Tønsberg

Lekker nyere (2018) selveier - 3 soverom, 2 balkonger - Gasspeis - Vannbåren gulvvarme ink. i felleskostn. - Garasje

Reservatveien 2C , 3118 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 1 768 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 566
Energimerking C
FINN.no 215509596
Sist endret 14.10.2021 11:06
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 517 469
Fellesutgifter 3 690,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 450,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 738 000,-)) -------------------------------------------------------- 27 469,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 517 469,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken i åpen løsning med utgang til romslig balkong.
- Bod i garasjeanlegg, nr. 72
- Parkeringsplass nr. 63

Standard

Velkommen til Reservatveien 2C, en gjennomgående lys og lekker leilighet i 3. etasje. Du kommer inn i romslig entré med parkett på gulvet og hvite malte vegger. Her er det god plass til sko og ytterklær. I tilknytning til entréen finner du to gode soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til balkong. Det tredje soverommet har inngang fra stuen/kjøkkenet.
Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning, med store vinduer som slipper inn godt med naturliig lys. Fra stuen er det utgang til stor balkong med gode solforhold. Moderne kjøkkeninnredning av type HTH Scandinavien Classic med struktur og sort laminat benkeplate. På badet er det innredningen fra HTH. Romslig bad med vegghengt klosett i hvit porselen og elektriske varmekabler på gulv.
Virkelig en lekker og moderne leilighet med praktisk planløsning. Vannbåren gulvvarme og hyggelig gasspeis. Garasjeplass og heis. Tursti rett i nærheten, som tar deg enten til Tønsberg sentrum, eller ut mot herlige Husvik.
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Kilen i Tønsberg. Leiligheten er et ypperlig utgangspunkt dersom man vil ha nærhet til sentrum og flotte turområder i nærheten. Kyststien går fra Kilen og ut mot Husvik og helt til Slagen, samt inn mot byen og videre til Nordbyen og Ilene. Hva med å spasere inn til byen og ta en bedre middag på brygga eller bare nyte livet på sommeren?
Området er under stor utvikling og det er bygget flere boligkomplekser her den siste tiden. Det er i området stort utvalg av varehandel og
dagligvarbutikker. I umiddelbar nærhet finner man Kilden kino med flere fritidstilbud og matserveringsmuligheter. Det er er en lekeplass og
fotballbane over gaten for sameiene for de som har barn eller barnebarn.
Eiendommen ligger også svært sentralt til store arbeidsplasser som Sykehuset i Tønsberg. Kort vei til jernbane og buss, samt kun 20 minutters kjøretur til Torp Flyplass. Brygga i Tønsberg, sjø og skjærgård kan nås innen få minutter.

Felleskostnader

3 690,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer følgende: Kabel-TV og internett (grunnpakke) fra Telenor, garasjeplass, akonto vannbåren varme og varmtvann, bygningsforsikring, strøm fellesarealer, vaktmester- og renholdshonorar fellesarealer.
Akonto vannbåren varme og varmtvann avregnes en gang i året og alle seksjonseiere blir fakturert for faktisk forbruk.
De kommunale avgiftene faktureres direkte fra kommunen til hver seksjonseier.

Løpende kostnader

Leiligheten har aldri vært bebodd og oversikt over løpende kostnader foreligger derfor ikke.

Sameie

Sameiet Kilen boligsameie C, org.nr. 920 853 536, består av 36 seksjoner - fordelt på adressene Reservatveien 2A, B og C.
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning.
Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
Det er en lekeplass og fotballbane over gaten for sameiene for de som har barn eller barnebarn.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ved innflytting ønsket mange beboere innglassing av terrasser*. Det er laget et eget punkt i vedtektene vedrørende dette og regler på hvordan markiser/screens, parabolantenne, foliering skal foregå. Se vedtekter vedlagt.
I 2019 behandlet styret flere rutinesaker, blant annet budsjettering, vurdering av vannlekkasje fra balkonger, regler for fasadeendring, utvendig vedlikehold, innglassing av balkonger, brannalarm og brannøvelse, installering av felles vannmåler, regulerings av felleskostnader, internkontroll, løpende vedlikehold og avlesing av fjernvarme. Av større saker ble det utført en tilstandsvurdering av bygningsmassen og serviceavtaler av brannslokkingsapparater og røykvarslere.
Det ble avholdt ekstraordinært årsmøte høsten 2020. Protokoll og referat fra møtet ligger vedlagt i salgsoppgaven.
*Ifølge styreleder er det mulighet for innglassing av balkonger t.o.m mars 2022. Da må balkongene være på plass. Styreleder informerer om at man må gi beskjed til styret og styreleder om man vil ha innglassede balkonger så snart som mulig og tidlig 2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 87996005

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et negativt årsresultat på kr. 84 155,-. På bakgrunn av dette ble det vedtatt å øke felleskostnadene med 10% fra 01.07.2020. Det planlegges enda en ytterligere økning i felleskostnadene, dette for å opparbeide egenkapital til fremtidig drift og vedlikehold. 
I henhold til opplysninger fra forretningsfører er det ingen nye planer om vedlikehold p.t.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det ikke krav om styregodkjennelse av ny eier. I følge vedtektene er det krav om at styret v/forretningsfører skal ha skriftlig beskjed om hvem til enhver tid benytter seg av seksjonen (gjelder ved utleie).

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtekene / husordensreglene godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré,  åpen stue og kjøkken, 3 soverom og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra arealoppmåling utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kart for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 768 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomten er meget pent opparbeidet og velholdt av sameiet. Strandman anleggsgartnerfirma har vedlikehold av arealene. Det er plener, stier og beplantning og fin lekeplass.

Garasje / Parkering

Ja, det medfølger 1 stk garasjeplass.

Byggemåte

Selveierleilighet i 3. etasje, boligblokk over 6.etasjer. Ferdigstilt i 2018 (byggeår registrert som 2016 og bygget iht forskrifter gjeldene den gang). Leiligheten i original stand med overflater og innredninger fra byggeår. Ingen vesentlige feil eller mangler ble påvist.
Til leiligheten hører en garasjeplass i felles garasjeanlegg + en bod på ca. 5 kvm ved parkeringsplassen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 23.10.2018.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Sandeåsen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. Ved utleie av leiligheten skal styret v/forretningsfører også ha skriftlig melding om hvem som til enhver tid benytter seg av seksjonen.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming og varmtvann dekkes ihht TEK10. Oppvarming i leiligheten er vannbårent anlegg med gulvvarme i stue og oppholdsrom. Elektriske varmekabler på bad. Gasspeis i stuen. Det er egen avleser på gasspeisen og avleses etter eget forbruk. Service på gasspeisen inne i leiligheten betales av seksjonseier. 
Varmtvann leveres primært fra felles varmtvannstank i energisentralen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt. Helt ny leilighet.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 000 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Kostnadene er stipulert.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, ras- og skredfare, i henhold til reguleringsplan "Kilen sørøst, gbnr. 151/4 m.fl", vedtatt 19.03.2014, planID 20100032 (tidl. Kilen Handelspark). I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse, kombinert bebyggelse, uteoppholdsareal, vei og byggegrense. Relaterte planer til eiendommen er Næringsområde på Kilen, vedtatt 19.03.2014 med plan-ID 53003.
Området på Kilen er under utbygging/utvikling. Det planlegges flere næringslokaler og boligblokkbebyggelser. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 12.04.1991, dagboknr. 4183 - gjelder: Erklæring om gjensidig fri adkomstrett med flere. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune.
Erklæring/avtale - tinglyst 31.07.1992, dagboknr. 9417 - gjelder: Gjensidig adkomstrett for gbnr. 151/530, 566 og 567 over hverandres eiendommer.
Erklæring/avtale - tinglyst 12.02.2018, dagboknr. 429722 - gjelder: Jordskifesak.
Seksjonering, tinglyst 05.03.2018, dagboknr. 500024.
Denne matrikkelen har 1/78 andel i realsameiet gbnr. 151/612.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Reservatveien 2C, 3118, Tønsberg, Gnr. 151 bnr. 566 snr. 27 orgnr. 920853536 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-20-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.