#SENTRUMSDRØMMEN

Selveierleilighet i toppetasjen! Heis & parkering i garasjekjeller | Flislagt bad | Gjennomgående god standard!

Sverdrups gate 9 , 1721 Sarpsborg

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 044 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 2001
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 448
Energimerking B
FINN.no 203209573
Sist endret 25.01.2021 10:53
Prisantydning 2 895 000
Totalpris 2 978 019
Ligningsverdi 594 847,-

Beregnet totalkostnad

2 895 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 74 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 83 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 978 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SVERDRUPS GATE 9!
Denne lekre sentrumsleiligheten beliggende i 4.etasje inneholder alt du måtte behøve! Med vindfang, to soverom, stue/kjøkken og bad får du her et behagelig og praktisk sentrumsliv. Leilighetens overflater er pusset opp i 2017, med en stilig planløsning som virkelig gir deg storbyfølelse! Det er lekre detaljer og takvinduer som gir et fantastisk lys!
Med gangavstand til alle sentrums fasiliteter, er det her bare å ta beina fatt - om du ønsker å gå tur i Kulåsparken, eller sette deg ned på en restaurant! Det er heis i bygget, og parkeringsplass i garasjekjeller.

Innhold

4.etasje: To soverom, gang, bad, stue/kjøkken og bod.

Standard

Entré
Med inngang fra en lekker svalgang med plass til enkle utemøbler møtes du av en innbydende og behagelig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
Kjøkken
Leilighetens kjøkkeninnredning har hvite slette skapdører og laminert benkeplate. Det er montert benkebereder, oppvaskmaskin og avtrekksvifte. Eier opplyser at berederen en ny. Kjøkkenet er lyst og lekkert med en åpen løsning mot stuen som gir luft og økt romfølelse.
Stue
Stuen er moderne og tidsriktig med takvinduer og moderne farger på veggene. Her får man virkelig en storbyfølelse med stilige vinkler og en smart planløsning. Det er plass til både tv-krok og stor spisestue.
Soverom
Det er totalt to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet er romslig med godt lysinnslipp og skyvedørsgarderobe.
Bad
Det er fliser på gulvet og veggene. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvmontert klosett. Badet har gulvvarme, og uttak for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk.
Innvendige overflater
Gulv: Parkett og fliser på bad.
Vegger: Malte slette flater.
Himlinger: Malte slette flater.
Kommentarer til planløsningen:
Leiligheten har åpen planløsning mellom stue og kjøkken.
Det er noe skråtak i kjøkken/stue og soverom.
Utenfor inngangspartiet er det en svalgang.
Det er heis og garasjekjeller i bygget.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 1 044 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i garasjekjeller.

Felleskostnader

1 600.
Felleskostnadene inkluderer strøm i fellesareal, vask av trappegang, TV og bredbånd.

Sameie

Sverdrupsgate Boligsameie, Org.nr: 984 616 686.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Fra husordensreglene:
Dersom man ønsker å anskaffe dyr må dette godkjennes av styret.  Det gjelder også anskaffelse av nytt dyr til erstatning for et som er gått bort. Dyr man eier må ikke være urimelig sjenerende for andre beboere. Det skal vises særlig aktsomhet med hensyn til renhold av egen seksjon og fellesareal som følge av dyrehold.
Dyr som er til sjenanse for fellesskapet kan vises bort eller kreves omplassert.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

2

Byggeår

2001

Byggemåte

Blokken har støpt grunnmur i betongkonstruksjon. Leiligheten har liggende kledning på ytterveggene. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon. Bærende konstruksjon er i betong. Det er saltak i takkonstruksjon. Det er oppletter (arker) på taket. Yttertaket er tekket med dobbelkrummet takstein. For ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 26.06.2001.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Gulvvarme på baderom, ellers elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 017

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 594 847 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 141 450 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.
Reguleringsplan: Pellygata 26/Sverdrups gate 9 (11076)
Formål: Bolig
Godkjent: 29.01.1998
Annet:
**Innenfor bestemmelsesområder: Urban-høy C og Bykjernen
***Innenfor hensynsone: H310_01 Ras- og skredfare
Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket. For ordens skyld, arealplanene inneholder ikke alle opplysninger knyttet til kulturminner. Tiltakshaver oppfordres til å sjekke kulturminnebaser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Berit Synøve Johnsen Harald Olaf Johnsen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.