solgt

Tønsberg - Sentrum/Solvang , Enggaten 3 A

Type Leilighet
Primærrom 43m²
Bruksareal 43m²
Bruttoareal 48m²
Tomt 639m²
08/04/2020 13:14
Oppholdsrom
Soverom 1
Byggeår 1919
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 214
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 1 950 000,-
Totalpris 1 992 025,-
Ligningsverdi 427 166,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 34 016,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 984 016,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 992 025,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet er beliggende i 2. etasje i denne praktfulle bygningen. Det er stort kjøkken, stue og soverom samt bad/vaskerom. Stort loft som både de nede og oppe disponerer sammen. Det samme gjelder kjelleren hvor det også er god lagringsplass. Solrik felles tomt med biloppstillingsplass hører til.

Standard

Velkommen til Enggaten 3A - En lys og sjarmerende leilighet med gjennomgående god standard. Leiligheten oser av sjarme og nostalgi! Her har du store vinduer med brede vindusposter, nydelige tredører, pent laminatgulv i stue og soverom og solid kjøkken og bad. Leiligheten ligger i en ærverdig bygård fra tidlig 1900-tallet. Borettslaget har en imponerende vedlikeholdhistorikk og alle bygårdene gjennomgår jevnlig oppgraderinger. Utvendig trapp ble oppgradert i 2019.

Du kommer inn i et hyggelig felles inngangsparti med trapp opp til 2. etasje. Utenfor leiligheten er det plass til å henge fra seg ytterklær og sko. Videre er det dør inn til et romslig pent kjøkken. Kjøkkenet ble påkostet og oppgradert i 2010 (av forrige eier), med ny kjøkkeninnredning fra Marbodal. Kjøkkenet fremstår som godt vedlikeholdt og har mye skap- og benkeplass. På kjøkkenet er det plass til spisebord ved vinduet - kjøkkenet er virkelig en sosial og hyggelig plass i leiligheten! Fra kjøkkenet kommer du inn til stuen, et svært tiltalende rom med stort høyt vindu som slipper inn godt med naturlig lys. I stuen er det plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Fra soverommet er det inngang til pent bad, totalrenovert i 2013. Badet har fliser og varmekabler i gulvet, dusjhjørne med svingbare dusjvegger, servant med underliggende skuffer, frittstående toalett og opplegg til vaskemaskin.

Loftet over leiligheten er i dag råloft som deles mellom eier i 1. og 2. etasje. Selger opplyser om at det er mulighet for utbygging av loftet. Dette må søkes om via styret og til kommunen og avtales med eier i 1. etasje.

Virkelig en sjarmerende og godt vedlikeholdt leilighet med kort vei til alt av byens fasiliterer! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Supersentral beliggenhet rett ved Tønsberg sentrum! Enggaten er en rolig sidegate med idylliske hus fra begynnelsen av 1900-tallet. Bygningene i Enggaten er på SEFRAK-registeret, dette området er en viktig kilde til historisk kunnskap hvor kulturmiljøet dokumenterer byens utvikling i 1. halvdel av 1900-tallet.

Det er gangavstand til sykehuset, sentrum med butikker, kaféer og restauranter, tog, buss og utelivet. Man har også gangavstand til fine tur- og treningsstier i Greveskogen og Frodeåsen. Kort vei til Kilen Handelsområde med en mengde butikker og Kilden Kino. Bakkenteigen ligger en liten busstur unna.

En ypperlig beliggenhet for de aller fleste!

Tomt

Areal: 639 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2031, Festeavgift: 25 000,-, festeavgiften inngår i husleien. Tønsberg kommune har forkjøpsrett ved salg av borettslagstomten.

Tomten er fellesareal. Eier i 1. etasje disponerer arealet utenfor sin terrasse. Eier i 2. etasje disponerer arealet i bakhagen. Dette er en avtale mellom eierne i 1. og 2. etasje i A-oppgangen. Koselig bakhage med gressplen, trær og diverse beplantning. I forbindelse med oppgradering av utendørs trapp ble noe av gresset ødelagt. Dette er godkjent hos styret at skal oppgraders på styrets regning. Dette vil bli gjort i løpet av våren/forsommeren. Det er planlagt en liten reskapsbod under utvendig trapp.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

1 biloppstillingsplass på felles tomt.

Det er ikke registrert rettigheter for parkeringsplasser annet enn gjennom gammel hevd og praktiske løsninger: Det praktiseres her to p-plasser, én til hver leilighet på denne siden av gården. Utearealet er hovedsakelig fellesareal.

Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

Kr. 2 704,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Vann-renovasjon, feieravgift, kloakkavgift, nedbetaling andel fellesgjeld, brannforsikring bygning, ytre vedlikehold, kabel-tv grunnpakke fra Canal Digital, festeavgift og forretningsførerhonorar.

Felleskostnadene reguleres vanligvis hver 1. januar med noe over generell prisstigning.

Borettslag

Borettslaget Tønsberg Boligselskap, org.nr. 970 926 771, består av 53 andelsleiligheter.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget er ikke medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er spesielle vedlikeholdsplikter utover det som er normalt for borettslag, spesielt vedr. vindusskift. Se vedtekter § 4.2. Borettslaget har faste planer for vedlikehold av bygningene. Tak skiftet i 1991. Maling utført delvis 2010/11. Vegg vest skiftet 2010, vegg syd 2011.

Ifølge årsberetning for 2018 skal det legges vekt på å behandle de boligene med fuktige kjellere først, før vegger prioriteres.

Borettslaget har hatt kontroll av Vestfold Interkom. Brannvesen i 2009. Det var mange feil og mangler, spesielt innkledning av piper med skap. Det er et generelt pålegg om at brannapparater som er over 10 år gamle skal kontrolleres eller byttes til anbefalt skumapparat. Dersom feil ikke er utbedret vil ansvar for dette gå over på ny eier. Det er ikke kjent om feil etter tilsyn er utbedret.

Vestfold interkommunale brannvesen var på befaring i leiligheten i 2017 og påpekte dårlige fuger på skorstein på loft og i kjeller. Det er ikke montert ildsteder på skorstein, det må ikke monteres ildsteder før skorsteinen er satt i forskriftsmessig stand. Kjøper overtar ansvaret.

Forkjøpsrett

Ja. Alle borettslagets medlemmer inklusiv medlemmer uten andeler har forkjøpsrett. Forretningsfører bekjentgjør salg til forkjøpsberettigede med 5 dagers frist (minimum 20 dager og deretter 5 dager) fra meddelelse om oppnådd salg er mottatt av forretningsfører.Se vedtektenes § 2.3. Forretningsfører kan deretter godkjenne nye medlemmer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke med i sikringsfond.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 34 016,- pr. 01.01.2020.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 2 225 000,- pr. 01.01.2020, og er tatt opp i DNB.
Renten på lånet utgjør 3,05% pr. 01.01.2020. Det er 18 års nedbetalingstid.

Borettslaget har 1. prioritets pant i enhetene for ubetalte fellesutgifter med 2G.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

34 016

Forsikring

IF forsikring, polisenummer: SP957939 (brann- og kaskoforsikring, ikke hussoppforsikring). Innboforsikring må tegnes av beboer. Beboer ansvarlig for kr. 3.000,- i egenandel ved skade.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Det er forkjøpsrett i borettslaget, jf. vedtektene. Ved underteging av kjøpekontrakt godtar kjøper nye vedtekter, husordensregler og boligselskapets retningslinjer for øvrige (forløpende styrevedtak).

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold. Dyreholdet skal avklares med naboer i samme hus. Styret er ankeinstans og formell tillatelse gis kun av styret. Dyrene må ikke være til sjenanse for naboene.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1919

Antall soverom

1

Byggeår

1919

Byggemåte

Utdrag fra yilstandsrapport: Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. etasje i firemannsbolig oppført i tre over grunnmur ca. 1919.  Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet ble renovert i 2013 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Baderomsvindu kan ikke åpnes (kontroll eventuell utbedring av låsbeslag må påregnes). I flg. samme kilde ble også sluk skiftet. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Knirk i gulv. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen. Registrert spor etter borebille i bod i kjeller. Det kan ikke utelukkes mulig aktivt angrep.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Noe fukt i kjeller. Borettslaget er klar over dette.
- Takstmann har påpekt borebille i bod i kjeller. Selger opplyser om at dette meldes inn til borettslaget og at det går på bygningsforsikringen til borettslaget.
- Selger har byttet lys på kjøkken. Det er satt opp en tynn plate pga. gammel lampe hadde smeltet noe av taket.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.02.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for innlegg av wc og dusjkabinett datert 11.03.1981. Det foreligger ikke ferdigtattest på 4-mannsboligen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom og soverom.

Boligen diponerer en kjellerbod på ca. 6 kvm og en loftsbod på ca. 2 kvm + halvpart av felles loft.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 01.02.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller lektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene, jf. vedtekter § 3.2.

Oppvarming

Varmekabler på bad og panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 7 200 kwh. ifølge Gudbrandsdalen energi.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7 200,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Kabel-TV grunnpakike fra Canal Digital - Betales gjennom felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 427 166 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 537 797 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum v/ Jernbanestasjonen: kjør i retning Sykehuset - over jernbanesporet - ta så til høyre i retning Sykehuset og Kilen - etter Sykehuset kommer Enggaten som siste vei til venstre i bakken ned fra Sykehuset - 3 A ligger så på høyre hånd. Det blir skiltet til fellesvisningen.

Regulering

Området eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplanen vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse, hensyn bevaring og annet kulturmiljø og båndlegging for regulering etter plan- og bygningsloven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sentralsykehuset har midlertidig landingsplass for helikopter i nærområdet (Thurmannsgate/H.Wilh.alle). Den er nå på taket av nytt parkeringsbygg og skal på sikt flyttes bakenfor nåværende bygningsmasse på SIV, 7. byggetrinn. Søker om permanent tillatelse der den er nå.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt med vilkår - tinglyst 01.07.1955, dagboknr. 1683 - løpetid: 100 år. Bortfester: Tønsberg kommune.
Urådighet, tinglyst 01.07.1955, dagboknr. 1684. Gjelder: Eiendommen kan ikke disponeres over uten samtykke fra Tønsberg kommune.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rikke@bs-partners.no eller SMS: 40 64 71 53 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Eiendomsmeglerfullmektig
Rikke Steneby

406 47 153

rikke@bs-partners.no

VERDIVURDERING