Færder - Tjøme , Havnaveien 50

Type Fritidseiendom
Primærrom 81m²
Bruksareal 81m²
Bruttoareal 88m²
Tomt 2 401m²
25/02/2020 15:48
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 248
Bruksnummer 107
Energimerking C
Sist endret
Prisantydning 3 980 000,-
Totalpris 4 094 144,-
Ligningsverdi 1 187 500,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 5 745,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 114 144,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 094 144,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

81 / 81 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Fritidseiendom

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på hotellets område.

Beskrivelse

Med landets mest fantastiske skjærgård er Havna på Tjøme et naturlig valg når man skal finne sommerdrømmen. Havna Skjærgårdspark på Tjøme ligger idyllisk og lunt til ved Scandic Havna Hotel i hjertet av Tjømes skjærgård, i det populære Røssesundet. Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i vannkanten, stille og rolig til syd for hotellet. Flotte svaberg og barnevennlige sandstrender med fantastiske bade- og turmuligheter i umiddelbar nærhet. Her finner du idyllen du lengter etter, romantikk, reker på bryggekanten, vrimlende båtliv, svaberg, strender, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening. Velkommen til Havnaveien 50!

Innhold

2. etasje.: Entrè, bad/wc, stue/kjøkken, kot/bod samt stor terrasse!
3. etasje.: bad/wc/vaskerom, 2 soverom.
I tillegg medfølger det bod.

Standard

Velkommen til en lekker og moderne leilighet beliggende på "bryggekanten", med en helt fantastisk utsikt til en av kanskje Norges fineste skjærgårder. Leiligheten holder god standard, og innehar kvaliteter som stilren eikeparkett, glassflater fra gulv til himling, stor terrasse, lyse flater og åpne himlinger som gir mye lys og luft. Merk stuen og terrassen med den fantastiske utsikten - Her vil man virkelig trives!

Åpen stue og kjøkkenløsning med stilrent kjøkken som innehar integrerte hvitevarer som: kjøleskap, stekeovn, steketopp, delvis skjult avtrekksvifte samt oppvaskmaskin. Store og praktiske overskap som gir gode lagringsmuligheter. I overgangen mellom stue og kjøkken er det et større spisebord hvor man kan dekke på til hyggelige middager eller frokoststunder. I stuen er det også peisovn, perfekt til å bruke for kosens skyld på sene kvelder.

Leiligheten har to flotte og lyse bad, hvorav den ene har dusjhjørne og det andre innehar badekar samt opplegg for vaskemaskin som medfølger.
Forøvrig varmekabler i begge bad.

To store soverom med plass til dobbeltseng, hvorav et har en nydelig sjøutsikt og glassflater fra gulv til himling.
Her har du kombinasjonen av lettvinthet og god standard. - Ingen vask, ingen vedlikehold kun rikelig med tid til venner, familie og fantastiske sommerdager.
Velkommen til visning!

Båtplass:
Mulighet for leie av båtplass. Priser for 2017 var ca kr 4.000,- pr. Breddementer på fastbryggen. Utleie for en sesong, fra 1.mai til 15.sept. I tillegg er det stor gjestehavn med relativt rimelig døgnpris for gjester eller eget bruk. Dette er fordelsaktiv for kortere perioder, eksempelvis dersom båten skulle medbringes i fellesferien.

Muligheter for utleieinntekter:
Eier kan bruke leiligheten sin fra 20.juni til 20. august, i høstferie (normalt uke 39 eller 40) samt i påsken. Egenbruk utover ovennevnte er også mulig. Scandic Havna åpner for at kjøper skal kunne ringe onsdag etter kl.16.00 for å sjekke om leiligheten er ledig den påfølgende helg. Dersom den er det, kan man bruke leiligheten og man betaler da kun for rengjøring. Leieavtale med Rica følger leiligheten og kjøper trer inn i denne, og driftes av hotellet.
Leieavtalen vil være uoppsigelig fra kjøpers side. 40% av alle netto losjiinntekter tilfaller hver enkelt eier, hvorav  5% avsettes direkte til vedlikeholdsfond, for større vedlikehold. Stilles leiligheten disponibel for utleie i perioden 20. juni til 20. august vil 50% av alle leieinntekter tilfalle eier, hvorav 5% avsettes direkte til vedlikeholdsfondet. Dersom vedlikeholdskontoens innestående ikke dekker sameiets andel, må eierne betale inn sin andel ihht eierbrøk. Det vises forøvrig til sameiets vedtekter, og leieavtale tinglyst 23.07.2009 mellom Scandic Havna og utleier (dvs. eier av seksjonen).

Beliggenhet

Solrikt og sjønært beliggende i kanskje en av Norges flotteste skjærgårder og båtsund nemlig Røssesundet. Kort vei til alt du trenger, både sjøveien og langs land, samt kort vei til flotte turområder som den italienske port, Torås fort, Moutmarka naturreservat, Verdens Ende og Hvasser. Det er ca. 7 minutters kjøring (ca. 4,5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært i høstferien (uke 40).

I umiddelbar nærhet har man også en rekke fasiliteter relatert til hotellet: SPA-senter, tennisbane, restaurant, bar, sykkelutleie og båtutleie, og for de minste lekeplass, samt sjarmerende landhandleri. Eiere har også fri tilgang til innendørs basseng og treningsrom, og reduserte priser på minigolf, tennis, shuffleboard og restaurant. Hotellet arrangerer også endel aktiviteter for barn og voksne, og sommerrevy og intime utendørskonserter er gjengangere. Ønsker man derimot å nyte noe av det ypperste av mat som serveres i Norge, så befinner Engø Gård seg lenger opp i Røssesundet.

Etasje

2. Etasje

Tomt

Eiet tomt på 2401,90 kvm som tilhører sameiet.
Tomten er fellesareal.

Formuesverdi

Formuesverdi kr.1 187 500,- for 31.12.2016.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.03.2010.
At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad/wc
Sekundærrom: Kott/bod under trapperom. - Kott er ikke måleverdig i ihht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

3. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom.

Samt bod i kjeller for lagring.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 16.04.2019 utført av Tore Rønning.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Se punktet Sale & Leaseback under standard.

Oppvarming

Peisovn.
Varmekabler i begge bad.
Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Løpende kostnader

Internett/tv levert av Hoist, kr 42,- pr mnd.
75% av kostnaden dekkes av hotellet, resterende 25% dekkes av fellesutgifter i sameiet.

Årlig forsikringspremie kr  500,- levert av Gjensidige, polisenummer: 83684193

Årlig betaling for snømåking / vedlikehold vei utgjør kr 300,-
75% av kostnaden dekkes av hotellet, resterende 25% dekkes av fellesutgifter i sameiet.

Ovenstående er basert på avtaler i sameiet for 2018, priser kan endres med tiden.

Utstyr

Leiligheten leveres møblert, slik den er besiktet på visning.
Elektriske og helautomatiske solscreens i stue/soverom.

Adkomst

Fra Oslo til Tjøme er det bare ca 1,5 times kjøring på E18. Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme. Kjør igjennom Tjøme Sentrum og følg skilting mot Verdens Ende. Det er skiltet til Havna på venstrehånd etter noen kilometer. I enden finner du flotte, Havna Skjærgårdspark.

Regulering

Eiendommen er regulert til næringsformål. jfr. planid 722T88, plannavn Havna, vedtatt 14.12.2006.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Havna 1, org.nr. 994564439, består av 15 næringsseksjoner. Styreleder i sameiet er Gaute Storhaug.
Forretningsfører i sameiet er Obos eiendomsforvaltning AS.

Sameiet har til formål å ivareta seksjonseiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen gnr. 48, bnr 107 i Tjøme med fellesanlegg av enhver art. Sameiet består av til sammen 15 næringsseksjoner, etablert i samsvar med reguleringsformålet for eiendommen som er byggeområde for næring; hotell med tilhørende anlegg. Sameiebrøkene er fastsatt etter areal (bruksenhetens hoveddel). Sameiebrøk for denne leiligheten er 77/1081.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av eventuell fellesgjeld i sameiet.

Skatt

Jfr. leiekontrakt med Hotellet (Eiendomsselskapet) - pkt.4.6- Skatte- og avgiftsmessige konsekvenser av utleien: Eier er selv ansvarlig for å avklare de skatte- og/eller  avgiftsmessige konsekvenser av utleien måtte ha for Eier. Eier betaler selv og direkte den inntektsskatt som påløper på vederlaget fra Eiendomsselskapet. Det er også Eier som er ansvarlig for å betale eventuell gevinstskatt ved salg av seksjonen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Leilighetene skal vedlikeholdes og holdes i god stand for utleie. Det foretas normalt en årlig inspeksjon etter endt sommersesong, og vedlikeholdsplan foreslås av hotellet til neste års budsjettering for sameiet. I praksis har vedlikehold blitt tatt i beslutning med styret i sameie og hotellet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
Preben Rakfjord
Eiendomsmeglerfullmektig
Preben Rakfjord

92 46 85 90

preben@bs-partners.no

VERDIVURDERING