Tønsberg

Presterødåsen - Nydelig villa høyt og fritt beliggende med flott utsikt! - 3 mål tomt! Må oppleves!

Lønnveien 2 , 3118 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 306 m²
Bruksareal 389 m²
Bruttoareal 424 m²
Tomt 3 102 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1931
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 66
Energimerking F
FINN.no 187284117
Sist endret 17.09.2020 14:34
Prisantydning 8 490 000
Totalpris 8 711 019
Ligningsverdi 1 492 706,-

Beregnet totalkostnad

8 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 205 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 221 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 711 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nydelig villa høyt og fritt beliggende med flott utsikt over innseilingen til Tønsberg. Parkmessig og nydelig hagetomt som oser av idyll og sjarme. Her finner man nydelige rosebusker, klatreplanter, vannfontener, hagedam, grusede ganger og lune uteplasser. Nyere og stort drivhus der du kan dyrke egne planter og grønnsaker. Frittliggende, dobbel garasje samt koselig uthus/sidebygning med innredet utestue, perfekt for late og hyggelige dager. Underetasjen er innredet som egen boenhet, perfekt for gjester, praktikant eller ungdommen. Her har du en stor og moderne eiendom der du kan flytte rett inn!

Standard

Nydelig villa høyt og fritt beliggende med utsikt over bla. innseilingen til Tønsberg. Boligen er oppført i 1931 og tilbygd 1954/2007/2015. Det har kun vært 3 eiere, og boligen bærer preg av godt vedlikehold og god omsorg der opprinnelig detaljer er bevart. Her finner man god takhøyde i alle rom, stukkatur, nydelig listverk, fløydører og vinduer med tidsriktig utrykk. Boligen har nylig vært gjenstand for utvendig oppgradering der kledning syd veggen er etterisolert og omkledd,  samt de fleste vinduer i boligen er nye i 2020. Alle med UV solfilter.  Loftet ble samtidig isolert og gulvet.
Man blir ønsket velkommen via et nydelig inngangsparti der du kommer inn i en flott hall med skiferlagt gulv og stor garderobe. Kjøkkenet er lyst og romslig og fungerer som et stort og sosialt allrom. Her er det god plass til langt spisebord eller til avslapping og lekselesing. Kjøkkenet har bra med skap-  og benkplass og har alt av integrerte hvitevarer som stekeovn og dampovn, side by side kjøleskap med vann- og is dispenser, oppvaskmaskin og induksjon steketopp. Det er også et anretningsrom i forbindelse med kjøkkenet. Videre kommer man inn en stor, lys og nydelig stue med peisovn og adkomst til stemningsfull glassveranda med utgang til hagen. Spisestuen er også lys og stor med en flott prinsesseovn og stukkaturer i taket. I hovedetasjen finner man også et gjestetoalett samt et bad med badekar. I boligens andre etasje finner man 3 soverom, kontor og bad. Hovedsoverommet har peisovn og utgang til balkong med flott utsikt. Her kan morgenkaffen nytes mens man skuer over innseilingen til Tønsberg. Det er fast trapp til stort og gulvet loft, perfekt for lagring.
Kjelleretasjen er innredet som en egen boenhet med egen inngang. Her er det 2 soverom, kjøkken, bad og stue. I tillegg finner man et vaskerom.
Innredning av kjelleretasjen er ikke omsøkt.  For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 06.08.2020 vedlagt denne salgsoppgaven.

Beliggenhet

Presterødåsen er et veletablert og attraktivt boligområde med kun ca. 2 km til Tønsberg sentrum samt jernbanestasjonen. Kort vei til Olsrødsenteret med dagligvare, apotek, cafe div småbutikker og populære Level treningssenter med badeland. Trygg og fin skolevei til nye Sandeåsen barneskole. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane, og til Slagenhallen for innendørs idrett.

Tomt

Areal: 3 102 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt, høyt og fritt beliggende med flott utsikt over innseilingen til Tønsberg. Nydelig parkmessig hageanlegg. Hele tomten som er på ca. 3 mål oser av kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Her finner du pent opparbeidede gangstier, hekker, bed, slyngplanter, busker og trær. Gårdsplassen er asfaltert og det er god plass til lek, morro og parkering. Det er et parkanlegg i forbindelse med drivhuset. Her finner man vannfontener, hagedam mm. Nedre del av tomten er opparbeidet med plen, perfekt for ballspill og lek. Videre finner man en Boccia bane, en nyere, frittliggende garasje samt et eldre uthus der deler er innredet som en koselig utestue med kjøkken og stor spiseplass. Rett og slett en nydelig hagetomt som gir ro i sjelen.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje oppført i 2018. Forøvrig meget godt  med parkering på egen asfaltert gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Sandeåsen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 3274266

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1931

Antall soverom

5

Byggeår

1931

Byggemåte

Enebolig oppført i bindingsverk av tre over grunnmur i 1931 og tilbygd i 1954/2007 samt ombygd/utvidet inngangsparti i 2015. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og loft. Frittliggende garasje oppført i tre i 2018. Sidebygning oppført i tre antatt 1931 og senere ombygd dels med overbygget uteplass. Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. I flg. opplysninger fra tidligere eier er
rommet fra 2006 og at det ble utført flisarbeider ved egeninnsats. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Rommets/overflatenes alder er ikke kjent. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i kjeller. Registrert antydning til fukt i malt panel mot grunnmur. Sprekk/riss i enkelte veggfliser samt bom i diverse gulvfliser.
Selger opplyser at sydvegg unntatt glassveranda har blitt etterisolert og omkledd i 2020 i regi av vegvesenet. Det opplyses videre
at vinduer og dører i sydvegg også ble skiftet, samt de fleste vinduer på øst og vestvegg. Loft ble etterisolert og gulvet (for mer utførlig og detaljerte opplysninger om utførelse henvises det til selger). Boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger ved forskjellige anledninger som f.eks. deler av elektrisk anlegg i perioden 1998 - 2011, fjernet septiktank og erstattet med nytt avløp ca. 2009/-10 (under tidligere eiers eiertid). Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 06.08.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på selve boligen.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Det foreligger ferdigattest for dobbelgarasje datert 09.10.2019.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 306 kvm, Bruksareal: 389 kvm, Bruttoareal: 424 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom/gang, 2 soverom, kjellerstue, «kjøkken», bad/wc og vaskerom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 130 m².
Primærrom: 130 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall med trapp, kjøkken, peisstue, spisestue, glassveranda, bad/wc, gang(er) og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom/gang, 3 soverom, kontor og bad/wc.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 kott.
Loft:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: uinnredet loftsrom.
Kun deler av arealet er måleverdig i hht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom og uinnredet loftsrom. Arealet på loftet er ikke måleverdig i hht
takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Sidebygning:
Bruksareal: 12 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: sidebygning.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 29.07.2020 utført av takstmann Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Varmekabler i hall og på begge bad, samt toalettrom. Peisovn i stuen samt soverom oppe. Varmepumpe i stue med karnapp. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 36 681 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 500 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Altibox utgjør ca. kr. 1 099 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 8 508.
Alarm fra Sector alarm utgjør ca. kr. 416 per mnd.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 492 706 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 373 741 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjør mot Kilden kino. Følg Valløveien forbi Kilden kino og ta til venstre i rundkjøringen i Presterødkrysset slik at du kommer inn på Åsenveien. Lønnveien er første til venstre. Boligen kommer på venstre hånd. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Regulering

Eiendommen ligger i et område er regulert til boligbebyggelse, anlegg - og riggområde, samt annen veggrunn - teknisk anlegg, jf. reguleringsplan: "Kilen", vedtatt 19.06.2013. '
Området som eiendommen er beliggende i, omfattes også av følgende relaterte planer:
Kilen vest, vedtatt 18.05.2017.
Kilden Kinosenter, vedtatt 11.09.2002.
Næringsområde Kilen Øst, vedtatt 19.06.2013.
Ringvei Nord. Parsel - Kryssområde Kilen Øst, vedtatt 07.12.2005.
Ringvei Nord, Parsell - Kryssområde Kilen Vest, vedtatt 25.11.2005.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 31.10.1969, dagboknr. 505422 - gjelder: eier av gbnr. 151/357 har tillatelse til å oppføre garasje i en avstand av 0,5 meter fra felles eiendomsgrense.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 20.02.2019, dagboknr. 215042 - gjelder: adkomstrett for nødvendig ettersyn og vedlikehold av støyskjerm for Statens Vegvesen.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
-Skovby skjenk som er montert på kjøkken medfølger ikke i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.