solgt

Færder - Borgheim , Røsselgata 17

Type Rekkehus
Primærrom 113m²
Bruksareal 155m²
Bruttoareal 166m²
Tomt 4 496m²
27/03/2020 12:14
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1995
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 4
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 2 590 000,-
Totalpris 2 647 009,-
Ligningsverdi 884 384,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 49 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 639 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 647 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Entré, 2 soverom, bad, vaskerom og bod.
2. etasje: Stor stue med utgang fra 2 balkonger, seperat kjøkken og soverom.
Loft: Stort lagringsloft som kan gjøres om til beboelig rom.

Standard

Velkommen til Røsselgata 17, et meget hyggelig rekkehus over 2 plan med uinnredet loft. Boligen byr på flere spennende løsninger! Du kommer inn i en romslig entré med plass til å henge fra seg ytterklær og sko. I mellomgangen er det god plass til garderobeløsning. Trapp opp til flott annen etasje! Her har du stor og luftig stue med utgang til to balkonger. Stuen er enkel å møblere med sofaløsning og tilhørende møblement samt spiseplass. Det er mulighet til å installere peis i pipeløp (kjøper må ta kontakt med brannvesenet for å påse at pipeløpet er i forsvarlig stand til å installere peis). Hyggelig separat kjøkken med godt med skap- og benkeplass. Ved vinduet kan man ha et hyggelig spisebord. Det er til sammen 3 soverom i boligen, et i 2. etasje og to i 1. etasje. Alle soverommene har god plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet i underetasjen har mulighet for stor garderobe/walk-in closet. Stort flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet er stort sett fra byggeår og inneholder badekar, servant med underliggende skap og frittstående toalett. Eget vaskerom, samt bod på innsiden av vaskerommet.

Et godt vedlikeholdt rekkehus med mye potensiale! Her kan man skape drømmeboligen i idylliske og barnevennlige omgivelser. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde ved foten av Herstadåsen. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Kommunesenteret Borgheim ligger ca. 2 km unna. Her er det idrettshall, Tuftepark og beachvolleyballbane, m.m. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.

Det er gang- og sykkelsti til Teie sentrum. Her finner man flere koselige nisjebutikker, vinmonopol, Meny, Rema1000, restaurant og café. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og fra eiendommen er det relativt kort vei til sjøen, samt gang- og sykkelvei over til Føynland og badeplasser!

Videre er det kort vei til lekeplass, skiløyper og svømmehall. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Et annet alternativ er Nesskogen Idrettspark som ligger ca. 2,4 km fra boligen.

Tomt

Areal: 4 496 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers gjesteparkering på tomten.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Herstad skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

6 750 pr. mnd. Kommunale avgifter, TV og internett fra Canal Digital( grunnpakke), felles forsikring, drift/?vedlikehold, kontingenter, personalkostnader, forretningsfører etc.

Borettslag

Røsselgata borettslag, org.nr. 974 422 387, består av 16 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Det er installert infrastruktur for lading av EL-bil i garasjeanleggene med 50 % miljøstøtte fra OBOS. Se vedlagt årsberetning for 2018. Årsmøte for 2020 er ikke avholdt enda.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Røsselgata borettslag er et veldrevet borettslag som holder løpende vedlikehold av borettslagets bygninger og eiendom generelt. Det organiseres felles dugnader og egeninnsats fra beboere, hvor arbeidsoppgaver blir tildelt hver beboer. Det avholdes sosiale og hyggelige arrangementer.

Se vedtekter § 5 for andelseierners og borettslagets vedlikeholdplikter.

Styrets arbeid
I 2018 har styret utført følgende viktige forbedringer og oppgaver:
- Fulgt opp vedlikeholdsbefaringen med utsending av arbeidsoppgaver til hver beboer.
- Installert infrastruktur for lading av EL-bil i garasjeanleggene med 50 % miljøstøtte fra OBOS.
- Avholdt styredugnader med bytte av hjørnekasser, vannbrett under vindu, vinduskarm og listverk.
- Innkalt til og organisert to fellesdugnader med beboere.
- Innkalt til og avholdt en sosial og hyggelig grillkveld.
- Fått vasket og malt innsiden av støyskjermen mot Kirkeveien.
- Fulgt opp vannskade i leilighet, forsikringsskade.
- Bestilt og fått utført maling av hoveddører med karm.
- Fulgt opp takvinduer i to leiligheter.
- Fulgt opp vannskade fra kjøleskap, ikke forsikringsskade.
- Fulgt opp skade av pipehatt og byttet beslag v/Blikkenslager.

For 2019 var styrets viktigste arbeid å fortsatt administrere borettslaget og forvalte borettslagets verdier og ressurser på beste måte. Dugnader og egeninnsats fra beboere ble organisert som vanlig. Et stramt budsjett med lite handlingsrom medfører at utbedringer som kan utsettes uten at
det får negative konsekvenser søkes utsatt til byggelån er innfridd i størst mulig grad. Pga. for lite oppsparte midler til vedlikehold må malingen av husene og garasjene skje over to år, 2020 og 2021. Noen få leiligheter må male veggene sine i år, gjelder ikke leilighet nr 17, resten må male veggene neste år. Alle leilighetene må male en del små-maling (vinduer, sprosser, ballkongrekkverk o.l ) i år. Maleliste/gjøreliste (andre ting enn maling) for hver enkelt leilighet blir delt ut av styret i løpet av våren. Det vil bli dugnadsmaling (dvs. fellesarbeid) av noen høye endevegger samt muligens garasjene i år.

Det er et generelt problem med undertakene, og borettslaget har planer om å utbedre dette på sikt. Det er ikke avklart når eller hvordan dette skal utføres eller finansieres. Det blir avholdt beboermøte i mars og generalforsamling i april, mer informasjon vil da komme.

Det har kommet nabovarsel om å bygge bolig på adressen Røsselgata 35. Styret har påklaget dette, saken er pågående.

Ifølge vestfold interkommunale brannvesen er det i deres database ikke registrert noe ildsted tilkoblet skorstein på denne adressen. Det er meldeplikt til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett og styregodkjennelse. Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Forkjøpsretten avklares etter salget og frist for å gjøre forkjøpsretten gjeldene er 20 dager fra OBOS mottar informasjon om akseptert bud. Dersom man ønsker å benytte seg av forkjøpsretten påløper det et gebyr på kr. 7 325,- i tillegg til salgssum, andel fellesgjeled og alle kjøpsomkostninger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er sikringsordning for ubetalt felleskostnad. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Der ikke IN-ordning på fellesgjelden (dvs. mulighet til individuell innbetaling av hele eller deler av fellesgjelden.)

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 49 000,- pr. 01.02.2020.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 1 055 887,- pr. 01.02.2020, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 2,00% (flytende) pr. 01.02.2020.
Nedbetalingstid er satt til 1 år og 5 mnd på det ene lånet og 4 år og 5 mnd. på det andre lånet.

Andel fellesgjeld

49 000

Forsikring

If forsikring Polisenummer: 561610

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 1 218 000,- Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 629 116,- Årets resultat er på kr. 526 390,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Styret mener at årsregnskapet gir et rettvisende bilde av borettslagets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om borettslagets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2019.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven. Intressenter bes om å sette seg inn i borettslagets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold

Ifølge husordensreglene punkt 6. åpnes det for anskaffelser av visse husdyr, dette forutsetter skriftlig tillatelse fra styret i hver enkelt sak. Egne søknadsskjema skal benyttes. Husdyr skal ikke være til sjenanse for de andre beboere.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1995

Antall soverom

3

Byggeår

1995

Byggemåte

Andelsleilighet/rekkehus (borettslag) oppført i tre og dels mur i 1995. Boligen er oppført i to etasjer samt uinnredet loft. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Bom i gulvfliser. Rommet er antatt fra 1995 og har fått TG 2 i tilstandsrapporten. Forventet levetid betraktes i ferd med å bli oppbrukt. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i rom med vaskemaskin. Ingen fukt registrert. Rommet betraktes ikke som våtrom selv om det er sluk i gulvet. Vanlig brukslitasje i innvendige overflater. Ytterdører, veranda i tre og takvindu fra 1995 har fått TG 2 i tilstandsrapporten, dette på grunn av værslitasje. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 15.02.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for 12 stk. boliger (nybygg) datert 04.11.1994. Ifølge den midlertidige brukstillatelsen gjenstår det å sende inn reviderte plantegninger av alle etasjer. Det er usikkert om dette er gjennomført. Det foreligger ferdigattest for garasjeanlegg datert 04.11.1994. Dokumentet følger vedlagt.

Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 155 kvm, Bruttoareal: 166 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, 2 soverom, bad/wc og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Loft:
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loftsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 15.02.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er lecapipe, men ingen ildsted. Det anbefales generelt at pipe eventuelt ildsted m.m. vurderes av det stedlige brann-/feietilsyn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 13 794 kwh, dette ifølge Skagerak.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 13 794,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Fellesavtale for hele borettslaget med Canal Digital, dekker TV og internett (grunnpakke), inkludert i felleskostnader. Andelseierne kan selv inngå tilleggsavtaler med egen faktura som de betaler selv.
Medlemskontigent hos OBOS, kr. 200,- pr. år (ifølge årsberetningen 2019)
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 884 384 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 183 783 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Varmtvannsbereder på 200 l. (fra 1995). (TG 2 i tilstandsrapport)
- Ventilator på kjøkken (antatt fra 1995). (TG 2 i tilstandsrapport)
- Varmekabler i bad.
- Hovedsikringer på 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroa og følg RV 308 mot Tjøme. Ta så Astoriaveien som går til venstre rett etter Hageland gartneri. Ta så første til høyre igjen som er Røsselgata. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik &Partners skilt under alle fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn Bakken Gbnr. 13/4 m. fl (vedtatt 21.02.1990) I henhold til kommuneplan vedtatt 17.06.2015 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vannrett - tinglyst 16.10.1879, dagboknr. 900078 - rettighetshaver: Gbnr. 13/5  Gjelder: Rett til benyttelse av en brønn for bnr. 5 (fra gammelt av)
Utskiftning - tinglyst 12.03.1929, dagboknr. 900276 - gjelder: Megler har ikke lykkes med å finne denne servitutten i gammelt akriv.
Utskiftning - tinglyst 04.02.1930, dagboknr. 900334 - gjelder: Overutskifting. Megler har ikke lykkes med å finne denne servitutten i gammelt akriv.
Skjønn, tinglyst 25.08.1972, dagboknr. 4387, gjelder:
Erklæring/avtale - tinglyst 22.07.1991, dagboknr. 8340 - gjelder: Rett for Nøtterøy el.verk til å plassere transformatorkiosk på eiendommen best. vedr. vedlikehold m.m.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det går kommunale VA-ledninger over eiendommen. Se vedlagte kart.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rikke@bs-partners.no eller SMS: 40 64 71 53 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Eiendomsmeglerfullmektig
Rikke Steneby

40 64 71 53

rikke@bs-partners.no

VERDIVURDERING