Tjøme

En skatt ved Vrengensundet! 4 båtplasser, 4,9 mål tomt, herlig hage og kort vei til sjø og strand!

Østveien 51 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 215 m²
Bruksareal 331 m²
Bruttoareal 359 m²
Tomt 4 945 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1840
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 45
Energimerking E
FINN.no 182135179
Sist endret 02.07.2020 12:26
Prisantydning 11 490 000
Totalpris 11 793 269
Ligningsverdi 1 110 074,-

Beregnet totalkostnad

11 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 287 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 490 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 303 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 793 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eiendommen inneholder følgende:
Enebolig:
1. Etasje: Yttergang , bad med wc, spisestue, kjøkken, stue, grovkjøkken, gang, soverom og glassveranda.
2.Etasje: Trappegang, 4 soverom, loftstue, bad med wc og klesbod.
Kjeller: Trappegang, vaskerom, vedbod, matbod og lagerrom.
Dobbel garasje:
1. Etasje: Dobbel garasje og verkstedbod.
2. Etasje Åpent lagerrom.
- 4 Båtplasser medfølger, hvorav 3 av disse er i umiddelbar nærhet på bryggen øst for eiendommen. 1 Båtplass i småbåthavnen Kråkere båtforening. - Vrengensundet er en av Norges mest populære båtsund og her er det kort vei til alt Tjøme, Nøtterøy og Færder nasjonalpark har å by på.

Standard

Velkommen til denne flotte boligen beliggende i sjønære og landlige omgivelser på populære Tjøme ved Vrengensundet. Her kan man nyte livet i flotte omgivelser. - Tjøme er en fantastisk plass både sommer som vinter og det er flere gode tur og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Fiske, kite, vindsurfe, bade, padle kajakk, late dager på vannet med båt. - Kanskje kommer det besøk sjøveien? Det medfølger fire båtplasser, hvorav 3 av disse plassene ligger i umiddelbar nærhet rett øst for eiendommen. 1 Båtplass i småbåthavnen Kråkere båtforening. Vrengensundet er en av Norges mest populære båtsund og her er det kort vei til alt Tjøme, Nøtterøy og Færder nasjonalpark har å by på. Tomten som omkranser boligen er solrik med sol fra morgen til kveld, samt pent opparbeidet med flere grønne lunger, svaberg, berg, nivåer og flott sjøutsikt! - Her kan du nyte sommeren og livet til det fulle.
Boligen er oppført i 1840, senere påbygget i ca 1920 og søndre del ble tilbygget i 1985.
Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys, stilren og tiltalende med sjøutsikt fra både stue, spisestue, stue i 2. etasje samt to av soverommene.
Stue og spisestuen er stor og romslig med god plass til både stuemøbelment og spisestue, i overgangen mellom spisestue og kjøkken er det utgang til hagen med som har stenlagt uteplass og terrasse av tre. Kjøkkenet er i egen sone og innehar godt med skap og benkeplass. Kjøkkenfrontene er i lys utførelse som står i flott kontrast til benkeplaten av tre. Utstrakt bruk av downlights i himling. Hvitevarer som stekeovn, steketopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Merk deg den hendige barløsning ved vinduet, kjekk til frokoster på travle hverdager eller ved kokkelering.
For oppvarming er det termostatstyrte varmekabler i yttergang, begge bad, vaskerom, kjøkken, glassveranda. Varmefolie i stue i 2. etasje, peisovn i stue og kontor/soverom, varmekabler i trapperom og vaskerom kjeller og 2 stk luft til luft varmepumpe installert 2009 og 2018.
Badet i 1 etasje ligger vis-a-vis den flislagte gangen og innehar varme i gulv, pent dusjhjørne med innfellbare glassdører, krommet dusjarmatur, baderomsinnredning som er i lik stil som høyskap og det flotte speilskapet med belysning og vegghengt toalett.
Bad i 2. Etasje er romslig og er pent flislagt med varmekabler i gulv, dobbel servant med brede og praktiske kolonialskuffer, speil med overhengende belysning, lekkert dusjhjørne med krommet dusjarmatur og vegghengt toalett.
Soverommene er av gode størrelser hvorav hovedsoverommet må fremheves med sine stilfulle synlige takbjelker som står i røff kontrast til de gipsede veggene og himlingen. Smart lettvegg for oppheng av tv og for å ramme inne kommodene som medfølger. Forøvrig godt lagringsplass i skyvedørsgarderoben. - Vis-a-vis hovedsoverommet er det en lekker loftstue som har flott sjøutsikt og er ypperlig som rom til lek eller tv-titting.
Velkommen til en perle ved Vrengensundet!

Beliggenhet

Nydelig beliggende - lunt og solrikt, med kort vei til flotte turområder. Det er ca. 7 minutter kjøring (ca. 4,5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, Rema 1000, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, cafè, pizzeria og restaurant. En Kiwi-butikk ligger også plassert i Vrengensundet og her kan man både parkere med bil, eller legge til med båt. Vrengen Marina og den populære restauranten 8 Glass ligger også i nærheten kun 10 minutters gange fra eiendommen. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske.

Tomt

Areal: 4 945 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje og i egen gårdsplass.,
- 4 Båtplasser medfølger, hvorav 3 av disse er i umiddelbar nærhet på bryggen øst for eiendommen. 1 Båtplass i småbåthavnen Kråkere båtforening. Vrengensundet er en av Norges mest populære båtsund og her er det kort vei til alt Tjøme, Nøtterøy og Færder nasjonalpark har å by på.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skole.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 84629133

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1840

Antall soverom

5

Byggeår

1840

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller under søndre del. Byggeår 1840, senere påbygget på nordre del, ca 1920. Søndre del ble oppført av byggefirma Christensen og Mathisen grunnmur og trekonstruksjoner ved Mesterhus Harald Andersen i 1985. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført og er over tid modernisert innvendig og utvendig. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.
Selger har i løpet av de senere år utført følgende oppgradering på boligen:
- 2019, skiftet varmtvannstank
- 2017, skiftet vindu i stue 2. etg
- 2017, pusset opp gulv, vegger og takflater i stue og soverom i 2. etg nordre del.
- 2010, pusset opp kjøkken og montert ny innredning og nye hvitevarer
- 2010, Lagt om yttertaket med ny, papp, leker, takstein, beslag og takrenner
- 2010 Pusset opp bad i 1. Etasje og 2. Etasje, samt montert rør-i-rør system.
- 2010 Pusset opp hovedstuen, samt montert downlights.
- 1999, bygget ny glassveranda
- 1999, kledd om ytterveggene på nord, vest, østveggen på nordre del.
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til den byggeskikk da de eldste deler av bygget ble oppført og senere de forskrifter som gjaldt i 1985. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø erstrengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje oppført i 1999. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 11.06.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg bolighus datert 11. april 1985. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Blant annet har noen av rommene har endret bruk, se vedlagte byggetegninger i salgsoppgave. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det foreligger stemplede byggetegninger fra Tjøme kommune, nå Færder datert 30.04.1998 på garasjen. Den utvendige trappen opp til lagerrom/disponibelt rom over garasjen er ikke tegnet inn på  tegningene til kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 331 kvm, Bruttoareal: 359 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 111 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang , bad med wc, spisestue, kjøkken, stue, grovkjøkken, gang og soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Glassveranda.
 
2. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 90 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 4 soverom, loftstue og bad med wc.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Klesbod.
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 14 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang og vaskerom.
Sekundærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vedbod, matbod og lagerrom
Takhøyde 1,88 - 1,9 meter Kjeller under nordre del med lab takhøyde, men et gulvareal på 12 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 08.06.2020 utført av Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stue og kontor/soverom.
Termostatstyrte varmekabler i yttergang, begge bad, vaskerom, kjøkken, glassveranda.
Varmefolie i stue 2. etg.
Varmekabler i trapperom og vaskerom kjeller.
2 stk luft til luft varmepumpe installert 2009 og 2018.
200 liters varmtvannsbereder i kjeller. Berederen er fra 2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak Energi ca 17.649 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 884 pr. år Beløpet blir fordelt på fire terminer.

Løpende kostnader

Tv/internett levert av telenor kr 1.148,- kr pr mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør kr 5021,-
Alarm levert av Verisure utgjør kr 499,- pr mnd.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 110 074 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 996 266 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018
Det går en byggegrense øst for huset på eiendommen. Se vedlagt kart i salgsoppgaven. For mer informasjon kontakt gjerne megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 01.12.1914, dagboknr.(900224-1/94) - gjelder:
Bestemmelse om veg, rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:209 Bnr:48  
Bestemmelse om vannrett.
Erklæring/avtale - tinglyst (19.05.1915), dagboknr. (900228-1/91) - gjelder:
Erklæring/avtale, grunnavståelse til veien, sundene -  Fredheim.
Utskifting - tinglyst (02.06.1942), dagboknr.(1443-1/91 ) - gjelder: Utskifting, gjelder denne registerenheten med flere.
Jordskiftesak - tinglyst (06.05.1965), dagboknr.( 1504-1/91) - gjelder: Grensegangsak, gjelder denne registerenheten med flere.
Erklæring/avtale - tinglyst (24.11.1978), dagboknr.( 7356-2/91) - gjelder: Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver knr. 3811, gnr. 209 bnr. 230. (Naboeiendom Østveien 49)
Bestemmelse om adkomstrett, samt rett til å benytte uteplass på fjell.
Eier av Østveien 49 skal ha rett til å benytte denne eiendommens avkjørsel og adkomst fra fylkesveien og videre rett til å legge vei over denne eiendommen fra parsellen til nevnte adkomst med fylkesveien. Kjøperen/eieren av Østveien 49 skal videre ha rett til å benytte som uteplass det fjell på selgerens (østveien 51) eiendom beliggende øst for parsellen.
Erklæring/avtale - tinglyst (01.12.1978) dagboknr.( 7517 ) - gjelder:
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:209 Bnr:230  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 1 m.
Undertegnede eier av gnr. 209 bnr. 45 i Tjøme kommune (nå Færder) gir herved nabo, Svein bø eier av Gnr. 209 Bnr. 230  (Naboeiendom Østveien 49) Tillatelse til å oppføre enebolig i en avstand av 1 meter fra felles eiendomsgrense, i det jeg forplikter meg og senere eiere til ikke å bebygge min eiendom nærmere enn bygningslovgivningens bestemmelse om avstand mellom bygninger tilsier.
Denne erklæringen kan ikke avleses uten Tjøme bygningsråds samtykke.
Erklæring/avtale - tinglyst (21.10.1997), dagboknr.( 13830-1/91) - gjelder: Best om vann/kloakkledning.
Rettighetshaver: Tjøme kommune. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser
Mellom undertegnede grunneier (Østveien 51) og Tjøme kommune (TK) (nå Færder kommune) er det inngått nedenstående avtale vedrørende anlegg og fremtidig vedlikehold av vann- og avløpsledning fra Østveien og ned til eiendomsgrense mot gnr. 209 bnr. 230.
1. TK (Tjøme kommune) Gis rett til å anlegge og vedlikeholde 1 stk, ny 110 pvc klt avløpsleding og 1 stk. ny 50 pe 50 nt 10 Vannledning over eiendommen gnr. 209 bnr 45, Østveien 51.
2. TK gis fortsatt rett til å vedlikeholde gammel 8" betongledning som overvannsledning.
3. TK bekoster tilkobling av stikkledninger for vann og avløp fra østvn 51 til nye ledninger.
4. Eks. 200 vannledning av ethernitt kobles ut.
5. TK bekoster tilkobling  av stikkledninger fra Østveien 47.
6. TK spyler og rengjør eks. 8" betong avløp fellesledning som skal benyttes som framtidig overvannsledning. Dette utføres i samme anleggsfase.
7.TK treffer tiltak som forhindrer tilbakestuving av overvann  fra eks" og inn i kjelleren til Østveien 51, gnr 209 bnr. 45.
8. Det avsettes stikkledning for vann og avløp til en framtidig tomt fraskilt fra 209/45 Østveien 51. TK Bekoster dette.
9. Overskudsmasser fjernes og terrenget planeres med eks. vekstjordmasser. Adkomstveien tilføres ny grus som planeres og valses. TK er ansvarlig for opprydning etter ferdigstillelse av anleggsarbeidene.
10. Arbeidene igangsettes i uke 40 og ferdigstilles i uke 41.
Bestemmelse om beiterett mv - tinglyst (19.02.1907), dagboknr.(900255-1/91) - rettighetshaver: Østveien 51m, Gnr. 209 Bnr. 45.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst (19.02.1907), dagboknr. ( 900256-1/91) gjelder:
Bestemmelse om beiterett og skogrett.
Halvparten av d.e. Rett på bnr. 1.
Bestemmelse om strandrett, rett til å oppføre sjøbod og brygge på hovedeiendommen. Gnr 209 bnr. 1

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,95 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.990,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.