Dette er idyll nær sjøen og skjærgården. Fri og fin utsikt også til sjøen - helt usjenert terrasse - båtplass rett ved!

Terneveien 1 B , 3124 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 163 m²
Bruttoareal 182 m²
Tomt 1 302 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1900
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 54
Energimerking C
FINN.no 173984625
Sist endret 26.05.2020 11:02
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 674 019
Ligningsverdi 905 506,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 160 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 174 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 674 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
Entrè med skyvedørsgarderobe, stue, spisestue med utgang til stor og herlig, delvis overbygget terrasse/hagestue, kjøkken med praktisk arbeidsbenk, soveromsgang, 3 soverom hvorav det ene har direkte adkomst til eget garderoberom og det andre har plassbygget skap og dusjbad/wc med dobbel servantinnredning.
Underetasje: Kjellerstue/ungdomsrom, soverom, dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin og innredning med utslagskum.
Frittliggende, romslig garasje. Carport i forbindelse med boligen.

Standard

Svært innholdsrik, praktisk og arealeffektiv enebolig som har stor garasje, carport og tinglyst rett til båtplass. Boligen ble totalrenovert i perioden 2010-2011. I den anledning ble ytterveggene etterisolert og kledd om, inneveggene ble også isolert. Etterisolert mellom etasjeskillet mot loftet. Yttertaket ble lagt om med papp, lekter, beslag og takstein. Drenert rund hele huset og lagt vortepapp utvendig og isolert innvendig i kjelleren. Vinduer og dører ble skiftet. Nytt sikringsskap. Ny vann- og kloakkledning for ca. 6 år siden. Kjøkkenet er ombygget og det ble satt inn ny kjøkkeninnredning i 2011, type grå høyglans og med alt av integrerte hvitevarer som komfyr i høyden, ekstra bred steketopp med egen gasstopp (ikke tilkoblet), oppvaskmaskin og stilig ventilator. Praktisk arbeidsbenk med skuffer, i forbindelse med kjøkkeninnredningen - ideell plass for baking og kokkelering. Stor spisestue som ligger i tilknytning til kjøkkenet - her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Utgang fra stuen og spisestuen til stor og herlig, overbygget terrasse. Glassdørene her kan åpnes helt opp og man får på en måte innlemmet uteplassen/uterommet inn i stuen - en flott detalj! Terrassen må fremheves - en fantastisk plass, helt vestvendt og med sol til sent på kvelden. 2 nye, lekre bad som er flislagt på gulv og vegger. I forbindelse med renoveringen i 2011 ble som nevnt alt påkostet og modernisert, herunder alle vegger ble pusset opp i slett utførelse. Nye, lekre parkett gulv i type enstavs (i stuen og kjøkken). Interiørmessig fremstår boligen som stilren og moderne - dette vil appellere til de aller fleste. Her kan man virkelig flytte rett inn! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et særdeles attraktivt og populært villaområde på gamle ærverdige Husvik. Kort vei til sjøen, småbåthavn (tinglyst båtplass), og man er kun en kort spasertur unna en fin familiestrand. Fra eiendommen er det gangavstand til Husvik barneskole og Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende område, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.. Det er kort vei til lysløype, skiløyper, treningssenter og Slagenhallen, og du finner flotte tur- og friluftsområder ved Søndre Slagen kirke, Råelåsen
og Teigenåsen. I nærområder ligger også kyststien, som byr på vakker natur og god rekreasjon. Det er kort vei til de populære badeplassene på Klopp og Nes, i tillegg til en rekke små, bortgjemte perler langs kysten. En sykkeltur unna ligger Klopp småbåthavn med fin badestrand. Legger du turen til Jarlsø finner du et idyllisk skogsområde som brer seg ut mot Oslofjorden. Her er det mulighet for god rekreasjon langs mosegrodde stier under trekronene. Jarlsø fyr ligger helt på sydspissen, og er fortsatt i drift. På de øvrige deler av øya er det anlagt botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, noe som gir en helhetlig utforming. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet i Tønsberg byr på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Råel, Joker Jarlsø og Meny Tolvsrød. Det er kun få minutters kjøring til Tolvsrødsenteret og Olsrød Park, begge med et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. I Tønsberg sentrum finner du Kilen Handelspark, og ikke minst Farmandstredet med rikt utvalg av butikker. Tønsberg har ellers en rekke kafeer, restauranter og hyggelige utesteder. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Tønsberg sentrum, 35 min til Sandefjord, 50 min til Drammen, og 70 min til Oslo.

Tomt

Areal: 1 302 kvm, Eierform: Eiet tomt
Høyt og fritt beliggende og med utsikt over omkringliggende områder og innseilingen til Tønsberg sentrum. Tomten er anlagt med plen og opparbeidet med kansten, bed og frukttre. Stor, fin og lettstelt hage. Terrassen må fremheves; stor, herlig og delvis overbygget - Utgang fra stuen via glassdører som kan åpnes helt opp. På terrassen kan man sitte i helt usjenerte omgivelser og nyte lange sommerkvelder.

Garasje / Parkering

Ja / Ja

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Husvik skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Codan Polisenummer: 752026434

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1900

Antall soverom

4

Byggeår

1900

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med hovedetasje + kjeller under vestre del. Østre del av bygningen er oppført ca. år 1900. Tilbygget mot vest ca. 1959. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.
Selgere oppgraderte og modernisert bygningen innvendig og utvendig i 2010-2011.
Her nevnes:
- la om yttertaket med ny papp, lekter, beslag, takstein
- etterisolerte ytterveggene og skiftet utvendig veggkledning
- etterisolert etasjeskillet mot loftet
- skiftet alle dører og vinduer
- bygget ny terrasse
- Innvendig ble nytt kjøkken med hvitevarer montert.
- nytt bad i kjeller og 1. etg. innredet
- generell oppussing av alle innvendig gulv, vegg og takflater.
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men badet i har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1959. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje med ukjent byggeår. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 23.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 31.07.1973.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 182 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad / vaskerom, kjellerstue og soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, soveromsgang, bad med wc, 3 soverom og walk in closet.
Garasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 20.03.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i alle rom i kjeller, samt i entrè og på bad i 1. etasje. For øvrig elektriske panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 20 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 112 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Telenor/Canal Digital utgjør ca. kr. 1 100 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 5 600.
Medlemskap i velforening utgjør ca. kr. 25 per mnd.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 905 506 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 259 823 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man forbi Kilen industriområde og tar Narverødveien til høyre i rundkjøringen på Presterød. Hold Husvikveien til høyre i første veidele og følg Husvikveien et stykke. Terneveien går så inn til venstre og eiendommen ligger inn stikkvei til høyre. Se etter til salgs skilt.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.
Selger opplyser om at nabo over gaten har endret tomtegrensen mellom sine to eiendommer.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 12.06.1939, dagboknr. 1821.
Bestemmelse om kloakkledning - tinglyst 07.03.1974, dagboknr. 501524 - gjelder: bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.m. Vegvesenets betingelser vedtatt.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 27.04.2011, dagboknr. 316880 - gjelder: gbnr. 157/53 skal skriftlig samtykke til bebyggelse av et areal på ca. 600 kvm (se vedlagt kartskisse) på gbnr. 157/54. Dette gjelder permanent eller midlertidig bebyggelse, konstruksjoner eller installasjoner av noen art, som strekker seg mer enn 2 meter over naturlig (ikke oppfylt) terrengnivå, eller etableres eller opprettholdes trær eller anne vegetasjon som er høyere enn 3 meter over naturlig (ikke oppfylt) terrengnivå. 
Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 12.10.2015, dagboknr. 937952 - rettighetshaver: gbnr. 157/245. Gjelder: rettighet for vann og aløp til eiendom gbnr. 157/245 som går over eiendom  og er koblet til avregning fra gbnr. 157/54. Kabler er også lagt i grøft frem til eksisterende tilknytning for så å gå til felles vei ned mot hovedvei.
Bestemmelse om vei, tinglyst 12.10.2015, dagboknr. 937990, gjelder: adkomst til Terneveien 1D (gbnr. 157/245) går over eiendommen gbnr. 157/246. Eier av Terneveien IB (gbnr. 157/54) godkjenner at adkomst til gbnr. 157/245 i tillegg kan benytte et område inntil 3,5 meter over gbnr. 157/54.
Det er registrert følgende rettigheter som følger eiendommen:
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 14.07.1931, dagboknr. 900582 - rettighetshavere: gbnr. 157/53, 157/54 og 157/55.   
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 14.07.1931, dagboknr. 900582.   
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Eiendommen er del av et realsameie sammen med gbnr. 157/245, hvor eiendommene eier en halvpart hver av  gbnr. 157/246 (benyttes som vei).
Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Robotgressklipper medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900, tilrettelegging. kr. 12 500, internettannonsering kr. 10.990. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.