[Storgaten 51] Tønsberg - Særdeles tiltalende og moderne leilighet! Meget sentralt! Bør sees, ingen boplikt!

Storgaten 51A , 3126 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 1 095 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1001
Bruksnummer 113
Energimerking B
FINN.no 169260650
Sist endret 25.05.2020 11:55
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 483 769
Ligningsverdi 678 849,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 483 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje med sydvest-orienterte vinduer og flott balkong.
Planløsning hvor du har alt på ett-plan og hvor vi bl.a. fremhever store og høye glassflater og en arealeffektiv løsning.
Leilighetens indre rom:
Entre og gang med plass til garderobe/skyvedørsgarderobe.
Baderom/wc/vaskerom med direkte adkomst fra entre/gang.
Kjøkken med integrerte hvitevarer og rikelig med innredning.
Stue og spisestue i åpen løsning og utgang til leilighetens terrasse.
Soverom med god plass til dobbelseng.
Egen balkong:
Leiligheten har en romslig og møbleringsvennlig utformet terrasse.
Med sin sydvestvendte orientering ligger denne fordelaktig med tanke på solforhold og utsyn.
Terrassedekke av bredt og solid treverk og rekkverk av glass fra gulv og helt opp til håndløper av stål.
Fellesterrasse på byggets tak og andre felles uteplasser:
Det er en stor felles terrasse på byggets tak mot sydøst i 5. etasje, samt felles uteplass i 6. etasje og i 3. etasje. Disse områdene er tilgjengelig for beboerne.
Egen låsbar bod.

Standard

Velkommen til en moderne innredet og stilfull leilighet, som bærer preg av påkostet materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.
Alle innervegger i leiligheten har malte og slette gipsvegger. Samt listfri overgang mellom vegger og den gipsede himlingen understreker leilighetens moderne preg. Kombinasjonen av varme fra radiatorer og balansert ventilasjon er både økonomisk lønnsomt og skaper et godt inneklima.
Kjøkken:
Moderne kjøkken med slette og stilrene fronter levert av Svane som gir et flott uttrykk som kler leiligheten godt. Her er det vektlagt detaljer som gir et eksklusivt preg, som blant annet takhøye overskap, matchende benkeplate, delvis skjult avtrekk og innfreste gripelister. I overgangen fra kjøkkenet til stue er det en integrert bokhylle som vender ut mot stue. Kjøkkenet innehar integrerte hvitevarer som: oppvaskmaskin, innfelt induksjonstopp, stekeovn, og kjøle-og fryseskap. - Lys under overskapene sørger for godt arbeidslys når det skal kokkeleres.
Stue og spisestue/sovealkove:
Merk den tøffe og tidsriktige stuen med enstavs parkettgulv, slette vegger og god plass til sittegrupper samt spisestuemøbler. Fra stuen er det utgang til sydvest-vendt balkong Det er mulighet for en ekstra sovemulighet ved å anlegge en sovealkove hvor spisestuen er plassert.
Soverom:
Innehar god plass til dobbelseng og er malt i mørk og tidsriktig farge.
Baderom:
Lyst og moderne bad, med flott innredning levert av Svane. Lyse gulvfliser med varmekabler og veggene har tidsriktige, store rektangulære fliser, slett himling med downlights for god belysning. Flott dusjhjørne med nedsenket gulv i dusjsonen med matchende fliser og herdede glassdører. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Opplegg for vaskemaskin og ekstra stikk til tørketrommel.
Dette er en leilighet som appellerer til mange! - Velkommen til visning

Beliggenhet

SG51 bor du midt i bykjernen av Norges eldste by. Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo. At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen i nord og de små omkringliggende parkene utenfor eiendommen. Bygningen ligger høyt og fint i terrenget og rett på utsiden av eiendommen står den mektige statuen av Tønsbergs store helt Svend Foyn og vokter dette idylliske kvartalet. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 1 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et steinkast unna. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre øst i Nedre Langgate (Kiwi Foyn). Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud.
Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna.
Det er 4 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler.

Tomt

Areal: 1 095 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. Etasje

Garasje / Parkering

Nei / Nei - Muligheter for beboerparkering samt leie av parkeingsplasser i nærområdet.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

1 942 pr. mnd. (Grunnpakke) TV/Internett, måking, varmtvann/ fjernvarme radiator (avregnes etter sameiebrøk), bygningsforsikring, strøm fellesarealer, drift/vedlikehold fellesarealer og renhold av fellesarealer.)

Sameie

Sameiet SG51 består av tilsammen 41 selveierleiligheter bestående utelukkende av boligseksjoner. org.nr. 917 011 192.
Styreleder i sameiet er Arvid Christiansen.
Forretningsfører i sameiet er OBOS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid
Oppsummering av tredje driftsår:
• Uteanlegget ble ikke skikkelig fulgt opp - det var feil på vanningsanlegget og det ble for sent satt på. Vi har avtalt med firmaet Hjertertreet om å ta en totalvurdering i begynnelsen av april.
• Vi vurderte å olje eller beise terrassebord uteområder. Vi innhentet tilbud, men vi besluttet å ikke gå videre, av to grunner: Det var svært kostbart, og en igangsetting av beising ville gjøre det nødvendig å vedlikeholde regelmessig, og dermed påføre oss en fremtidig kostnad.
• Trappeheis i oppgang B sto bom fast to uker i juli. Et svare strev med å få den til å virke igjen men det ser ut til at det går bra nå.
• Det har vært mye feil med døråpnere, disse er omfattet av reklamasjon.
• Nødlys har ikke fungert skikkelig og det ble en del arbeide med å få dette til å fungere. Det sendes mnd. rapport om tilstand.
• Sykkelparkering er utvidet med 10 plasser
• Skillevegger på balkonger er løse og dette vil bli rettet på.
• Det er mange lysrør i kjeller som er «svarte». Styret tar tak i dette og skifter fortløpende men er avhengig av samarbeid med beboerne.
• Det arbeides med å få trimrom i tipp topp stand.
• Avtale med Kirkens Bymisjon er inngått i august om visse vaktmestertjenester. Dette har fungert utmerket og gir oss en god besparing av utgifter.
• Det har vært to brannøvelser i år. Den ene ufrivillig utløsing i B-garasjen.
• Så har vi slitt med å finne årsaken til lekkasje fra garasje B til A. Den er nå funnet og reparert i februar 2019.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1173416

Regnskap

Årsregnskap for 2018:
Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.201.721,-
Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr -1.188.371,-
Resultat
Årets resultat er på kr 15 239,-
Som fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Hovedgrunnen til at man fikk et positivt resultat var at det fra august av ble foretatt en justering av innkrevde felleskostnader med 20%. Hadde man ikke gjort det ville det medført et resultat på linje med fjorårets som var negativt. For ytterligere informasjon se vedlagt årsregnskap i salgsoppgave eller kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgave

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

1

Byggeår

2016

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i boligblokk opprinnelig oppført i 1939 som kontorbygg og ombygd til leiligheter i
2015/-16. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc.
er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2016.
Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 24.01.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og soverom
- Bod i kjeller på ca 9 m².
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 21.01.2020 utført av Tore Rønning.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Varmekabler på bad.
Oppvarming via radiatorer, forbruk fra oppvarming ved radiatorer fordeles etter sameiebrøk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak energi ca 2.742 kWh pr. år.
Energiforbruk vil varier fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 801 pr. år (I tillegg betales 10,62 kr/m3 for vann og 18,46 kr/m3 for avløp.)

Løpende kostnader

For energikostnader se punktet energiforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 678 849 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 443 856 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Porttelefon til felles inngangsparti med elektronisk åpner.
Felles brannvarslingssystem og vannsprinklingsanlegg.
I leiligheten er det også installert balansert ventilasjon. Ventilasjonsanlegget er tilknyttet sentralt ventilasjonsaggregat i teknisk rom i kjeller, og det er eget nivåreguleringstablå inne i leiligheten. Sameiet har felles trimrom, samt hobbyrom.

Adkomst

Eiendommen ligger på et høydedrag over Byfjorden. Fra Nedre Langgate kjører du opp Tollbodgaten ved Hotell klubben, og tar Storgaten inn venstre hvor du deretter får Storgaten 51 på høyre hånd

Regulering

Området eiendommen ligger i er i kommuneplanen vedtatt 22.05.2019 avsatt til sentrumsformål. Området er regulert, med plannavn Storgaten 51 og med reguleringsformål båndlegging etter lov om kulturminner, boligbebyggelse-blokkbebyggelse, annet uteoppholdsareal (uspesifisert) og lekeplass.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/3364-2/91  Bestemmelse om bebyggelse 02.10.1939 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:26  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
Overført fra: 3803-1001/113
Gjelder denne registerenheten med flere
1939/3364-3/91  Bestemmelse om bebyggelse 02.10.1939 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:26  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
Overført fra: 3803-1001/113
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/62667-1/200  Erklæring/avtale  22.01.2016 
Rettighetshaver:TØNSBERG KOMMUNE  
Org.nr: 950611839
Bestemmelse om gatelysarmatur
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3803-1001/113
Gjelder denne registerenheten med flere
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.990,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- . Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.