtrekk og en stor innredning med skap.
I 1.etasje er det et baderom renovert i 2014. Fliser på gulv og vegger, dusjkabinett, gulvklosett, baderomsinnredning og mekanisk vifte. Det er også et eget toalettrom i boligen. Dette ble renover i 2015. Fliser på gulv, gulvvarme, klosett og servant.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Fliser, tregulv, malt tregulv, belegg og parkett.
Vegger: Tapet, malt mur og malt panel.
Himlinger: Malt panel.

Beliggenhet

Boligen ligger i et ettertraktet og meget attraktivt boligområde på Øvre Lande i Sarpsborg kommune. Etablert, sentralt og meget barnevennlig område med kort vei til skoler, butikker, handlesenter og offentlig kommunikasjon som har sitt knutepunkt kort vei fra boligen. Tunevannet med bade-, fiske- og turmuligheter i gangavstand (ca. 1000 meter fra eiendommen). Det er heller ikke langt til Sarpsborgmarka med lysløype og flott turterreng. Gode bussforbindelser til bla. Oslo ca. 100 meter fra boligen. Sykkelavstand til det nye sykehuset på Kalnes og ca. 4 minutter til Sarpsborg sentrum med bil. Lett adkomst til E6 (ca. 3 min. med bil). Eiendommen har gode lys og solforhold med solrik og lun balkong på 6 kvadratmeter.
Avstander:
0,1 km - Bussholdeplass
0,5 km - Askeladden barnehage
0,5 km - Lande Gård barnehage
0,6 km - Lande skole
0,6 km - Kurland skole
0,7 km - Lande senter
1,7 km - Storbyen / Sarpsborg sentrum

Tomt

Areal: 819 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2397

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplass på egen tomt. Garasjen er oppført i 2016 og har en bred leddport med elektrisk portåpner. TG1 på garasjen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1937

Antall soverom

3

Byggeår

1937

Byggemåte

Det antas at byggegrunnen er av leire. Boligen har støpt grunnmur. Muren er pusset og malt innvendige og utvendig. Det er synlige drensplater rundt grunnmuren og topplist. Eier opplyser at tre av veggene har ny drenering i 2015. Det antas at ytterveggene er oppført med reisverk. Det er stående trepanel på ytterveggene, og eier opplyser at tre av veggene er etterisolert og fått ny kledning i 2017. De fleste vinduene er nye i 2017. Boligen har saltak i trekonstruksjon, antatt fra byggeår. Det er takstein på yttertaket. Taktekkingen har fått tilstandsgrad 2 av takstmann Arnstein Mathisen. Les vedlagte takst for ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller nylig er søkt om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 178 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det gjøres oppmerksom på at kjelleren i dag ikke er godkjent for varig opphold. Selger har dog sendt inn søknad om endring fra tilleggsdel til hoveddel hos Sarpsborg kommune. I salgsoppgaven er arealene hensyntatt den faktiske bruken av rommene.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med én boenhet. Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Gulvvarme i alle rom i kjelleren, vedovn i stue. Installert varmepumpe av typen luft-til-luft.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 403

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 737 258 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 654 130 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men ligger innenfor kommunens delplan. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Tørketrommel, vaskermaskin og el-billader medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.