Tønsberg

Spennende prosjekt! - Nordre Eik- Det koselige huset i skogen! Solrik tomt og usjenert beliggenhet.

Rikkes vei 25 , 3123 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 870 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1748
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 213
Energimerking G
FINN.no 171717146
Sist endret 16.12.2020 10:55
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 463 769
Ligningsverdi 750 000,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 463 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen har alt på en flate og inneholder: stue, kjøkken, bad og soverom.
Krypkjeller og krypeloft er ikke måleverdig areal.
- To redskapsboder på henholdsvis 9 og 8 kvm.

Standard

Sjelden enebolig beliggende i landlige omgivelser på Nordre Eik. Her bor du svært usjenert til samtidig som det er kort vei det Eik og Tønsberg by har å tilby. Eneboligen inneholder, stue, kjøkken, soverom samt bad og innehar to uteområder vendt mot både øst/sør og solrike vest.
Enebolig oppført dels i laftet tømmer og dels i antatt bindingsverk av tre. Selger opplyser at laftekasse er opprinnelig fra ca 1748
og ble flyttet/gjenoppbygd på herværende eiendom i 1958 og samtidig tilbygd. Ombygd/modernisert i perioden 2007 - 2019.
For ytterligere beskrivelse av standard henvises det til tilstandsrapport utarbeidet av Takstmann Tore Rønning, rapporten ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Meget rolig og hyggelig boligområde. Kort vei til barne-, ungdoms- og videregående skole, Wang skole, barnehager, Eiktoppen med Menysenteret, frisør, legesenter og andre shoppingmuligheter. I nabolaget finnes flere flotte idrettsanlegg med gode idrettsmiljøer. Forøvrig kort vei til flotte tur- og friluftsområder med flotte lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling.  Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Velkommen!

Tomt

Areal: 870 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Skolekrets- 6 Eik. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

DNB

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1748

Antall soverom

1

Byggeår

1748

Byggemåte

Enebolig oppført dels i laftet tømmer og dels i antatt bindingsverk av tre. Selger opplyser at laftekasse er opprinnelig fra ca. 1748 og ble flyttet/gjenoppbygd på herværende eiendom i 1958 og samtidig tilbygd. Ombygd/modernisert i perioden 2007-2019. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert 01.01.2020.
 Av rapporten fremkommer ting som kjøper bes gjøres spesielt oppmerksom på, herunder:
- Badet har ikke sluk og er ikke bygd/utført som våtrom
- Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til utførelse
- Redskapsboder har diverse råteskader hvorav en av bodene er generelt i dårlig stand (TG2 på nederste bod og TG3 på øverste)
- Generelt noe TG2 grunnet aldersslitasje
- Diverse gjenstående arbeider

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det gjøres oppmerksom på at kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Det gjøres oppmerksom på at boden som ligger nordøst for eiendommen står utenfor tomtegrensen. Årlig leiepris er en flaske Jägermeister til eier tomten. Det kan komme pålegg om å flytte boden i fremtiden. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, bad og soverom
- I tillegg er det to frittstående redskapsboder på henholdsvis 9 og 8 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 01.07.2020 utført av Tore Rønning.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Elektrisk/gass. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak Energi ca. 7.761 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 2 036 pr. år Betales kun for renovasjon.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie kr 3.500,- Forsikring levert av DNB.
Internett går via ICE 4g.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 750 000 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 499 999 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i Finn.no
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag- Nåværende i henhold til kommuneplan datert 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende rettighet er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 06.11.2014, dagboknr. 966168 - gjelder: Bestemmelse om veg. Eiendommen har veirett over 105/5, 101/1, 101/4, 101/3, 82/71 og 104/9. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilkoblet offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune.
Vann fra brønn.
Adkomst over privat vei.
Kjøper må i framtiden påregne og etablere et renseanlegg ved etablering av vannklosett. Det kan komme pålegg om å etablere anlegg for rensing av gråvann. Gråvannet er i dag ledet til terreng vest for huset.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.