#GRÅLUM

Koselig enebolig over to plan! Garasje og carport | Stor, solrik tomt | 2 stuer | Etablert og barnevennlig boligområde!

Østadveien 12 , 1712 Grålum

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 134 m²
Bruksareal 159 m²
Bruttoareal 175 m²
Tomt 873 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 2066
Bruksnummer 572
Energimerking E
FINN.no 198805994
Sist endret 24.11.2020 20:27
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 771 269
Ligningsverdi 750 000,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 771 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ØSTADVEIEN 12!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne eneboligen beliggende på sentrale og barnevennlige Grålum! Boligen går over to etasjer med tilhørende garasje og carport!
Boligen inneholder gang, 2 stuer, 3 soverom, bad, toalett, vaskerom og god lagringsplass i form av boder. Boligen trenger noe modernisering. Tomten er solrik og romslig, her er mulighetene mange!
Grålum er et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.

Innhold

Underetasje: Vindfang, hall, stue, soverom, toalett, vaskerom, bod og teknisk rom.
Hovedetasje: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Garasje: Garasje, carport og bod.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - LYS OG LUFTIG
Stuen er romslig med plass til både spisestue og tv-møblement. Herfra er det utgang til en solrik og stor balkong. Det er også en kjellerstue - perfekt for ungdommen eller som en tv-stue. Her er det også en vedovn som varmer godt på kalde dager!
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Kjøkkeninnredningen har profilerte skapdører og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Det er montert vifte over komfyr. Forøvrig opplegg og plass til alt du måtte trenge av hvitevarer.
BADEROM - EGET VASKEROM
Badet i boligen har en eldre standard, og har tapet på veggene og fliser på gulvet. Det er montert en innredning, dusjnisje og gulvklosett. Badet antas å være fra byggeår. Det er også et eget toalettrom med gulvklosett og servant. Vaskerommet har malt mur og panel på veggene, og malt belegg på gulvet. Det er uttak for vaskemaskin, og montert utslagsvask.
SOVEROM - PLASS TIL FAMILIEN
Tre soverom i boligen av god størrelse. Her er det plass til praktiske og smarte garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: plater og malt panel.
Vegger: malt panel, malt tapet og mur.
Gulv: malt belegg, mur, tappe, parkett og fliser.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum I Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.
Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 873 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med biloppstillingsplass, samt carport. Det er også biloppstillingsplasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

3

Byggeår

1973

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på stedlige masser og oppfylte komprimerte steinmasser. Boligen har grunnmur i murblokker. Muren er pusset utvendig. Det er ingen tegn til sprekker i grunnmuren. Det er observert saltutslag i teknisk rom, noe som kan tyde på sviktende drenering. Det er synlige drensplater rundt grunnmuren. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er stående trepanel på ytterveggene. Boligen har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Yttertaket er tekket med takpanner. De fleste konstruksjoner har fått tilstandsgrad 2 av takstmann Arnstein Mathisen. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 159 kvm, Bruttoareal: 175 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er utgang til terreng fra boden i underetasjen.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med én boenhet. Denne kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmepumpe av type luft-til-luft, samt elektrisitet og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 115

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 750 000 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 499 999 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det er oljetank og oljefyr i teknisk rom. Innholdet i oljetanken er ukjent. Etter krav fra kommunen skal oljetanker fases ut og saneres evt gjøres om. Kontakt Sarpsborg kommune eller les kommunens egne hjemmesider for ytterligere informasjon om oljetanker.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.