[Foyntaket] Nesten ny, lys & moderne leilighet med 2 soverom & balkong & svært sentral beliggenhet & delikat innredet!

Storgaten 32 , 3126 Tønsberg

VISNINGER

31. mai søndag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 3 020 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 266
Energimerking B
FINN.no 179829530
Sist endret 23.05.2020 21:09
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 340 269
Ligningsverdi 698 583,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 90 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 340 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje med store vindusflater og flott balkong.
Planløsning hvor du har alt på ett-plan og hvor vi bl.a. fremhever store og høye glassflater og en arealeffektiv løsning.
4. Etasje:
Entré, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom
Balkong på ca. 10 m². 
Bod på ca. 8,7 m².
Fellesfasiliteter:
Sameiet har to felles uteområder. Hovedområdet ligger på Foyntaket mellom Storgaten 32, og Rådhusgaten 1. I tillegg etableres det felles takterrasse i 8.etg i Storgaten 32. Lekeområdet for barn befinner seg på foyntaket mellom Storgaten 32, og Rådhusgaten 1.

Standard

Velkommen til en flott innredet og stilfull leilighet, som bærer preg av påkostet materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger. Alle innervegger i leiligheten har slette gipsvegger, samt listfri overgang mellom vegger og den gipsede himlingen understreker leilighetens moderne preg. Solid og stilren en-stavsparkett er gjennomgående i hele leiligheten, utenom våtrom. Leiligheten innehar flere LED downlights i himling med dimmer, som gir et flott lysbilde.
Leiligheten er betydelig påkostet og innehar flere kostbare oppgraderinger som:
- 12 integrerte downlights i tillegg til standard.
- 6 stk dimmere, for dimming av belysning i gang, bad, downlights kjøkken, lys over kjøkken, stue og samt soverom.
- Flislagt gang
- Flott glassdør mellom stue og gang som skaper en større romfølelse..
- Moderne og stilren glassplate i overgangen mellom kjøkkenbenken og de praktiske overskapene, som sørger for lettvint rengjøring etter matlaging.
- Sort og tidsriktig benkeplate på kjøkken, samt i barløsningen
- Ekstra lekkert speilskap med integrert belysning.
-Vannbåren gulvvarme.
Entré
Ved leilighetens entré er det en praktisk skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsløsninger til klær og ting man bruker i hverdagen. Forøvrig pene mørkegrå fliser og downlights i himling.
Kjøkken:
Flott og stilrent kjøkken med slette fronter og mørk benkeplate som står i tøff kontrast til det forøvrig lyse kjøkkenet. Kvalitetskjøkken levert av anerkjente Svane. Her er det vektlagt detaljer som gir et eksklusivt preg, som innfelte downlights og delvis skjult avtrekksvifte. Kjøkkenet innehar integrerte hvitevarer fra Siemens som: oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp og kjøle-og fryseskap. I overgangen mellom kjøkkenet og stue er det en praktisk barløsning, som er perfekt for frokost eller middager på travle hverdager.
Stue:
Lys og åpen stue med brede enstavs parkettgulv, slette vegger og plass til sittegruppe samt tv-møblement. Flere Led downlights i himling. Fra stuen er det direkte utgang til balkong med plass til utemøbler. Her vil du trives!
Hovedsoverom:
Lyst soverom med god plass til dobbelseng, samt er det en stor og praktisk skyvedørsgarderobe.
Soverom:
Rommet innehar god plass til seng. Det medfølger flott garderobeskap.
Bad:
Stort og godt bad med mørke og lekkre gulvfliser med varmekabler, som står i flott kontrast til de lyse og brede veggflisene. Flott dusjhjørne matchende fliser og herdede glassdører. Stilren baderomsinnredning med et greps-blandebatteri, store og praktiske kolonialskuffer, samt lekkert speilskap med belysning. Forøvrig er det vegghengt toalett samt, opplegg for vaskemaskin og evnt tørketrommel.
Velkommen til visning på en strøken og urban leilighet i hjertet av Tønsberg by!

Beliggenhet

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar få minutter å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et steinkast unna. Dagligvareforretningen Kiwi Foyn, ligger kun en kort heistur unna i byggets 1.etasje samt Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna. Forøvrig er det kun 3 minutters gange til Vestfolds største kjøpesenter Farmandstredet, og Tønsberg Jernbanestasjon som tar deg rett til Oslo på kort tid! Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Tomt

Areal: 3 020 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Fellesfasiliteter:
Sameiet har to felles uteområder. Hovedområdet ligger på Foyntaket mellom Storgaten 32, og Rådhusgaten 1. I tillegg er det felles takterrasse i 8.etg i Storgaten 32. Lekeområdet for barn befinner seg på foyntaket mellom Storgaten 32, og Rådhusgaten 1.

Etasje

4. Etasje

Garasje / Parkering

Dagens eier leier parkeringplass av en annen i sameiet. Det er muligheter for videre leie av denne plassen.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

1 519 pr. mnd. (Akontobeløp) oppvarming og varmtvann, kabel-tv og internett fra Altibox (grunnpakke), bygningsforsikring, strøm fellesarealer, drift og vedlikeholdskostnader, driftskostnader, honorarer til styre, forretningsfører m.m.

Sameie

Sameiet Foyntaket, org.nr. 921 367 228, består av 53 seksjoner - fordelt på 1 næringsseksjon (kjøpesenteret) og 52 boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Øivind Størdal Lund.
Forretningsfører i sameiet er OBOS v/ Fred Arne Østrem
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
- Ingen lån registrert for selskap.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planer for 2020
I tillegg til ordinær drift, herunder oppfølging av regnskap og budsjett, planlegger styret å jobbe med disse sakene:
• Forsterke vegg ved inngangspartiet inne ved heisen i Rådhusgaten
• Ombygging av inngangspartiet i Storgaten
• Følge opp utbedring etter ettårsbefaringer
• Gjennomgang av tekniske anlegg (elektrisitet, ventilasjon, fjernvame, kjøling) før toårsgarantien utløper
• Utsmykning i oppgangene
• To dugnader
• To sosiale treff, sommer og jul
• Felles vindusvask vår og høst
• Organisere to filterbestillinger
Vedlikehold/innkjøp/investeringer
• Kameraovervåking begge innganger
• Avlåsing av takterrasse 8. etasje mellom kl. 0600-2300
• Montering av KAC-bokser i bodområdet
• Elektriske varmematter til inngangspartiet i Rådhusgaten i 4. etasje

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

2 927

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87744567

Regnskap

Sameiets driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1.156.724,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 1.247.592,-. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 73.105,-  og foreslås overført fra egenkapital. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2019 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 4. etasje i kombinert bolig- og forretningsbygg. Bygningen ble ombygd fra kontorer til boliger i 2017/-18. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Gulv har for det meste tilfredsstillende fall til sluk (blir liggende litt vann igjen ved sluk i dusjnisje). Rommet er fra 2018. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk.
Selger opplyser at det har vært observert skjeggkre vinteren 2019, forebyggende tiltak er utført og det er ikke vært observert siden.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 22.05.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 13.04.2018.
Kommunen opplyser om at: Selv om fristen for ferdigstillelse er utløpt, gjelder brukstillatelsen og boligene er lovlig å bruke.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom.
I tillegg følger en bod på ca 8,7 kvm i 1. etasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 22.05.20 utført av Boligtakst Vestfold AS ved Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Opplysning om ny leietaker meldes skriftlig til styreleder før innflytting finner sted. Utleier er ansvarlig for at leietaker kjenner til og følger gjeldende vedtekter og husordensregler.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Vannbåren gulvvarme for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 3 600 kwh. pr år.
Energiforbruk kan variere etter bruksmønster.

Kommunale avgifter

Kr. 4 802 pr. år inkluderer vann/avløp fastledd og renovasjon. Eiendommen har felles vannmåler og betaler vann og avløp etter målt forbruk, 29³ i 2019. Kr. 10,63 pr m3 vann og kr. 18,46 pr. m3 avløp. Faktureres eier direkte.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Kabel-tv og internett fra Altibox (grunnpakke) er inkl. i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 698 583 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 514 899 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i FINN.no annonse.

Regulering

Området er regulert til: båndlegging etter lov om kulturminner, kombinert bebyggelse og anleggsformål (Kjøpesenter/bolig), fortau, gangveg/gangareal/gågate, uteoppholdsareal i henhold til reguleringsplan Storgaten 30 og 32 m.fler. datert 07.09.2015.
I henhold til Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 datert 22.5.2019 er området avsatt til veg og sentrumsformål.
Relaterte planer: Møllebakken (10.11.1983) og Miljøopprustning av Nedre Langgate (14.12.1994).
Pågående reguleringsplaner for tomten ved Tjømegaten ( Parkeringsplassen ved Kiwi og østover). Se www.folksom.no/eiendom/foynkvartalet for illustrerte fremtidsplaner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 06.03.2013, dagboknr. 189571 - gjelder: Bestemmelse om fjernvarme og røranlegg, med flere bestemmelser.
Seksjonering - tinglyst 08.03.2018, dagboknr. 519461 - gjelder: denne leilighet har seksjonsnummer 27, formål: bolig, tilleggsdel: bygning, sameiebrøk 529/78067.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, garantipremie kr. 2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Det er observert skjeggkre i leiligheten og i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.