#OPSUND

Innholdsrik og sjarmerende enebolig med fantastisk beliggenhet! Store terrasseplattinger | 3(4) soverom | Solrik tomt!

Maren Juels vei 8A , 1726 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 133 m²
Bruttoareal 146 m²
Tomt 524 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1929
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3041
Energimerking G
FINN.no 199636897
Sist endret 20.01.2021 10:33
Prisantydning 3 590 000
Totalpris 3 693 769
Ligningsverdi 619 251,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL MAREN JUELS VEI 8A!
På idyllsike Opsund, nær turområder og golfbane, finner vi Maren Juels vei 8A - en sjarmerende enebolig for familien! Her er det kort vei til Sarpsborg sentrum med alle dets fasiliteter!
Det er flere solrike og usjenerte uteplasser - her kan man virkelig nyte døgnets alle soltimer! Boligen inneholder blant annet 3(4) soverom stue, kjøkken, gang og bad/vaskerom. Det er god lagringsplass i form av boder på eiendommen.
Boligen fremstår godt vedlikeholdt og sjarmerende, med blant annet ny taktekking i 2017, og nye vinduer i 2020. Huset er opprinnelig fra 1929 - så her er det sjel og historie!

Innhold

Kjeller: Gang, soverom, bad/vaskerom og bod.
1.etasje: Vindfang, soverom, stue, kjøkken og gang.
2.etasje: Gang og to soverom.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en innbydende og lekker entré med god plass til alt du måtte ha av yttertøy og lignende.
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Boligens kjøkkeninnredning har profilerte skapdører. Det er heltre benkeplate. Innredningen har montert vifte og innebygd kjølehjørne. Det er ellers plass og opplegg til alt du måtte trenge av hvitevarer og lignende.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen er av god størrelse med plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Det er oppført pipe med tilhørende vedovn i stuen. Her kan familien eller vennegjengen nyte koselige samtaler eller hyggelige middager.
SOVEROM - PLASS TIL FAMILIEN
Det er 3 soverom i boligen. Det er også innredet et fjerde soverom i underetasjen. Dette har ikke tilfredstillende rømning, og dermed heller ikke godkjent for varig opphold. Soverommene er av god størrelse med plass til smarte garderobeløsninger.
BADEROM - ELDRE STANDARD
Det er fliser på veggene og gulvet. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning, uttak for vaskemaskin, gulvklosett, benk med utslagsvask og mekanisk avtrekk. Badet har fått TG3 av takstmann grunnet alder og tilstand. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Fliser, laminat og malte tregulv.
Vegger: Malt mur, tapet og malt panel.
Himlinger: Panel og malt panel.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i rolige og etablerte omgivelser på populære Opsund. Opsund er en halvøy som strekker seg nordover i Glomma nord for Sarpsborg sentrum. Området er meget barnevennlig og uten gjennomfartstrafikk. I nærområdet finnes idrettsanlegg, Borregaard Golfklubb og store rekreasjonsområder ved Glengshølen. Det er gangavstand til blant annet Sarpsborg sentrum med alle byens fasiliteter, barnehage, barneskole og jernbanestasjon, men en nybygget gangbru - med tilhørende sykkelsti - er laget fra Opsund og over til Hafslundsøy, og trekker Opsund også nærmere denne delen av byen. Det er også bussforbindelse til sentrum med holdeplass nær eiendommen.
Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Idrettsanlegg - Oppsundbanen
Borregaard golfbane
Barnehage
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Nærmeste dagligvareforretning
Ca. 10 minutter - Påkjøring E6
Ca. 5-10 minutter - Sykehuset Østfold på Kalnes
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 524 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1929

Antall soverom

4

Byggeår

1929

Byggemåte

Det antas at byggegrunnen er av leire, og oppfylte steinmasser. Grunnmuren er fra byggeår. Muren er pusset utvendig over terreng. Det er ingen tegn til drensplater over terreng, ei heller drenslist. Dreneringen har en ukjent alder. TG2 på drenering. Det antas at ytterveggene er oppført i reisverk. Det er liggende trepanel på ytterveggene, som antas å være ca 20 år gamle. De fleste vinduene er nye i 2020. Boligen har saltak fra byggeår. Takkonstruksjonen er utført i tre. Yttertaket på hovedboligen er nytt i 2014, og har takstein i tegl. På tilbygget er det lagt takpanner. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand.
Følgende opplysninger er feil i vedlagte tilstandsrapport:
- Taket er fra 2014, og ikke 2017.
- Det er ikke innlagt strøm i boden. Den er isolert, og nåværende henter strømmen fra en skjøteledning fra yttervegg på huset.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene på en annen måte.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 133 kvm, Bruttoareal: 146 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det gjøres oppmerksom på at det ikke er tilfredstillende rømning fra kjelleren. Soverommet er derfor ikke godkjent for varig opphold. Soverommet er regnet med som P-rom i salgsoppgave og i tilstandsrapporten.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn, vannbåren varme i gulvene i kjelleren, og i vindfanget. Ellers elektrisitet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 441

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 619 251 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 229 304 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimøsen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen ligger under hensynsone Bevaring kulturmiljø.
Ved planer om ombygging/tilbygging av boligen anbefales det å ta kontakt med Sarpsborg kommune da det kan forekomme begrensninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Hege Spetaas Frederik Bjørnstad

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.