Tønsberg

Vakker teglstensgård midt i hjertet av Tønsberg sentrum - behov for vesentlige påkostninger og moderniseringer!

Graabrødregaten 15 B , 3110 Tønsberg

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 175 m²
Bruksareal 177 m²
Bruttoareal 237 m²
Tomt 251 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1908
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 65
Energimerking G
FINN.no 193861481
Sist endret 21.10.2020 14:13
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 654 019
Ligningsverdi 1 356 690,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 154 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 654 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Seksjonert horisontaldelt tomannsbolig hvorav denne seksjonen består av følgende:
1. Etasje: Entre med trapp opp til 2. etasje, kjøkken, 2 stuer, stort bad / wc / vaskerom
2. Etasje: 2 stuer, kjøkken, bad med wc, soverom
Loft: Trapperom, te -kjøkken, gang med utgang til balkong, bad med wc, stue
Kjeller: Egen inngang fra sydsiden av boligen: Yttergang med te-kjøkken, stue, gang, vaskerom, bad, soverom, wc
1/2-part av dobbel garasje (i fellesskap med naboseksjonen).

Standard

Nydelig teglstensgård i idyllisk gate - midt  i hjertet av Tønsberg sentrum! Gården henger sammen med en naboseksjon (leilighet). Denne gården er seksjonert og består av 2 seksjoner. Eiendommen er registrert i kommunen som: Annen boligbygg (reindrift).
Boligen er lite vedlikeholdt de senere år. Utvendig er taktekkingen slitt og moden for omlegging på noe sikt. Flere vinduer ble skiftet i 2015, men noen av de eldre vinduer er i dårlig stand, stedvis med råteskader. Boligen har blitt leid ut de senere år og har generelt slitte innvendig overflater. Vedr. vurdering av tilstanden vises det i sin helhet til vedlagt tilstandsrapport.
Velkommen til en sjeldenhet midt i Tønsberg sentrum - mange spennende muligheter med denne skatten av en bygning!

Beliggenhet

Boligen ligger midt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med blant annet Haugar og Gunnarsbøparken som nære naboer. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 1 minutt å spasere til Brygga med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett i nærområdet. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et steinkast unna. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre øst i Nedre Langgate (Kiwi Foyn). Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna. Det er 3-4 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Perfekt boområde for deg som ønsker å bo supersentralt, dog allikevel i rolige og hyggelige omgivelser!

Tomt

Areal: 251 kvm, Eierform: Fellestomt
Eiendommen består av 2 bruksnummer - bnr.65 som er sameiets fellestomt på ca.251 kvm - og tilleggstomt bnr.525 - ca. 78 kvm. Tilleggstomten tilhører eiendommen som nå selges (snr.1 og snr.2). I tillegg har eiendommen eksklusiv bruksrett til areal over garasjene og eget inngangsparti -jfr. tinglyst avtale om bruksrett fra 2006.
Nydelig, sjarmerende hage som ligger vestvendt. Stor, overbygget uteplass under den sjarmerende pergolaen. Her kan man nyte lange og deilige sommerdager, nyte sol og sommer i sommerbyen Tønsberg.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

VB Sparebank 1 Polisenummer: 13687894

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1908

Antall soverom

2

Byggeår

1908

Byggemåte/ tilstand

Hel horisontalt delt og seksjonert tomannsbolig oppført i teglsten. Byggeår 1908.
Boligen er lite vedlikeholdt de senere år. Utvendig er taktekkingen slitt og moden for omlegging på noe sikt. Deler av de spekkede overflatene på
teglsteinsveggene er ikke tette og bør utbedres. Bygningen har generelt lite varmeisolering.
Flere vinduer ble skiftet i 2015, men noen av de eldre vinduer er i dårlig stand, stedvis med råteskader. Dreneringen rundt boligen har redusert effekt. Saltutslag og avflasset maling på gulv og nedre del av kjellerveggene pga. fuktinntrengning. Mugglukt i kjelleren.
Bygningen har generelt lite varmeisolasjon. Etterisolering av gulv, vegger og tak anbefales.
Boligen har blitt leid ut de senere år og har generelt slitte innvendig overflater.
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men badet i 1. etg har utlevd mer enn
halvparten av sin forventede levetid. Badet i kjelleren er utdatert / foreldet.
Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal
slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til den byggeskikk som gjaldt i 1908. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
|
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 28.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Det foreligger lite informasjon i kommunen vedr eiendommen. Eiendommen er registrert i kommunen som: Annen boligbygg (reindrift).
Dog, det foreligger tegninger fra 1900 tallet  som viser to fulle etasjer (to leiligheter)
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering/ombygging av bolig datert 15.01.1986.

Boligens areal

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 177 kvm, Bruttoareal: 237 kvm
Loft:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Trapperom, te -kjøkken, gang med utgang til balkong, bad med wc, stue.
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
2 stuer, kjøkken, bad med wc, soverom, I tillegg felles trappegang på 9 kvm.
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Kjøkken, 2 stuer (alternativt 1 stue og 1 soverom), bad / wc / vaskerom. I tillegg felles trappegang på 9 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Yttergang med te-kjøkken, stue, gang, vaskerom, bad, bod, soverom, wc. I tillegg trappegang på 8 kvm.
Det presiseres særskilt at arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Arealer på loft og kjeller som er innredet helt eller delvis til beboelse er ikke godkjent til slik bruk.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 24.09.2020 utført av takstkonsulent Helge Semb.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligene i 1. og 2.etasje er registrert som egne boenheter. 
Utleie og/eller bruk til varig opphold av øvrige deler av boligen (kjeller og loft)  vil medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Pipe er ikke lovlig å benytte.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 357 pr. år Betales for 2 seksjoner

Løpende kostnader

Eiendommen har vært utleid. Selger har derfor ingen opplysninger om strømforbruk.
Forsikring av bygningen har kostet ca. 10.230,- pr.år via Sparebank1 BV Forsikring.
Bredbånd: 646 pr. mnd hos Broadband (uvisst om dette er pr. boenhet).
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 356 690 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 884 082 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdien er likt fordelt på snr.1 og snr.2. Hvis man bor i den ene seksjonen og leier ut den andre vil formuesverdien bli halvparten av primærboligverdi + halvparten av sekundærboligverdi.

Adkomst

Fra Storgaten går man oppover torget opp mot Farmandstredet. Ta så Graabrødregaten til høyre, rett inn ved Bogart på høyre hånd. Eiendommen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Området er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommunedelplan vedtatt 22.05.2019.  Området er iht. samme plan båndlagt iht. lov om kulturminner For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det ble i 2018  igangsatt planleggingsarbeid på et område som berører eiendommen, jf. planid: 70420180167 - parkeringsanlegg og sentral for søppelsuganlegg i Haugarfjellet. Eiendommen er en av grunneierne på bakkenivå i forhold til dette. Utredning av reguleringsplan er stoppet hva gjelder parkeringsanlegg- kommunen vurderer fortsatt å utrede søppelsuganlegg. Status er uavklart p.t. - det vil antatt måtte varsles ny oppstart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen (snr.1 og snr.2) er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
Erklæring/avtale, tinglyst 22.09.1908, dagboknr.900301.
Plikt til å fjerne vinduer mot Møllebakken og fylle igjen - på forlangende av Tønsberg formannskap - for daværende eier Martin Gravdal og senere eiere til eiendommen.
Erklæring/avtale, tinglyst 21.08.1965, dagboknr.3014.
I forbindelse med oppføring av garasje (delt med snr.3) avga daværende eier Gunnar Gåserød en erklæring om at" min garasje og sykkelbod ikke skal komme Tønsberg kommune til utgift ved eventuell senere ekspropriasjon i reguleringsøyemed".
Bruksrett, tinglyst 06.11.2006, dagboknr.16503.
Avtale om bruksrett av areal i sameiet. Eier av hus 1 (snr.1 og snr.2) disponerer garasje 1 og har eksklusiv bruksrett på skravert areal over garasjene og eget inngangsparti, skravert i figur 1. Kopi av dette er vedlagt i salgsoppgaven.
Det er ikke tinglyst heftelser eller servitutter på tilleggstomten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert avvik/pålegg på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 07.12.2016.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
Gradering 3 ( - avvik som følgens opp av brannvernmyndigheten ved krav om skriftlig tilbakemelding fra eier om plan for utbedring av avvik og ved at brannvernmyndigheten vil føre tilsyn med utbedringen)
1.Ildsted Morsø i 1. etasje er feil montert og defekt, det skal stå minst 30 cm fra brannmurslist og minst 60 cm fra direkte brennbart materiale. Ildstedet må ikke benyttes før det er montert i henhold til monteringsanvisningen og satt i godkjent stand.
2. Den ubrennbare platen på gulvet foran ildstedet Morsø i 1. etasje er for kort.
3. Ildsted Jøtul 8 i 2. etasje er feil montert, det skal stå minst 30 cm fra brannmurslist og minst 60 cm fra direkte brennbart materiale.
4. Feieluken i 3. etasje er defekt (enkel).
5. Hele skorsteinen har dårlige fuger, har flere dårlig gjenmurte hull etter tidligere røykrør og er kondensskadet. Skorstein må settes i godkjent stand.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.