Nes / Husvik - Sjelden mulighet. Solrik og flott hjørneeiendom på 1,5 mål med sjøutsikt. Tinglyst rett til båtplass!

Erleveien 3 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 158 m²
Bruksareal 215 m²
Bruttoareal 230 m²
Tomt 1 495 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1964
Gårdsnummer 156
Bruksnummer 60
Energimerking G
FINN.no 179096745
Sist endret 25.05.2020 12:37
Prisantydning 5 860 000
Totalpris 6 020 519
Ligningsverdi 942 728,-

Beregnet totalkostnad

5 860 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 146 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 860 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 160 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 020 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og romslig familiebolig beliggede i solrike og sjønære omgivelser på populære Nes nær Husvik.
Eneboligen inneholder følgende:
1.Etasje: Vindfang, kjellernedgang, grovkjøkken, kjøkken, stue , for-stue, med utgang til terrasse, entré, soveromsgang, 3 soverom, trapp til loft , bad og wc
Kjeller: Kjellergang med trapp, vaskerom, bod og åpent lagerrom.
Loft:  Kneloft og lagringsmuligheter samt to disponible rom.
Garasje: Garasjerom.

Standard

Tiltalende enebolig med potensiale beliggende på barnevennlig og særdeles solrik tomt med sjøutsikt til innseiling til Tønsberg. Det medfølger båtplass i Nordre Nes småbåthavn som ligger kun i 400m/ fem minutters gange fra eiendommen.
Tomten som omkranser boligen er lettstelt, pent opparbeidet og innbyr til ballspill, lek og hyggelige sammenkomster og den vestvendte beliggenheten innbyr til flotte sommerdager og kvelder! Boligen innehar en stilren fasade og særdeles lekkert tak av typen Hollandsk glassert takstein som ble lagt i 2017.
Innvendig fremstår boligen som godt holdt og innehar store og praktiske rom som skaper et godt bomiljø med sine ulike soner.
Fra de to stuene er det flott utsikt og utgang til det vestvendte uteområdet. I hovedstuen er det stor og plassbygget med peisovn med teglstein som skaper en fin kontrast til resten av stuen. - Varmepumpe montert på sørvegg i stuen i 2016. Kjøkkenet er i egen sone med adkomst fra gang via grovkjøkken og hovedstuen.  Kjøkkenet er romslig og innehar følgende: gode arbeidsflater til kokkelering, gode lagringsmuligheter i skuffer og de takhøye overskapene, kjøleskap, plassbygget tørrskap, komfyr med steketopp, delvis skjult avtrekksvifte, krommet ett-greps blandebatteri, krommet kum og undermontert belysning i overskap.
Tre soverom i boligens første etasje, to av loftsrommene på loft har tidligere blitt benyttet som soverom men tilfredstiller ikke dagens krav til rom for varig opphold og er derfor ikke tatt med i beregningen.
Baderom med badekar og vegghengt dusjhode, lys baderomsinnredning, speil med veggmontert belysning og varmekabler i gulv. Wc-rom er adskilt fra baderom og innehar Wc, servant og speil.
Det er lagt inn fiber i huset.
Velkommen til visning, her har du anledning til å skape deg et herlig hjem!

Beliggenhet

Eiendommen har en særdeles attraktiv beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde. Eiendommen ligger på Nes ved Husvik i Tønsberg kommune, ca. 6 km fra Tønsberg sentrum og ca 1 t og 15 min fra Oslo. Omgivelsene er landlige og utpreget maritime. Området er idéelt for barnefamilier med kort vei til barnehager og skole, samt gode idrettstilbud. Flint idrettsanlegg med fotballbaner, tennisanlegg og sandvolleyballbane ligger i nærheten og det er to idrettshaller i nærområdet. En rekke populære badestrender ligger også nær. Kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter. Området har god offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til Tønsberg sentrum. Det er kort avstand til fine turområder, idrettsanlegg og lysløyper. Slagenhallen ligger også i dette området. Legger du turen til Jarlsø, finner du dagligvarebutikk, treningssenter, restaurant og sandstrand. Jarlsø fyr ligger helt på sydspissen, og er fortsatt i drift. På de øvrige deler av øya er det anlagt botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming. Det er duket for ekte hygge på fjorden, med kort vei til Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme. En rekke badeplasser kan friste med sommeridyll. Du finner de mest populære badeplassene på Klopp, Husvik, Fagerstrand og Jarlsø, i tillegg til en rekke små, bortgjemte perler langs kysten. Tønsberg er en populær by med turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet i Tønsberg byr på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Tomt

Areal: 1 495 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje er bygget sammen med huset. Ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Barnehage / skole i området

EIendommen sogner til Husvik skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 1298647

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1964

Antall soverom

3

Byggeår

1964

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med ett hovedplan + kjeller under nordre del av bygningen. Byggeår 1964. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Elanlegget ble oppgradert med nye innmat i sikringsskapet i 2003.
Sørveggen ble tilleggsisolert og fikk ny ytterkledning og nye vinduer i 2017. Tak er omlagt med ny god kvalitets papp på rupanel, nye impregnerte lekter, glasert taksten av høy kvalitet. Arbeid med tak og sørvegg ble utført av byggmester Dahl og Daler AS i august 2017. Ut over dette er boligen i hovedsak den opprinnelige fra byggeår, med eldre innredninger og overflater som trenger oppgraderinger. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men vaskerom og bad trenger fornying. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1964. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.  Garasjen er bygget sammen med huset. Bygningsmaterialer i Garasje er; Ytong (Siporex) med gips mot boligdel og gips i tak på garasjen, godkjent som brannvegg mot boligdel. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 06.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 04.11.1965. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Jfr. byggemeldte tegninger innhentet fra kommunen så samsvarer ikke dagens planløsning/innredning med hva som er beviselig  byggemeldt/omsøkt. Dette gjelder blant annet: innredning av loft. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 215 kvm, Bruttoareal: 230 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellergang med trapp og vaskerom.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og åpent lagerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjellernedgang, grovkjøkken, kjøkken, stue, for-stue med utgang til terrasse, entré, soveromsgang, 3 soverom, bad og wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapp til loft.
Loftet har en takhøyde på under 1,9 meter i en bredde av 0,6 m, derfor ikke måleverdig ihht. tilstandsrapport. Gulvareal på 53 kvm. Loftet er innredet med 2 "soverom", men det er ikke søkt om dette i byggesøknaden fra 1964.
Garasjen er på 29 kvm. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 06.05.2020 utført av Takstkonsulent Helge Semb AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peis i stuen med peisinnsats. Parfinkamin i for-stue. Varmekabler i badegulv. Luft til luft varmepumpe installert 2016. For øvrig elektriske panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Etter 2019 ble det forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger. Man kan muligens få tilskudd/støtte til utfasing og bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder - se www.enova.no for mer informasjon. Det er nedgravd nyere glassfiber tank til olje. Eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven. Kjøper overtar dette som det er.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruk foreligger ikke.

Kommunale avgifter

Kr. 11 606 pr. år

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i  Husvik og Nes velforening utgjør kr 200,-
Årlig forsikringspremie utgjør kr 6984,- og er levert av Tryg.
Ytterligere oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen selges som del av dødsbo.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 942 728 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 393 822 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kartskisse på FINN.no
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 22.05.2019.
For mer informasjon kontakt megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende rettighet er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 06.01.1957, dagboknr. 500134 gjelder: Bestemmelse om båt og bryggeplass på gbnr. 156/1.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Oppvaskmaskin og komfyr medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand. Da de ikke har bebodd eiendommen i senere tid.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- garantipremie kr. 2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.