#DESIDERIAS

Herregårdsfølelse i et renorvert herskapelig bygg! 3-romsleilighet i 1.etasje | Carport | Delikat baderom og kjøkken!

Desiderias vei 105 , 1719 Greåker

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

28%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 740 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1924
Gårdsnummer 2034
Bruksnummer 204
Energimerking G
FINN.no 204038266
Sist endret 24.01.2021 18:30
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 571 519
Ligningsverdi 424 000,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 71 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DESIDERIAS VEI 105!
Her, i et ærverdig og renovert bygg, finner du Desiderias vei 105 - ventende på nye eiere! Selveierleiligheten ligger i 1.etasje nære både både sentrum og turområder!
Bygget er fra 1924, men modernisert, ombygget og gjort om til leiligheter i 2010. Lekker planløsning som inneholder vindfang, stue, kjøkken, bad og to soverom. Det er høyt under taket, og flotte detaljer. I stuen er det montert en vedovn for kalde dager, her det også er utgang til en balkong der du kan nyte en delig kaffekopp, eller fyre opp grillen!
Kjøkkenet er flott med god skap- og benkeplass, samt alt du måtte trenge for å skape de herligste middagsretter!

Innhold

1.etasje: Gang/vindfang, to soverom, bad og stue/kjøkken.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Du møtes av en innbydende og praktisk entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - VEDOVN
Stuen er lys og luftig med moderne og tidsriktige farger på veggene og utgang til en deilig balkong. Det er parkett på gulvene, høyt under taket og godt lysinnslipp.
KJØKKEN - GOD SKAP- OG BENKEPLASS
Kjøkkeninnredningen har profilerte skapdører og laminerte benkeplater. Det er montert platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og vifte. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene.
BADEROM - DELIKAT OG FLISLAGT
Leilighetens bad har fliser på veggene og gulvet. Det er montert badekar, dusjkabinett, baderomsinnredning og vegghengt klosett. Badet har mekanisk avtrekk og varmekabler i gulvet. Det er også et eget vaskerom i boligen. Her er det fliser på gulv og vegger, montert utslagsvask og uttak for vaskemaskin.
SOVEROM - PLASS TIL GJESTER
Det er totalt to soverom i boligen av god størrelse. Det er gode garderobeløsninger!
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett.
Vegger: Malte slette flater.
Himlinger: Malte slette flater.
Det medfølger bod i kjeller på ca. 5 kvm. I tillegg er det store fellesarealer i kjelleren hvor man kan lagre ting.

Beliggenhet

På Solli befinner du deg praktisk nære sykehuset på Kalnes. Bussholdeplass ca 200 meter i retning Utne camping. Både Råde og Sarpsborg togstasjon er 9 km unna. Kort vei til Sølvstufoss og Kalnesskogen, der det er oppmerkede løyper (perfekt for løping/gåturer). Nærmeste matbutikk er på Grålum der du finner Kiwi, Rema og Coop Extra. Shell og Burger King ligger 1,9 km unna, på Solli. Nærmeste barnehage er 4.9 km unna. Barne- og ungdomskole ligger 7,5 km unna. Skolebussen stopper rett utenfor huset. Nærmeste videregående er 6 km unna. Her har du alt du trenger for et praktisk og aktivt liv!

Tomt

Areal: 1 740 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger biloppstillingsplass i carport.

Felleskostnader

1 400.
Bygningsforsikring, felles strøm, trappevask og snømåking.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1924

Antall soverom

2

Byggeår

1924

Byggemåte

Det antas at bygget ligger på leirmasser. Bygget har en eldre grunnmur antatt fra byggeår i 1924. Grunnmuren er pusset utvendig over terreng. Det er synlige drensplater over terreng, samt topplist. Det antas at det er lagt ned ny drenering ved renoveringen av boligen i 2010. Ytterveggenes opprinnelige konstruksjon er ukjent, men det var vanlig å oppføre bygg i reisverk. Ytterveggene har stående lektekledning. Bygget har valmtak i trekonstruksjon. Byggets yttertak er tekket med dobbelkrummet takstein. Det antas at taksteinen er fra renoveringen i 2010. Les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 24.10.2012.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vedovn og ellers elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 912

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 424 000 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 526 398 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser om at leietaker har klaget på dårlig funksjon på ventilasjonsanlegget på badet. Eier har ikke sett på dette og vet ikke eventuell årsak.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Pk-invest as

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.