Nydelig hesteeiendom beliggende solrikt og sentralt - Moderne stall - egen rideløype/treningsbane - ca 60 mål tomt!!

Pyttenveien 20 , 3114 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 178 m²
Bruksareal 624 m²
Bruttoareal 306 m²
Tomt 58 975 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1978
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 14
Energimerking G
FINN.no 179071044
Sist endret 26.05.2020 11:19
Prisantydning 10 000 000
Totalpris 10 251 519
Ligningsverdi 639 819,-

Beregnet totalkostnad

10 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 251 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 251 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Nydelig hesteeiendom i landlige og rolige omgivelser. Herskapelig allé med høye majestetiske bjørketrær og hvite hestegjerder tar deg til et koselig hus midt på tunet. Huset omringes av en frodig hage og en romslig gruset gårdsplass - her oser det av småbruksidyll! Pen brosteinsbelagt sti og trapp inn til inngangspartiet, virkelig et ryddig førsteinntrykk.
Eiendommen er på ca. 60 mål og består av hovedhus, hagestue, stall, garasjer, redskapshus og redskapsskur. Nydelig tomt bestående av beiter, skog,  rideløype/ridebane som er 800 meter lang  og en sand grop/dressurbane for trening av hest.
I hovedhuset  kommer man inn i en romslig entré med god plass til oppbevaring av ytterklær og sko. videre kommer du til mellomgang som igjen tar deg videre til kjøkken og stue. Pent separat kjøkken, innredning malt i lun blå farge. Kjøkkenet er innredet med frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys - det er godt med skap- og benkeplass. Ved vinduet er det plass til en hyggelig spiseplass.
Stor og trivelig stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement og spiseplass. Nydelig klassisk tapet på veggene og vegg-til-vegg teppe på gulvet skaper et lunt og koselig utrykk. På innsiden av hverdagsstuen kommer penstuen, også en romslig stue med panelbrystning og pen tapet. Koselig peisovn genererer godt med varme til boligen. Meget koselig vinterhage med store vinduer og takvindu. Fra vinterhagen kommer du ut til steinsatt solrik markterrasse som igjen tar deg til hagen og utestuen.
1 1. etasje er det romslig bad med dusjkabinett, servant med underliggende skap og frittstående toalett. Ekstra toalettrom i tilknytning til entréen. Boligen har i alt 3 soverom, alle beliggende i 2. etasje. Hovedsoverommet har dør inn til stort rom/garderoberom. I trappegangen i 2. etasje er det innredet til hyggelig kontorplass.
Romslig kjeller med vaskerom og 4 boder! Godt med lagringsplass i boligen.
Flott stall med 5 stallplasser. I tilknytning til stallen er det 2 garasjeplasser, samt carport.
Virkelig en nydelig eiendom som oser av sjarme og småbruksidyll. Det er opparbeidet ridebane på ca. 800 meter som går rundt hele eiendommen. Tomten består av hage, beiter, jorder og skog. Pent opparbeidet hage og innkjørsel. Boligen fremstår som solid og gir et godt førsteinntrykk. Her har du en nydelig hesteeiendom som bør appellere til de fleste med sans for dyrehold og natur!
For ytterligere beskrivelse av eiendommens tekniske standard henvises til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Ole Wetlesen.

Beliggenhet

Nydelig beliggende landlig mellom jorder og skog samtidig er dette veldig sentralt med kort vei til Tønsberg by.  Liker du kontakten med naturen kan ikke dette blir bedre. Her er turstien rett utenfor stue døra. Nydelig områder som henger sammen med turområder helt til både Essoskogen og Åsgårdstrand. Mot vest er det jorder slik at solen har du til de seneste kveldstimer. Eiendommen er beliggende på Ilebrekke. Her er det super sentralt med tanke på rask avkjøring til både fylkesvei og E-18 via Frodeåstunellen på Kilen eller over Slagendalen og ned Tomsbakken. Bussholdeplass er kun 100 meter unna. Videre er det kort vei til skoler, dagligvare på Kiwi og Ringshaugstranden i øst. Dette er virkelig en unik mulighet for den som liker å bo litt landlig, men samtidig supersentralt!

Tomt

Areal: 58 975 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten består av et flatt og småkupert jordareal. Deler med eng, dyrkbar mark og skog. Tomten er opparbeidet med plen og beite for hest rundt bebyggelsen. Det er laget treningsbane for hest rundt hele tomten som går gjennom eng og skog. (ca. 800 meter) Innkjøring/gårdsplass er gruset. Tomten er ikke inngjerdet. Det er etablert flere inngjerdete beiteareal for hest. Det er meget gode solforhold hele dagen. Stille, rolig og barnevennlig boområde i en privat blindvei.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje i forbindelse med stallen. Ellers meget godt med parkering på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Volden skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 84956842

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1978

Antall soverom

2

Byggeår

1978

Byggemåte

Innholdsrik eiendom med bolig, stall med garasjer, utestaller, redskapsskur og redskapshus. Boligen er fra opprinnelig 1945, tilbygget i 1978 og vinterhage fra 1997. Stall med garasjer er fra 1978 og tilbygget i 2010. Utestaller er fra hhv 1985, 2005 og 2010. Redskapshus er fra 1978 og redkskapskur fra 2005. Boligen ble modernisert og etterisolert i yttervegger og på loftet ifm tilbygg i 1978. Siden ble den pusset opp innvendig på 1990 tallet. Eier har siden 2000 foretatt flere og vitale oppgraderinger og fornyinger på huset. Sikringsskapet er rehabilitert og oppgradert elanlegget. Det er bygget 4 kvister. 2. etasjen er pusset opp. Det er skiftet oljefyr og oljebrenner. Det er montert steamdusjkabinett på badet. Taket er omlagt i 2017. Ett vindu er skiftet i 2020. Boligen fremstår som pent holdt tross en del alder på flere bygningsdeler. Drenering har alder og det er noe fukttransport og salt/kalkutslag i kjeller. Yttervegger fra byggeår og 1978 har noe alder. Vinduer og ytterdører fra 1978 har alder og flere vinduer har
påbegynnende råte (myk ved). Badet har meget høy alder og sep. WC har alder, men begge er pent holdt. Vaskekjeller har alder og er etter datidens byggeskikk. På stall/garasje er taket omlagt og montert nye garasjeporter med åpnere i 2010 ifm tilbygget. Opprinnelig del har noe alder på vinduer, ytterpanel og noe bruksslitasje innvenedig. Ytterpanel er flere steder nær bakken og flere panelbord har råte. Utestall i øst og syd har vanlig bruksslitasje. Utestall i sydøst har alder, slitasje og flere panelbord har råte. Redskapsskur har vanlig bruksslitasje. Redskapshus har bruksslitasje og det er alder på taktekke. Det er og skjevheter i vegger etter påkjøring av traktor ifm skift av redskap.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Ole J.Wetlesen datert: 27.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Dette ble ikke utstedt for tiltak omsøkt før 01.01.1998.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 624 kvm, Bruttoareal: 306 kvm
Eneboligen:
Kjeller:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: kjellerrom med trapp, vaskekjeller, fyrrom og gang/bod og 3 kjellerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 131 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, hall/trapperom, sep. WC, bad/WC, gang med utgang ut, kjøkken, spisestue, stue og vinterhage.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: trapp til kjeller.
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang/trapperom og 2 soverom.
Kryploft.
Lekestue:
Bruksareal: 4 m².
Primærrom:  0 m².
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: lekestue.
Overdekket uteplass: overdekket uteplass med overdekket areal på ca. 18 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
Låve/stall/garasje:
Bruksareal: 269 m².
Primærrom: 0 m². 
Sekundærrom: 269 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Stall med 7 båser, vaskebås, salrom, forrom, 2 garasjer og en carport. NB! Carport med åpent overdekket areal på ca. 19 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
Utestall nord: Utestall med åpent overdekket areal på ca. 16 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
Utestall sydøst: Utestall med åpent overdekket areal på ca. 33 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
Utestall syd: Utestall med åpent overdekket areal på ca. 16 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
Redskapshus:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: redskapshus.
Redskapsskur:
Redskapskur med åpent overdekket areal på ca. 70 m² er ikke medtatt i sum arealer iht takstbransjens retningslinjer for arealmålinger.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 21.04.2020 utført av takstmann Ole J. Wetlesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedovn. Pipe fra 1978 og ildsted fra ca. 1990. Ovn har opplyst aldri vært i bruk. Oljefyrkjel med vannbåren varme til radiatorer og varmt tappevann. Tank i stål i kjeller på ca. 1 100 liter. Oljefyr er fra 2008 med brenner fra 2004.
Varmepumpe, luft til luft med kjøling. Varmepumpen er fra 2006. En del alder. Utstyret er ikke teknisk kontrollert, men er i følge eier intakt og funksjonerer tilfredsstillende. Kun visuell observasjon og betraktning iht. levetid.
Det er innstøpte varmekabler i gulvet i hagestuen og i badet. Kabler i hagestuen er fra 1997 og 1978 i badet. Utstyret er ikke teknisk kontrollert, men er i følge eier intakt og funksjonerer tilfredsstillende.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak energi ca. 26 715 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 384 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 639 819 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra Tønsberg sentrum forbi sykehuset og Kilden Kino. Følg veien videre rett frem i rundkjøringen i Presterødkrysset og i rundkjøringen på Olsrød. Kjør helt til du får Maxbo på høyre hånd. Ta ut til venstre i rundkjøringen. Pyttenveien er så første inn til venstre. Eiendommen er i enden her.  Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til bevaring kulturmiljø og LNRF (areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag) i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men tomt er over 2 mål - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet. I henhold til Tønsberg kommune er det fulldyrka mark på ca. 31 dekar. Det er driveplikt etter jordloven og brukes til jordbruksformål ved enten å drive selv eller forpakning.
Eiendommen er under arealgrensen for odlingsjord.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Jordskifte, tinglyst 10.11.1952, dagboknr. 501172 - gjelder: grensejustering av areal.
Erklæring/avtale, tinglyst 21.10.1955, dagboknr. 502657 - gjelder: Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.
Bestemmelse om veg, tinglyst 14.01.1959, dagboknr. 500129 - gjelder: rett til bruk av gårdsvei mot forholdsmessig vedlikehold.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra Pyttenveien (privat vei).
Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.