Sentrum - Urban og stilfull leilighet på byens tak - Vestvendt balkong - 2 sov - Heis - Garasjeplass!

Farmannsveien 3 , 3111 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 94 m²
Bruttoareal 97 m²
Tomt 1 618 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1982
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 262
Energimerking F
FINN.no 175096240
Sist endret 25.05.2020 11:10
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 412 759
Ligningsverdi 764 936,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) 3 295,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 293 295,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 320,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 293 295,-)) 3 125,- (Medlemsgebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 464,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 412 759,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stilfull og luftig leilighet beliggende høyt og fritt med urban utsikt over Tønsberg sentrum.
Leiligheten ligger midt i sentrum av Tønsberg med umiddelbar nærhet til forretninger og offentlig transport. Boligen ligger i 4. etasje og vender mot vest. Fra leiligheten er det flott utsikt over sentrum og boligen har sol fra formiddag til sen kveld

Innhold

Inneholder: hall, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue, p-plass i garasje. I tillegg en bod i kjeller og en i gangen rett ved leiligheten.
Kjeller 3 kvm: Bod i kjeller
4. etasje: 4 kvm: Bod i gang

Standard

Lys og luftig leiligheten med gjennomgående god standard. Både kjøkken og bad er pusset opp i 2009.  Boligen er malt i lyse og tidsriktige farger og sammen med gode lysflater oppleves boligen som luftig og romslig. På gulv i entre er det flis mens øvrige rom har parkett. Badet er pent flislagt med lyse og moderne fliser og har både dusjnisje og badekar. Vaskerommet ble flislagt i 2011. Kjøkken er i profilert utførelse med skap helt til tak. Benkeplate er i sort granitt og med integrerte hvitevarer som micro, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Stuen har en meget god størrelse med god plass til spisestue og sittegrupper. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse. Av øvrig vedlikehold er det blant annet byttet noen takvinduer,   terrassedør, oppgradert sikringsskap samt lagt tøffe heller/fliser på balkongen. For mer informasjon henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tore Rønning.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i hjertet av Tønsberg sentrum, kun et steinkast unna Slottsfjellet, Tønsberg Torv, biblioteket, kjøpesenter/forretninger, båthavn og bryggeområdet med sine restauranter og yrende liv sommerstid. Svømmehall og flere grønne parker er det også i nærområdet. For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og flotte turområder på Slottsfjellet i umiddelbar nærhet. Det er ca. 350 meter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det ca. 100 meter med tilgang til tog på Vestfoldbanen.  Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang. Ypperlig beliggenhet for de aller fleste. Velkommen!

Tomt

Areal: 1 618 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Deler av tomten er festet og deler er eiet.

Etasje

4. etasje.

Garasje / Parkering

Til leiligheten følger egen parkeringsplass i oppvarmet kjeller.
Sameiet har 3 gjesteparkeringer på gateplan.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

4 111 pr. mnd. Internett og tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Kristina Kvarteret består av 112 seksjoner, hvorav 12 boligseksjoner og 14 næringsseksjoner, samt 86 parkeringsseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

3 295

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP1423362.3.1

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1982

Antall soverom

2

Byggeår

1982

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 4. etasje i bygning oppført i betong i 1982. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc. Ingen fukt registrert. Rommet ble i flg. tidligere boligsalgsrapport renovert i 2009 som følge av lekkasje fra overliggende leilighet. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i rom med vaskemaskin. Ingen fukt registrert. Rommet har ikke sluk og betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse. Selger opplyser at leiligheten har blitt oppgradert med bl.a. nye takvinduer ca. 2015, ny verandadør og et par vinduer i 2011 samt oppgradert/fornyet sikringsskap ca. 2011. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et "vanlig godt" inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 31.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig/kontor/forretning/garasje datert 19.19.1983.
Det foreligger også ferdigattest for ombygging og bruksendring til kontorlokaler datert 21.05.2001.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 97 kvm
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc og "vaskerom".
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder, en i kjelleren på ca. 3 kvm og en i 4. etasje på ca. 4 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 31.03.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad og i rom med vaskemaskin. Ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 5 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 801 pr. år tillegg betales det kr. 8,5 per m3 vann og kr. 14,77 per m3 avløp. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. De kommunale avgiftene forandrer seg etter forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 764 936 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 753 770 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Varmtvannsbereder på 100 l. (fra 2009).
- Hovedsikringer på 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurs 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Selger opplyser at sikringsskap ble oppgradert/fornyet ca. 2011.
-

Adkomst

Leiligheten ligger i krysset Grev Wedels gate/Tollbodgaten. Inngang fra Tollbodgaten.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til vei og sentrumsformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.
I området som eiendommen er beliggende i er det følgende regulering under arbeid: "Del av Kristinakvartalet", planID: 380320170155".

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale, tinglyst 30.09.1982, dagboknr. 12443 - gjelder: årlig avgift til Tønsberg kommune.
Erklæring/avtale, tinglyst 22.12.1982, dagboknr. 16445 - gjelder: oppdeling av eiendommen Kristina-kvarteret.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 25.01.2019, dagboknr. 109860 - gjelder: rett for sameiere i Sameiet Grev Wedelsgt. 10 har rett til gang - og kjøreadkomst til sine parkeringsplasser over eksisterende fellesareal på nedre og øvre kjellerplan på gbnr. 1002/262.
Seksjonering, tinglyst 22.12.1982, dagboknr. 16445.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900, tilrettelegging. kr. 12 500, internettannonsering kr. 10 990. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.