#BRUSEMYRTOPPEN

Praktisk familierekkehus med barnevennlig beliggenhet! Fantastisk uteplass | 3 soverom | 2 bad renovert i 2010 | Utsikt!

Brusemyrtoppen 19B , 1739 Borgenhaugen

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 113 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 124 m²
Tomt 28 894 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 236
Energimerking F
FINN.no 203209442
Sist endret 22.01.2021 11:07
Prisantydning 2 495 000
Totalpris 2 672 814
Ligningsverdi 547 809,-

Beregnet totalkostnad

2 495 000,- (Prisantydning) 163 805,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 658 805,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 672 814,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette rekkehuset over to plan beliggende på Borgenhaugen har 3 romslige soverom, 2 bad renovert i 2010, stue, kjøkken og god bodplass. Det er en vestvendt terrasse for hyggelige sommerdager, samt en balkong i 2.etasje. Det medfølger garasjeplass til rekkehuset.
Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane.

Innhold

Underetasje: Vindfang, gang, toalett, to soverom og bad.
Hovedetasje: Stue, kjøkken, bad og soverom
Utenfor inngangspartiet er det en bod på ca 6 m2.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Lys og pen entrè med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. I entrèen er det montert en vedovn som varmer godt på kalde vinterdager.
KJØKKEN - LYST OG VELHOLDT
Kjøkkenet er lyst og velholdt. Kjøkkeninnredningen har malte profilerte skapdører. Det er laminert benkeplate, og fliser på veggen mellom over- og underskapene. Innredningen har integrert vifte og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er romstlig og har godt med skap- og benkeplass. Her kan hobbykokken briljere!
STUE - MED UTGANG TIL TERRASSEN
Pen og romslig stue med flere møbleringsmuligheter. Det er plass til både spisegruppe og sofagruppe med tilhørende møblement.  Fra stuen er det utgang til en koselig terrasse. Det er også oppført en terrasseplatting i hagen.
BAD OG TOALETTROM - DELIKAT
Eier opplyser om at begge badene ble renovert i 2010. Det er fliser på gulvene og veggene, og varmekabler i gulvet. Badet i underetsjen har montert badekar, baderomsinnredning og uttak for vaskemaskin. Badet har naturlig avtrekk. Badet i hovedetsjen har montert dusjkabinett, gulvklosett og baderomsinnredning. Toalettetrommet har gulvmontert klosett og en liten baderomsinnredning. Det er naturlig avtrekk i rommet.
SOVEROM - PLASS TIL FAMILIEN
Boligen har tre soverom av god størrelse. Her er det god plass til familien.  Det ene soverommet er idag benyttet som kontor. Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, samt utgang til balkongen.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malt panel og mdf panel.
Vegger: malt mdf panel/plater, tapet og malt tapet.
Gulv: teppe, laminat, fliser og parkett.
ANNET
Det er montert 200 liters varmtvannsbereder.
Vannrør er utført i kobber.
Innvendig kloakkrør er i pvc.
I elskapet er det automatsikringer, 11 kurser og overbelastingsvern.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 28 894 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
Generalforsamlingen har gitt styret fullmakt til å godkjenne søknader fra andelseiere/beboere om å etablere ladepunkt for el-bil og plug-in hybrid. Se nærmere om regler og bestemmelser i borettslagets vedtekter.

Felleskostnader

3 992 pr. mnd.
Kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, kabel-tv, forsikringer, kontigent, forretningsførerhonorar, revisjon og andre driftskostnader.

Borettslag

Kroken Borettslag, Org.nr: 948544296.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Paralellavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12132196808, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.12.2020: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 101
Saldo per 01.12.2020: 12 100 205
Andel av saldo: 163 806
Første termin/første avdrag: 30.03.2016 ( siste termin 30.12.2045 )

Andel fellesgjeld

163 805

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 87371789

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseiere overholder regler for dyrehold. Se nærmere bestemmelser i husordensreglene.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1978

Antall soverom

3

Byggeår

1978

Byggemåte

Grunnen er av fjell, og oppfylte steinmasser. Boligen har støpt plate, og betongvegg i underetasjen. Betongvegg mot krypkjelleren. Det er lagt drensmasser inntil betongveggen i krypkjelleren. Når det er støpt plate på mark, er det normalt at underliggende steinmasser fungerer som drensmasser. Disse ligger normalt ca 1 meter utenfor bygningskroppen. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Leiligheten har vinduer med hvitmalte trerammer. Det er to-lags glass i vinduene. Boligen har saltak i trekonstruksjon. Montert nedfellbar luke med trapp til loftet. Takstein på yttertaket. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. Det er oppført en terrasseplatting i hagen. Plattingen er utført i trekonstruksjon. Etasjeskille i trekonstruksjon. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 124 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Peis, varmekabler og elektrisitet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 547 809 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 972 112 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Eli Skaar Trond Gunnar Skogen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.