Stor eiendom i sentrum av Tønsberg med 3 leiligheter - Perfekt for utleie!

Vålegaten 7 , 3112 Tønsberg

VISNINGER

28. mai torsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 194 m²
Bruksareal 340 m²
Bruttoareal 373 m²
Tomt 500 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1912
Gårdsnummer 1007
Bruksnummer 76
Energimerking G
FINN.no 161973706
Sist endret 19.05.2020 10:26
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 651 399
Ligningsverdi 960 591,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 399,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 651 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bygg som inneholder 3 leiligheter samt loft og kjeller areal.
Eiendommen er i dag ikke seksjonert.
Leilighet 1. Etasje nord leies ut for kr 7.700,- pr måned. Denne står tom fra 14.06.2020.
Leilighet 1. Etasje sør står i dag tom, men har vært utleid tidligere for kr 7.900,- pr mnd.
Leilighet 2. Etasje står i dag tom men har vært utleid tidligere for kr 12.750,- pr mnd.

Innhold

Eiendommen inneholder følgende:
1. Etasje:
LEILIGHET SØR: kjøkken, stue, soverom, alkove og bad med wc.
LEILIGHET NORD: gang, wc, kjøkken, bad, stue og soverom.
2.Etasje:
Gang, 4 soverom, stue, bad/vaskerom, wc og kjøkken.
Loft:
Åpent loftsrom og 4 boder.
Kjeller:
Felles vaskekjeller og 2 lagerrom.

Standard

Det vises til vedlagt tilstandsrapport datert 15.05.2020 utarbeidet av Helge Semb, samt selgers egenerklæringsskjema.

Beliggenhet

Vålegaten 7 er en eiendommen som har nær sagt "alt" hva gjelder beliggenhet.
Her bor man med utsikt i et sentrumsnært og etablert boligstrøk med gangavstand til Tønsberg sentrum og alt Norges eldste by har av fasiliteter.
Området består av bebyggelse preget av klassisk trehusbebyggelse og hager hvor det er hyggelig å bo og vokse opp. Med et drøyt kvarter å gå til Tønsberg sentrum, bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold største arbeidsplass.
I nærheten finner du bl.a.ulike kafeèr, lokalt teater (Papirhuset) og Tønsberg svømmehall i Wilh. Wilhelmsens vei. Det er også kort vei å gå til andre tilbud i bl.a. St. Olavsgate og Bulls gate med legehus, fysioterapi o.a. Det er gangavstand til Heimdal med et bredt spekter av forretninger og dagligvarebutikker. I tillegg er det gangavstand også til Stensarmen med bl.a. Spar dagligvareforretning og en rekke andre butikker. Gangavstand også til flere parker, rekreasjonsområder og ulike trimsentre.
Eiendommen ligger også svært gunstig med tanke på tilbud til barn og unge. Nærmiljøet byr bl.a. på Træleborg barnehage, Belmar barnehage og Haugar barnehage. Kort gangavstand til bl.a. Træleborg barneskole (1.-7. klasse), det er ca. 2 km til Byskogen ungdomsskole samt ca. 3 km til Greveskogen videregående skole

Tomt

Areal: 500 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja // Parkering på egen tomt. Forøvrig mulighet for gateparkering i området etter gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

Ly Polisenummer: 140162-2

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1912

Antall soverom

6

Byggeår

1912

Byggemåte

Frittliggende bygård med byggeår ca. 1915. Tegninger i kommunens arkiv viser at bygget opprinnelig ble bygget med 2 leiligheter og 2 hybler. I henhold til brev fra Tønsberg kommuneutvikling datert 19.05.2016 er bygningen godkjent med 2 bruksenheter i 1. etasje og 1 bruksenhet i 2. etasje.
 Bygningen er fundamentert med betongsåler på løsmasser. Grunnmur av betong med sparestein. Pusset på innvendig og utvendig side. Kjellergulv av pusset betong. Kjellermurer og gulv uten varmeisolasjon. Eldre sprekker og setninger i grunnmuren og gulv. Riss og avskallinger i pusslaget. Fukt og avflasset maling/saltutslag på gulv og nedre del av kjelleryttervegger.
Hus av denne årgang har ikke plastfolie under kjellergulvet. Fukt kan derfor lett trekke opp fra jordbakken under gulvet. Mugglukt i kjelleren. Ny drenering og ny grunnmurplate må monteres på utsiden av kjellermuren om fuktinntrengningen til kjelleren skal stoppes.
Yttervegger antatt bygget av stående reisverksplank, neppe varmeisolert. Innvendig platet eller panelt, vesentlig malte overflater. Utvendig kledd med stående tømmermannskledning på 2. etg og med liggende vestlandskledning på 1. etg. Deler av den utvendige veggkledningen er værslitt, særlig på sør og vestveggen. Stedvise råteskader ved vannbrett og hjørnekasser, utskiftinger må påregnes på noe sikt. Tilleggsisolering anbefales også.
De aller fleste vinduene er fra byggeår. Flere av vinduene har punktert isolerglass og slitte overflater, slitte pakning, slitte hengsler. Sprosserammer med slitte innfestninger og slitte overflater. Utskiftninger må påregnes.
Takkonstruksjon av plassbygde taksperrer. Undertak av rupanel. Horisontalt tak mot loft er isolert med leire. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Betongstein er antatt fra 90 -tallet og har normal slitasje, men halvparten av taktekkingens levetid er utlevd.
På loftet er det flere steder spor etter eldre lekkasjer. Stedvis (tørr) råte etter eldre lekkasjer. Balkong (med utgang fra 2. etg.) har slitt gulv og rekkverk. Ikke lagt inn takrenne i ytterkant av balkongen slik at vann renner ned over inngangspartiet. Selger opplyser at det lekker fra terrassen og inn langs veggen i gangen i 1 etg. når det regner mye.
I himlingen under terrassen er det tydelige fuktmerker etter vannlekkasjer. Tekkingen på terrassen er utett og må skiftes. Himlingen og veggene under terrassen må undersøkes nærmere med tanke på fukt og råteskader. ( TG3)
Innvendig har boligrommene gjennomgående enklere standard. Det er tydelige skjevheter i etasjeskillene, samt at de er uisolerte. Etterisolering med mineralull anbefales. Boliger av denne typen har liten lyddemping mellom etasjene. Spor etter borebiller i deler av etasjeskiller mot kjelleren.
Gulv av laminat med stedvis slitte overflater. To piper, begge fra byggeår, murt i teglstein med ett røykløp. Kondensvann fra røykgassene har trukket ut av pipa på loftet. Pipen er fra byggeår, utbedring av pipen med nytt innvendig røykrør må påregnes på noe sikt.
Ett av badene i dårlig stand og trenger full renovering (bad i 1.etg mot sør). Bad i 2. etg. har ikke synlig membran/slukmansjett, og det er heller ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen fra selger. Ved hjelp av fuktindikator ble det påvist forhøyede fuktverdier i nedre del av veggen ved dusjen. Rommet har tilfredsstillende avtrekk via ventil i himlingen, men avtrekkskanalen er bare ført opp til loftet. Avtrekket bør føres ut over yttertaket.
Deler av vann og avløpsnettet består av eldre galvaniserte stålrør. Disse rørene bør på noe sikt skiftes.
I kjeller ligger fortsatt en antatt 3000 liters ståltank av eldre årgang. Sentralfyranlegget står også igjen, men er frakoblet. Oljetanker / fyringsanlegg med fossile brensler skal fases ut innen 2020. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.
Frittliggende garasje oppført i 1978. Garasjen har tydelige skjevheter og er generelt i dårlig stand.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 15.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for innredning av WC datert 07.12.1966.
Det foreligger også ferdigattest for oppføring av dobbelgarasje datert 23.03.1981. 
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, utenom overstående. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1915. Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
I henhold til brev fra Tønsberg kommuneutvikling datert 19.05.2016 er bygningen godkjent med 2 bruksenheter i 1. etasje og 1 bruksenhet i 2. etasje. Følger vedlagt i salgsoppgave. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Boligens areal

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 340 kvm, Bruttoareal: 373 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 88 m². 
Sekundærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: felles vaskekjeller og 2 lagerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Leilighet sør: kjøkken, stue, soverom, alkove og bad med wc. Leilighet nord: gang, kjøkken, bad, stue, wc og soverom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Felles trappegang.
2. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom, stue, bad/vaskerom, wc og kjøkken.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Felles trappegang.
Loft:
Bruksareal: 38 m².
Sekundærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Åpent loftsrom og 4 boder.
Garasje:
Bruksareal: 30 m².
Sekundærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 15.05.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Vedovn i nordre leilighet, 1. etasje. For øvrig elektriske panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Boligen ble tidligere varmet opp av sentralvarmeanlegg. I kjeller ligger fortsatt en antatt 3000 liters ståltank av eldre årgang. Sentralfyranlegget står
også igjen, men er frakoblet. Oljetanker / fyringsanlegg med fossile brensler skal fases ut innen 2020 da Stortinget har bedt regjeringen innføre forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020. Man kan muligens få tilskudd/støtte til utfasing og bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder - se www.enova.no for mer informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen er leid ut, oversikt for strømforbruk foreligger ikke grunnet leietakerne har egne abonementer på strøm.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 436 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalvis. Avgiftene er for 2 enheter, man må påregne og betale for 3 enheter, de kommunale avgiftene vil derfor kunne øke.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie utgjør kr 9126,-  (Ikke innbo) Forsikringselskap er Ly forsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 960 591 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 458 129 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål, jf. reguleringsplan for "Træleborgområdet" vedtatt 20.10.1978. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler eller se vedlagt regulering i salgsoppgave.
I området som eiendommen ligger i er det også relaterte planer, jf. "Stoltenbergs gate 38" vedtatt 19.04.2017 med planid "20150110".

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 27.11.1971, dagboknr. 5881, gjelder: eier av Vålegaten 7 gir eier av Sv. Foynsgt. 28 tillatelse til å oppføre garasje i avstand av 0 meter fra felles eiendomsgrense.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

I henhold til informasjon fra Vestfold Interkommunale brannvesen var det ingen tilstede da det var varslet tilsyn den 19.12.2014 og 12.09.2017
Det er derfor ikke utført tilsyn ved pipe og ildsteder av VIB.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.