Stilren og moderne funkisbolig med takterrasse, sen kveldssol og båtplass!

Mølledammen 9 , 3145 Tjøme

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 207 m²
Bruksareal 259 m²
Bruttoareal 289 m²
Tomt 959 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2014
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 259
Energimerking B
FINN.no 145742509
Sist endret 25.05.2020 16:04
Prisantydning 7 890 000
Totalpris 8 079 019
Ligningsverdi 1 177 089,-

Beregnet totalkostnad

7 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 175 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 189 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 079 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje: entrè, bod/teknisk rom, stue med trapp til 2.etg. 4 soverom, bad øst, vaskerom, bad vest, gang, kjøkken med utgang til terrasse.
2. etasje: trappegang, stue med utgan til terrasse mot nord og sør, soverom, bad med wc.
Underetasje: Yttergang, innredet rom, 2 innvendige boder, garasjerom og utvendig bod.

Standard

Lekker funkisbolig, beliggende på Tjømes vestside. Her er det flott utsikt. sen kveldssol og gangavstand til hyggelig bryggeanlegg hvor eiendommen også har en båtplass.
I boligens første etasje er det romslig, flislagt hall med god skapplass, bod/teknisk rom, 4 soverom, to baderom, kjøkken med utgang til terasse og lekker stue med store vindusflater og utsikt mot sjøen.
I boligens andre etasje er det loftsstue, hovedsoverom og direkte tilgang til stort, flislagt bad med dusj, wc, servanter og badekar. I badekaret kan du nyte utsikten mot Vrengensundet. Fra denne etasjen er det utgang til stor, takterrasse med fantastiske solforhold og sjøutsikt mot vest. Her kan virkelig deilige sommerdager nytes!
I boligens underetasje er det vindfang, trimrom/hobbyrom og tilgang til garasjen.
Frittliggende sidebygning. Innredet til oppbevaring.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet med utsikt og en beliggenhet mot vest - her har du solen til den går ned!
Mølledammen er området du kommer til ca 1 km etter Vrengenbro. Området har de siste årene blitt et attraktivt boligområde og i dag finnes det et leilighetskompleks, flere villaer og fritidseiendommer her. Den lille Mølledammen er et utløp fra Kynna, som er Tjømes eneste ferskvann. Historiske rester fra en mølle, gir en pekepinn om tidlige tiders næringsvirksomhet. Bekkeutløpet er nå delvis lagt om. Med sin vestvendte beliggenhet, nærhet til sjøen, bryggen og en hyggelig badestrand, er eiendommen ypperlig for deg som er glad i sol, sjø og vakker skjærgård. Eiendommen har selvfølgelig båtplass i bryggeanlegget. I Tjøme sentrum finnes fasiliteter som dagligvareforretningene Spar, Rema 1000 og Coop Extra, Tjøme Kolonial,
vinmonopol, Skafferiet, 2 apotek, kiosk, klesforretninger og bensinstasjon m.m. Tjøme tilbyr en rekke fritidsaktiviteter for barn og unge, her er det blant annet ridesenter på Verdens Ende, 2 kunstgressbaner på Ormelet, tennisbane, idrettshall på Lindhøy, skateboard bane på Haug og en flott og anerkjent golfbane på Rød. Ikke minst er Tjøme kjent for sine spektakulære naturopplevelser i Moutmarka og for å ha en av Norges mest sannsynlig, flotteste skjærgårder.

Tomt

Eiet tomt på ca. 959,5 kvm. Praktisk, lettstelt tomt med gårdsplass, diverse bed og beplantning.

Garasje / Parkering

Ja - Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Gangavstand til Randieborg barnehage. Forøvrig finnes det en stor barnehage på Lindhøy. Her er det også en barneskole og ungdomsskolen ligger på Haug.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88216178 Premie: 5400

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2014

Antall soverom

5

Byggeår

2014

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med stort hovedplan + 2.etasje og underetasje/kjeller av bygningen. Byggeår 2014.
Frittliggende uthus/anneks oppført i 2013. Tilstanden til dette bygget er ikke vurdert.
Boligen er bygget i skrått terreng. Vann fra terrenget på oversiden av boligen renner inn mot yttermurene.
Nåværende eier har hatt en reklamasjon ovenfor tidligere eier, som også var utbygger av eiendommen. Det var i følge selger omfattende mangler og nåværende eier informerer om at hun har gjort diverse utbedringer, ombygging og oppgraderinger av deler av boligen. For liste over hva selger har gjort, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å undersøke boligen nøye og gjerne også med fagmann.
Nåværende eier har omgjort boligen fra tomannsbolig til enebolig, det er søkt og godkjent bruksendring i kommunen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 08.10.2018. Det gjøres oppmerksom på at rapporten er eldre enn 6 mnd, og at selger vil rekvirerer ny rapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 2014.
Det foreligger ferdigattest datert 19.03.2019-  tiltaket omfattet bruksendring fra tomannsbolig til enebolig.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen står på listen over eiendommer som Færder Kommune ved ulovlighetsoppfølging mest sannsynlig vil ha en gjennomgang av i fremtiden. Færder Kommune vil forholde seg til den som til enhver tid er eier av eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 259 kvm, Bruttoareal: 289 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Yttergang, innredet rom.
1. etasje:
Bruksareal: 154 m².
Primærrom: 151 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue med trapp til 2.etg., 4 soverom, bad øst, vaskerom, bad vest, gang, kjøkken med utgang til terrasse.
2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, stue med utgang til terrasse nord og sør, soverom, bad med wc.
Sekundærrom:  52 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: I u.etg. 2 innvendige boder, garasjerom, utvendig bod. I 1.etg. Bod/teknisk rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
Vedlagte tegninger er ikke målbare. Arealene er beregning og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at innredet rom i boligens underetasje er registrert som bod i de originale byggetegningene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Gasspeis i kjøkken. Termostatstyrte varmekabler i baderom.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 40 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 201 pr. år

Løpende kostnader

Eiendommen har internett og Tv fra Canal Digital, på ca. 385,- pr.mnd. Parabol og tuner medfølger.
Alarm leveres i dag fra Verisure og har en kostnad på kr. 600,- pr.mnd
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 177 089 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 237 520 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme. Ca 1 km. får du Mølledammen på høyre hånd. Ta så Rødnesveien ned til høyre. Ta så avkjøringen til venstre. Boligen kommer på venstre hånd. Det vil bli skiltet til felles visning

Regulering

Eiendommen  er regulert til:
Gang-og sykkelvei Vrengen-Glenne, vedtaksdato 12.12.2007 - reguleringsformål: Kjørevei. Deler av kjørevei er avsatt inn over tomtegrensen nede ved uthuset.
Randineborg, vedtaksdato 18.06.2003 - reguleringsformål: Bolig/forretning/kontor.
Randineborg, vedtaksdato 18.06.2003 - reguleringsformål: felles grøntareal.
I kommuneplan ligger eiendommen i kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (næring/bolig).
LNRF - areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag og hensyn friluftsliv. Kommuneplan er datert 03.09.2015.
Det bebygges rundt eiendommen og det må forventes ytterligere hus og bebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
For ytterligere opplysninger om reguleringen og kommuneplan, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 13.08.2010, dagboknr. 2010/602159-2/200 gjelder: Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver er gnr. 208. bnr. 1. Bestemmelse om vegetasjon med flere bestemmelser.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Eiendommen har adkomst via privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Det mangler dokumentasjon på innstallering av ildsted og skorstein.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4990,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.995,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.