#BORGENHAUGEN

Modernisert hel tomannsbolig! Solrik terrasse og lekker vinterhage | 3 baderom | Garasje | Tomt over 1 mål!

Torvaldslyst 23 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

25. november onsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 237 m²
Bruttoareal 268 m²
Tomt 1 119 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1952
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 162
Energimerking G
FINN.no 198900122
Sist endret 24.11.2020 14:10
Prisantydning 4 390 000
Totalpris 4 515 769
Ligningsverdi 806 975,-

Beregnet totalkostnad

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 125 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 515 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL TORVALDSLYST 23!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne moderniserte tomannsboligen på Borgenhaugen! Boligen fremstår meget innbydende og delikat der store deler ble oppgradert og renovert i 2017-2018! Det er blant annet tre bad, ett i hver etasje, og 4 soverom + et rom som er benyttet som soverom, 2 kjøkken, 2 stuer med mer.
I 2010 ble det oppført en garasje på eiendommen med biloppstillingsplass. Det er egen inngang til leiligheten i underetasjen - perfekt for utleie! Solrik terrasse som er skjermet for innsyn, samt en stor vinterhage på nesten 30 kvm for sene sommer- og høstkvelder!

Innhold

Kjeller: Vindfang, stue, kjøkken, to soverom og bad.
1.etasje: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og vinterhave.
2.etasje: Tre soverom, gang og bad.
Garasje: Garasje.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en imøtekommende og lekker entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Fra entréen er det utgang til en lekker terrasse og videre inngang til vinterhagen! Vinterhagen er av god størrelse - her blir sommeren forlenget og kveldene koselige!
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen i hovedetasjen er malt i tidsriktige og moderne farger. Overflatene er lekre og delikate og her er det god plass til både spisestue og tv-møblement. Det er en delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen i underetasjen er lys og romslig med god plass til det du måtte trenge!
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Kjøkkenet i 1.etasje er nytt i 2017-18 og har en innredning med høyglanspolerte skapdører og laminerte benkeplater. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene. Det er montert oppvaskmaskin, platetopp, komfyr og mikrobølgeovn. Kjøkkenet i underetasjen har hvite og brune skapdører, og det er montert vifte over komfyr. Innredningen har laminert benkeplate. Det er fliser mellom over- og underskapene.
BADEROM - ETT I HVER ETASJE
Baderommet i kjelleren har flislagte overflater. Det er montert dusjnisje, baderomsinnredning, gulvklosett og uttak for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk og uttak for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet. Badet i 1.etasje er renovert i 2017-18 med flislagte overflater. Det er montert dusjnisje, vegghengt klosett og baderomsinnredning. Mekanisk avtrekk og uttak for vaskemaskin. Varme i gulvet. Baderommet i 2.etasje er også nytt i 2017-18 med flislagte overflater, dusjkabinett, gulvklosett og baderomsinnredning. Mekanisk avtrekk, uttak for vaskemaskin og varmekabler i gulvet.
SOVEROM - PLASS TIL HELE FAMILIEN
Det er totalt 3 soverom i hoveddelen av god størrelse. Hovedsoverommet har en enorm skyvedørsgarderobe. I underetasjen er det ett soverom, samt et rom som er benyttet som soverom, dog uten godkjente lysforhold for varig opphold.
UTEOMRÅDER - VINTERHAGE
Tomten er på over 1 mål med en garasje, vinterhage, terrasse og god boltreplass for barna! Den perfekte hagen for familien!
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte slette flater.
HImlinger: Malte slette flater.
Forøvrig opplyser eier om at røropplegget i boligen, samt det meste av el-anlegget er nytt i 2017-18.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 1 119 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med biloppstillingsplass, samt flere plasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1952

Antall soverom

4

Byggeår

1952

Byggemåte

Det antas at byggegrunnen er av leire, og oppfylte steinmasser. Boligen har antatt støpt grunnmur. Det er montert fasadeplater utvendig på grunnmuren over terreng. Det er synlige drensplater og topplist over terreng. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk. Det er liggende kledning på ytterveggene. Boligen har saltak i trekonstruksjon. Takkonstruksjonen antas å være fra byggeår. Yttertaket er tekket med takstein. For ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand, les vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 237 kvm, Bruttoareal: 268 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det ene soverommet i kjelleren har ikke tilfredstillende lysforhold. Vinterhagen er lagt inn som S-rom da det ikke er isolert gulv, og ikke beregnet for helårsbruk. Leiligheten i kjelleren har egen inngang. Det er ikke trapp mellom boenhetene.

Adgang til utleie

Det er registrert to boligenheter på eiendommen som begge kan leies ut til boligformål.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen omtales som en enebolig i matrikkelrapporten. Etter dialog og mailkorrespondanse med Sarpsborg kommune fatert 30.11.2020 er dette feil. Boligen er registrert som en tomannsbolig, med to enheter.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler, elektrisitet og varmepumpe av type luft-til-luft.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 051

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 806 975 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 905 108 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.