Selveierleilighet med egen stor dobbelgarasje i sentrale omgivelser av Tønsberg! Sjelden vare!

Camilla Colletts vei 8 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

1. juni mandag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 110 m²
Bruttoareal 121 m²
Tomt 1 084 m² / Festet fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 129
Energimerking G
FINN.no 179823139
Sist endret 23.05.2020 18:01
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 971 269
Ligningsverdi 587 778,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 971 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. Etasje i sentrale omgivelser som innehar følgende: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc.
- Stor  isolert dobbelgarasje med uinredet hems/loftsrom.
- To boder i kjeller på hhv. 5,5 og 5,6 m2.
- Bod på loft: ca 3 m2 (målbart areal). Gulvet areal er ca 28 m2.

Standard

Arealeffektiv og lettstelt leilighet i populære omgivelser av Tønsberg by. Stuen er stor og romslig å lett å møblere samt lys med sine flere vindusflater og downlights i himling, i overgangen mellom stue og spisestue er det utgang til sørvendt og solrik veranda på ca 9 kvm. Kjøkkenet er i egen sone og innehar gode oppbevaringsløsninger i sine over og underskap. Det er en hendig barløsning på kjøkkenet, perfekt til måltider på travle hverdager. Det medfølger integrerte hvitevarer som: stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin samt fryseboks i kjeller hvis ønskelig. Hovedsoverommet er av god størrelse og har en stor og hendig skyvedørsgarderobe med gode lagringsløsninger.
Ved gangen har man soverom II, samt vis-a-vis dette rommet har man et baderom med flott baderomsinnredning, flislagte gulv og vegger, varmekabler i gulv, dusjkabinett, toalett,  matchende innredning med høyskap, kolonialskuffer og smekkert speilskap
Er du på jakt etter en lettstelt, romslig og praktisk leilighet med gode lagringsløsninger og tumleplass  kan dette være midt i blinken! Velkommen til visning!

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige og attraktive Heimdal. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv.
Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, med blant annet Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen.
Umiddelbar nærhet til barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.
Kombinasjonen stille og rolig - dog allikevel supersentralt- en sjelden mulighet!

Tomt

Areal: 1 084 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2053, Festeavgift: 11500, Neste regulering av festeavgift er 2023. Reguleres ihht. festekontrakt og tomtefestelovens bestemmelser. Grunneier Tønsberg kommune har forkjøpsrett - denne avklares etter salget. Mulighet for innløsing av tomten hvis alle seksjonseierne i sameiet ønsker.
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. Etasje

Garasje / Parkering

Det er to doble garasjer på tomten. Denne seksjonen har eksklusiv bruksrett til den ene garasjen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

2 400 pr. mnd. Inkluderer: Telenor/Canal Digital 300Mb/s og TV (men blir mulig satt ned til 75Mb/s) grunnpakke/internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, snømåking, bensin til gressklipper og andre småutgifter som gjelder fellesområde.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Det er ikke registrert noe lån for sameiet.

Sameie

Sameiet Lecta (ikke registret hos brønnøysundregisteret) .
Styreleder/formann i sameiet er pr. dags dato selger, Morgan Kråbøl. Junicel Siren Schønning vil ta over snarlig.
Boligen er del av eiersekssjonssameie bestående av 4 seksjoner. Dette er ett lite og uformelt sameie uten regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.
Eiendommen har felles vannmåler og dette måles etter forbruk. Festeavgiften og kommunale avgifter er inklusiv i felleskostnadene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt noe arbeid per dags dato. Sameiet skal gå igjennom internett abonnement snarlig, da de har veldig høy hastighet per leilighet. 300Mb/s. Mulig det settes ned til 75Mb/s. Hver leilighet kan oppgradere på egen regning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82315498

Husdyrhold

Må avtales med dem andre som bor i huset først.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1954

Antall soverom

2

Byggeår

1954

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i firemannsbolig oppført i 1954. Frittliggende dobbel garasje oppført i tre i 1997. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Det antas at rommets overflater er fra ca 2006 (sluk er fra 1954). Det anbefales fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse (sluk er utenfor dusjens nedslagsfelt i tillegg til at det er vindu i dusjhjørne.). Bruk av dusjkabinett forlenger trolig rommets forventede levetid. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
I tilstandsrapporten har følgende fått tilstandsgrad 2:
Vinduer: Under henvisning til glassenes alder kan punktering påregnes. Vanlig værslitasje/elde.
Verandadør mangler vannbrett/beslag og er ikke tilfredsstillende avsluttet under dørterskel. Tg. gjelder vanlig værslitasje/elde.
Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens standard og krav til utførelse (er lavere enn 0,9 m). Nyere deler av veranda gis tg. 1 Tg. gjelder vanlig værslitasje/elde
Etasjeskillere: Enkelte skjevheter/planaavik. Alderslitasje.
Innvendige vannledninger i kobber/galv. stål (bla.a. fra 1954). Innvendige avløpsledninger i soil/støpejern (fra 1954). Det kan ikke utelukkes at deler av ledningsnett kan være i annen utførelse enn beskrevet over. Gjelder aldersslitasje, samme med varmtvannsbereder.
Selger opplyser om følgende:
- kan forekomme noe lydgjennomgang mellom leilighetene men at dette ikke oppleves som
sjenerende..
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 18.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for firemannsboligen datert 15.06.1954. Soverommet til venstre er noe endret slik at stuen/spisestuen har blitt større.  Det foreligger godkjente byggetegninger på garasjen som følger seksjonsnummer 4 fra 1997 fra kommunen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 121 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom, bad/wc.
I kjeller følger to boder på hhv. ca. 5,5 kvm og 6,5 kvm. På loftet følger bod på ca 3 kvm. Gulvet areal er ca 28 kvm.
Garasje fra 1997:
1. etasje har sekundærrom på 44 kvm. Gulvet areal på loft er 31 kvm, takhøyde er 1,89m og derfor ikke måleverdig.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 18.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Varmepumpe. Biopeis. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 8 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett grunnpakke inkludert i felleskostnadene.
Årlig betaling for snemåking/vedlikehold vei er inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 587 778 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 115 999 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 22.05.2019.
For mer informasjon kontakt megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 23.11.1953, dagboknr. 2948 - løpetid: 100 år bortfester: Tønsberg kommune. Forkjøpsrett for grunneier. Avklares etter salg.
Erklæring/avtale - tinglyst 22.02.1996, dagboknr. 2122 - gjelder: Bruksrett. Seksjon nr. 1 og 3 har i fellesskap bruksrett til garasjen på eiendommen med en ideell halvpart hver. Hagen ligger i ideellt sameie mellom partene.
Påtegning tinglyst 13.07.1998 med dagboknr. 8183: Seksjon nr. 4 eier og har eksklusiv bruksrett til en dobbeltgarasje som ble oppført i 1997.
Erklæring/avtale - tinglyst 22.02.1996, dagboknr.2122 - gjelder: Panterett til sameiet for kr. 10.000,- som sikkerhet for fellesutgifter.
Seksjonering, tinglyst 22.02.1996, dagboknr. 2122  Denne leilighet har seksjonsnummer 4 og formål bolig, sameiebrøk 1/4..
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, komfyr, induksjon platetopp og fryseboks som står i kjeller(om ønskelig).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.