#FRITZNERBAKKEN

Lys og praktisk sentrumsleilighet med smart planløsning! 2 soverom | Overbygd balkong | Trygt og godt borettslag!

Alfheims gate 6B , 1707 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 71 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 5 740 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1967
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 351
Energimerking E
FINN.no 197901245
Sist endret 24.11.2020 15:17
Prisantydning 1 995 000
Totalpris 2 195 265
Ligningsverdi 513 942,-

Beregnet totalkostnad

1 995 000,- (Prisantydning) 186 256,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 181 256,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 195 265,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ALFHEIMS GATE 6B!
Denne andelsleiligheten beliggende i 2.etasje på populære Fritznerbakken er den perfekte leiligheten for deg som vil bo sentralt og praktisk! Leiligheten inneholder gang, stue, kjøkken, to soverom, bad og bod. I tillegg er det en overbygd og deilig balkong med utgang fra stuen!
På Fritznerbakken bor du usjenert, men samtidig sentralt. På kun få minutter er du inne i sentrumskjernen med alle fasiliteter Sarpsborg har å by på! Det er også kort vei til Glengshølen med turområder, lekeplasser, hundegård, og fotballbaner.

Innhold

2.etasje: Vindfang, bad, to soverom, kjøkken, stue og bod.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen er av god størrelse med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Herfra er det utgang til leilighetens overbygde balkong.
KJØKKEN - GOD- SKAP OG BENKEPLASS
Leilighetens kjøkkeninnredning har brune profilerte overskap, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen har montert vifte. Det er plass til alt du måtte trenge av hvitevarer.
BADEROM - PRAKTISK
Badet har en eldre standard. Det er belegg på gulvet og tapet på veggene. Badet har montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvklosett. Badet har naturlig avtrekk.
BOD - MED UTTAK FOR VASKEMASKIN
I den innvendige boden er det uttak for vaskemaskin og god lagringsplass.
SOVEROM - PLASS TIL GJESTER
2 soverom av god størrelse med plass til smarte garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater.
Vegger: tapet og malte flater.
Gulv: belegg og parkett.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes

Tomt

Areal: 5 740 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass. Borettslaget har 29 garasjeplasser. Det er ventelisteordning på disse.

Felleskostnader

3 865 pr. mnd.
Styrehnorar, eiendomsskatt, kommunale avgifter, renhold , vedlikehold, kabel-tv, trappevask, forretningsførerhonorar, felles strøm, kontigenter og andre driftskostnader.

Borettslag

Alfheimsgate Borettslag, org.nr: 948 692 074.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1988: Montering av Steniplater på gavlveggene
1992: Etterisolering og ny kledning på gavlveggene
1992: Montering av automatiske døråpnerer
2003: Kontroll og utbedring av el.anlegg i leilighetene
2005: Montert trappeheiser i alle 7 oppganger
2007: Utskiftning av inngangs- og verandadører
2015: Vedtak på GF - Utvendig rehabilitering av fasader, omlegging av tak og elektroarbeider.
2017: Vedtatt på GF - Rehabilitering av avløpsrørene/bunnledningene.

Forkjøpsrett

Ja. Det er forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke tilknyttet IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12135246555, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.11.2020: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 05.11.2020: 8 940 289
Andel av saldo: 186 256
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )

Andel fellesgjeld

186 256

Andel formue

46 131

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1967

Antall soverom

2

Byggeår

1967

Byggemåte

De antas at blokkens grunnmur er fundamentert på oppfylte steinmasser. Blokken har støpt grunnmur i betong. Blokkens fasader har fasadeplater og pussede fasader på gavlene. Ved balkongen er det fasadeplater. Blokken har flat takkonstruksjon fra antatt byggeår. Ihht opplysninger fra borettslaget er yttertaket lagt om i 2015. Leiligheten har etasjeskille i betongkonstruksjon. Utvendige konstruksjoner har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Innvendige er det noe TG2. Les vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 513 942 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 850 192 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser og kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Gardiner, gardinoppheng og vegglamper medfølger ikke salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.