Åsgårdstrand

Åsgårdstrand - Nyere arkitekttegnet bolig høyt og fritt beliggende med panorama sjøutsikt! 5 soverom - 2 bad!

Karminveien 9 , 3179 Åsgårdstrand

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

14%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 222 m²
Bruksareal 270 m²
Bruttoareal 304 m²
Tomt 1 062 m² / Festet tomt
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 796
Energimerking B
FINN.no 203840848
Sist endret 22.01.2021 08:53
Prisantydning 9 740 000
Totalpris 10 007 019
Ligningsverdi 1 338 785,-

Beregnet totalkostnad

9 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 1 000,- (Gebyr for overføring av festekontrakt) 14 650,- (Boligkjøperpakke) 250 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 267 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 007 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyere arkitekt tegnet bolig beliggende høyt og fritt i Åsgårdstrand med panoramautsikt over Oslofjorden.

Innhold

Underetasjen inneholder:
Vindfang med direkte adkomst til stor dobbel garasje. Hall med trapp opp til 2. etasje. 4 soverom hvorav 2 har store skyvedørsgarderober med innredning, 1 omkledningsrom,  vaskerom med dusj og utgang til haven og gårdsplassen, Tv-stue/stue. Bad/wc med dusj.
Hovedetasjen inneholder:
Romslig lekkert kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Miele og AEG. 2 store stuer med utgang til stor terrasse. Gang med utgang til haven. 1 soverom/kontor. Wc med håndvask. Bod.
Hems på ca. 15 kvm. gulvflate med mange muligheter.

Standard

Nyere, arkitekttegnet og stilfull enebolig høyt og fritt beliggende med panoramautsikt over Oslofjorden. Boligen har en spennende planløsning, og holder gjennomgående høy standard og innehar alle funksjoner en travel barnefamilie kan ønske seg. Solrike og store uteområder rundt hele boligen.
I underetasje kommer man inn i et romslig vindfang. Vindfanget har direkte adkomst til garasjen, så du kan gå tørrskodd til og fra bilen. Videre er det en romslig hall med praktisk skyvedørgarderobe, 4 soverom hvorav et har klesgarderobe og 2 rom har skyvedørgarderobe. Et stort og lekkert baderom samt et vaskerom med bla. dusj og utgang til hagen og gårdsplass.
I boligens hovedetasje finner man en stor og åpen stue med panoramautsikt. Den høye himlingen fra gulv til tak gjør at man fra kjøkken og stue tar inn alle himmelens og sjøens fargenyanser.  Kjøkkenet er meget velutstyrt og har integrerte hvitevarer som kjøleskap, mikrobølgeovn, stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og vinskap. Her er det utgang til veranda med nydelig morgensol. Forøvrig er det et kontor/soverom og et toalettrom samt en hems i denne etasjen.  Boligen har standard som følger: skipsgulv  på alle gulv og fliser i våtrom og i hallen. Slette flater på vegg og himling, Elco design på brytere og stikkontakter, downlights ledbelysning i hall, bad, hovedsoverom, og trappegang. Utebelysning i led med fotocelle,  sentralstøvsuger, varmepumpe/aircondition, balansert ventilasjonsanlegg,  dreibar peisovn, Easee smartlader i garasjen  på egen 32 A kurs, automatisk vanningsanlegg, opplegg for robotgessklipper, stor markise på terrasse, skiferfliser på terrassen og asfaltert gårdsplass.
Selv om boligen ser flott ut fra utsiden må den oppleves fra innsiden - spesielt stuen og kjøkkenet med alle glassflatene og den fantastiske utsikten!

Beliggenhet

Beliggende i meget attraktivt område i Åsgårdstrand med fantastisk utsikt over Oslofjorden. Meget barnevennlig og solrikt boligområde nesten innerst i blindvei. Det er kort vei til barnehage, skoler og Universitet i SørØst-Norge. I sentrum finner man tilbud som Meny, vinmonopol, søndagsåpen Joker, apotek, frisører, blomsterbutikk, legekontor, tannlege, treningssenter, møbelbutikk, fargehandel samt diverse restauranter, puber og cafeer.
Åsgårdstrand er kjent for sin sjarmerende småhusbebyggelse og "sørlandsidyll". Beliggenheten ved fjorden og det spesielle lyset som kan oppstå her har inspirert og inspirerer stadig mange kunstnere.  Det ligger en koselig liten strand rett på nedsiden av huset. Langs fjorden forøvrig er det flere strender, og det er rikelig med turstier og rekreasjonsområder både langs kysten og i det bølgende kulturlandskapet innenfor.
Sommeren 2025 kommer nye Horten stasjon som erstatter Skoppum.  Det blir dobbeltspor fra Tønsberg til Drammen med opptil 4 avganger til og fra Oslo i timen. Det er bussavganger til Tønsberg og Horten 2 (4) ganger i timen. Fra Horten er det fergeforbindelse til Moss. Det tar ca 35 minutter å kjøre til Torp flyplass.

Tomt

Areal: 1 062 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2069, Festeavgift: kr 7765, pr år. Neste regulering av festeavgift er i 2029, og reguleres iht. konsumprisindeks. Det kreves samtykke fra bortfester på skjøte. Det er mulighet for innløsing av festetomten.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje med direkte adkomst til boligen. Biloppstillingsplasser foran huset.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Åsgården skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Horten kommune på tlf. 33 08 50 00.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 15668893

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2010

Antall soverom

5

Byggeår

2010

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 2010. Boligen er oppført over to plan samt hems. Garasje i tilknytning til boligens sokkeletasje. Det er brukt trepanel på veggene med bindingsverk av tre. Takkonstruksjonen er av tre dekket med folie.  Huset gir et godt inntrykk og bærer preg av høy håndverksmessig standard. Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator på bad og vaskerom / bad i underetasje. Ingen fukt er registrert.  Takstmann har gitt tilstandsgrad 1 (TG1) på samtlige punkt i sin rapport, men har kommentert at det ikke er tilstrekkelig fall på deler av terrassen (vann blir liggende igjen).  For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 13.12.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av enebolig datert 12.01.2011. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 270 kvm, Bruttoareal: 304 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 155 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, 4 soverom, omkledningsrom, bad/wc, vaskerom/bad.
Sekundærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
Garasje er medregnet i arealberegningen.
1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Peisstue, stue, kjøkken, gang, soverom/kontor, wc
Hems:
Gulvet areal 16 m². Takhøyde ca. 1,90 m og lavere.
Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 13.12.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i hele underetasje unntatt i garasje. Gulvvarme (folie) i peisstue, stue og kjøkken i
1. etasje. Varmepumpe. Ved. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 23 200 kwh pr. år, hvorav ca. 5 000 til lading el-biler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 864 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 100,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 338 785 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 819 624 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart i vedlagte nabolagsprofil.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger med plannavn Nygårdsfeltet, vedtatt 22.12.1960. I henhold til kommuneplan vedtatt 09.04.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. Det er igangsatt planleggingsarbeid som berører eiendommen med plannavn Sykling og planID 3801 90008. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 07.09.1987, dagboknr. 5129, gjelder: Samtykke til oppføring av garasje 0,70 m fra nabogrense. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Festekontrakt med vilkår/urådighet - tinglyst 07.07.1989, dagboknr. 4710 - løpetid: 80 år, bortfester: Knut Heian. Festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven.
Rettigheter på annen eiendom (GBNR.: 2/181):
Bestemmelse om vann-/kloakkledning, tinglyst 24.06.1991, dagboknr. 2825, gjelder: Tillatelse til å legge vann- og kloakkledning over GBNR. 2/181. Ev. fremtidige vedlikeholdsomkostninger fordeles mellom partene. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Horten kommune. Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende følger ikke med i handelen: Den gulvmonterte bok/ skapseksjonen på bibliotek/ soverom i 1. etasje.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Asbjørn Bentzen Mette Kristin Bentzen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.