Ilebrekke

Ilbrekke: Lys trivelig 2-roms i 2.etg. m/loft, bod og garasje. Flott turtereng, kort vei til badestrand - IN-ordning

Greinveien 27B , 3114 Ilebrekke

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 3 524 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 305
Energimerking D
FINN.no 176016601
Sist endret 22.09.2020 14:37
Prisantydning 890 000
Totalpris 1 973 009
Ligningsverdi 533 369,-

Beregnet totalkostnad

890 000,- (Prisantydning) 1 075 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 965 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 973 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder: Entré, åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til balkong, soverom og bad. Godt med lagringsplass på loft over leilighet. I tillegg disponerer leiligheten en bod samt en lukket garasjeplass i rekke.

Standard

Godt vedlikeholdt og arealeffektiv leilighet beliggende i 2. etasje. Du kommer inn i en hyggelig entré med plass til å henge fra seg i garderobeskap. Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning, i et hyggelig rom med utgang til balkong. I stuen er det plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Pent kjøkken med glatte hvite fronter. Frittstående komfyr med induksjonstopp, kjøle/fryseksap og oppvaskmaskin. Det er godt med lagringsplass i overskap og benkeskap. Koselig sitteplass ved kjøkkenet. Romslig soverom med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet, gulvstående toalett, dusj i hjørne og opplegg til vaskemaskin. Ved inngangsdøren er det luke opp til stort loft med god lagringsplass. Dette er en koselig leilighet innerst i rolig vei, uten gjennomgangstrafikk! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyetablert, rolig og meget barnevennlig boligområde på Ilebrekke i Tønsberg kommune. Fellesområdet har lekeplasser og balløkke, og det er umiddelbar nærhet til skogen med alle sine rekreasjonsmuligheter. Det er også kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Rett gjennom skogen kommer du til flotte Skallevoldstranda. Populære Ringshaugstranda ligger også i gangavstand fra boligen. Ringshaugstranda er en stor og nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp, treningsapparater, volleyballbaner og stor gresslette som innbyr til soling. Like i nærheten ligger også Skallevold og Karlsvika med bademuligheter. Legg gjerne turen inn til Tønsberg by, som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet byr på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Gauterød, Meny Tolvsrød og Rema 1000 Olsrød. Ønsker du et lettere servicetilbud har Olsrødpark og Tolvsrød et utvalg av butikker. Ytterligere servicetilbud finner du i Tønsberg sentrum som yrer av shoppingmuligheter, i tillegg til en rekke kafeer, restauranter og puber. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Ilebrekke ca. 5 min gange fra boligen. Med bil fra Ilebrekke tar det ca. 8 min til Tønsberg sentrum, 10 min til Åsgårdstrand,18 min til Horten, 27 min til Sandefjord, 47 min til Drammen og 1 t og 13 min til Oslo S. Ellers finnes nydelig tur- og friluftsområder rett i nabolaget - ideelt for den som prissetter gåturer, løping og sykling i skogsterreng.

Tomt

Areal: 3 524 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Meget pent opparbeidet fellesareal med gressplen, busker og trær. Borettslaget har avtale med firmaer som klipper gresset en gang i uken på sommerhalvåret og måker snø (når det er kommet over 6 cm) og strør på vinterhalvåret. En beboer er gartner og steller med blomster og busker på fellesarealer (avtale med borettslaget og får betalt for det). Det er koselig lekeplass for de minste på borettslagets tomt. Ved garasjene er det tursti til stort turområde.

Garasje / Parkering

Ja, det medfølger en garasjeplass. I henhold til husordensreglene skal ikke bilene rygges inn på grunn av brannvarslere i garasjene. Ellers utendørs parkering(gjesteparkering) på borettslagets tomt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

8 968 pr. mnd. Kommunale avgifter, TV og internett grunnpakke fra Viken Fiber (Altibox, kr. 449), garasje (kr. 500), nedbetaling av fellesgjeld (kr. 5 689), felles bygningsforsikring, løpende drift og vedlikehold.

Borettslag

Ilebo borettslag består av 16 andelsleiligheter - fordelt over 3 bygninger og 2 etasjer.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Dette er et lite borettslag bestående av 16 andeler og man bytter på å være med i styret. Det blir avholdt 2 dugnader i året, en på våren og en på høsten. Borettslaget har avtale med firmaer som klipper gresset 1 gang i uken i 6 mnd, samt måker snø (over 6 cm) og strør på vinteren. En beboer er gartner og steller og holder vedlike blomster og busker i fellesarealer. Alle husene ble malt i 2019. Dette er et ryddig borettslag med fokus på god vedlikehold.
Vedlikehold:
Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som dører og vinduer innvendig, rør, sikringsskap fra første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Se §5 og 5-2 for andelseier og borettslagets vedlikeholdsplikter.

Forkjøpsrett

Ja. Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Det er styregodkjennelse, jf. vedtekter §2-2(3). Styret skal godkjenne ny andelseier før ny andelseier overtar bruken av andelen

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Dersom andelen tas på forkjøpsrett betales et gebyr på kr. 7 325,- i tillegg til salgsomkostninger.
Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden. Nedbetaling av IN lånet kan skje 2 ganger i året 30.03 og 30.09, ta kontakt med forvaltningskonsulenten i god tid. Gebyrbelagt etter gjeldende satser.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1 075 000,- pr. 01.03.2020.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 14 313 465,- pr. 19.03.2020, og er tatt opp i OBOS-banken.
Renten på lånet utgjør 2,95% pr. 19.03.2020.
Nedbetalingstid er satt til 18 år og 1 mnd. på lån 1, og 17 år og 4 mnd. på lån 2.

Andel fellesgjeld

1 075 000

Forsikring

If Skadeforsikring SP587845

Regnskap

Driftsinntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 764 354,-.
Driftskostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 580 355,-.
Resultat
Årets resultat på kr 2 125 706,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2019 ble det innbetalt kr 1 384 523,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 741 183,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven. Alle interessenter oppfordres til å lese igjennom borettslagets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt å anskaffe husdyr etter at man har flyttet inn. I så fall må det foreligge en spesiell tillatelse fra styret. Har man allerede hund eller katt når man flytter inn, kan man beholde den. Styret kan vedta at dyrehold skal tillates. Det anbefales allikevel at avgjørelsen blir tatt i generalforsamlingen som er lagets øverste myndighet. Båndtvang hele året. Husdyr skal luftes utenfor fellesområdet.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2008

Antall soverom

1

Byggeår

2008

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. etasje i flermannsbolig oppført i tre i 2008. Leiligheten disponerer en garasje i felles rekke samt en utvendig sport-/redskapsbod. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2008.
Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
- Bad fra 2008. Det er ikke fri avrenning til sluk fra gulv utenfor dusjhjørne. Vanlig bruksslitasje/elde.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert:

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boliger(nybygg) hus C, (6 boenheter) datert 16.02.2009. Det foreligger ferdigattest for garasjene datert 09.08.2013.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom. Det er loft over hele leiligheten, dette areaet er ikke målt opp.
Sport-/redskapsbod:
Bruksareal: 5 m².
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Garasje:
Bruksareal: 16 m².
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes §4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Panelovn for øvrig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 7 576 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7 576,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett grunnpakke fra Viken Fiber, betales via felleskostnadene. Den enkelte andelseier kan selv oppgradere abonnement for egen regning.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 533 369 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 920 127 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man nedre vei mot Åsgårdstrand og følger denne forbi Rundkjøringen ved Kiwi butikken på Gauterød. I rundkjøringen ved Maxbo Ilebrekke så tar man inn til høyre. Kjør rett frem og følg Greinveien til høyre, eiendommen ligger helt innerst. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan Ilebrekkefelt B1(vedtatt 30.03.2007), se kart og bestemmelser vedlagt i salgsoppgaven For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 30.10.2008, dagboknr. 882834 - Rettighetshaver: Tønsberg kommune, gjelder: Bestemmelse om ledningsanlegg. Tønsberg kommune har uhindret rett til drift og vedlikehold av kommunale ledninger mot offentlig sti på sydsiden av gbnr, 89/305.
Erklæring/avtale - tinglyst 30.10.2008, dagboknr. 882834 - gjelder: Hjemmelshavere på gbnr. 89/303 har rett til bruk av gangveier og fellesarealer på gbnr. 89/304 og 89/305 samt rett til å benytte felles renovasjonsbod for inntil 14 enheter på gbnr. 89/304 Hjemmelshavere til gbnr. 89/303 og 89/305 har felles drift- og vedlikeholdansvar for 89/304. Utgifter fordeles med 14/30 på gbnr 89/303 og 16/30 på gbnr. 89/305. For alle beboere på Basbergrønningen vest er det pliktig medlemskap i Velforening/huseierforening for Basbergrønningen nord. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken (kjøleskap/frys, oppvaskmaskin og komfyr med induksjonstopp) medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.