Stilren og gjennomført leilighet med pent overbygget uteområde! Flytt rett inn!

Saturnveien 9 , 3113 Tønsberg

VISNINGER

28. mai torsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 1 309 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1964
Gårdsnummer 154
Bruksnummer 112
Energimerking F
FINN.no 179843134
Sist endret 25.05.2020 13:08
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 2 206 009
Ligningsverdi 520 064,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) 308 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 198 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 206 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Lekker leilighet beliggende i rolige og veletablert boligområde som inneholder følgende:
Entré, kjøkken, stue, bad/wc og soverom.
- To boder i kjeller på ca 11 kvm til sammen
- Bod på loft med målbart areal på ca 4 kvm
- Parkeringsmuligheter på fellesareal.

Standard

Stilren og tiltalende leilighet i et rolig, og veletablert boligområde. Leiligheten er gjennomgående lys og beliggende i 1. etasje, med en romslig stue med direkte utgang til et sørvendt og overbygget uteområde som er en flott forlengelse av stuen i sommerhalvåret. - Adkomst igjennom dobble åpningdører. Stuen oppleves som lys og luftig, og er lett å møblere med god plass til stuemøblement samt plass til spisestuemøbler. - Sort og tidløs peisovn, perfekt å fyre i og skaper en lun atmosfære. Moderne og stilrent kjøkken med gode lagringsløsninger i overskap og underskap. Slette fronter gir et flott preg som er tidløst. Fliser i overgang mellom benk og overskap sørger for lettvint rengjøring etter kokkelering. De integrerte hvitevarene medfølger. Smart barløsning ved kjøkkenet som gir muligheter for kjappe måltider på travle hverdager eller en flott plass for lekser eller hjemmekontor. Ved utgangen til uteområdet i stuen er det plass til spisebord hvor du kan dekke på til lystige selskaper.
Stort soverom med flott fondvegg med kalkmaling og gode lagringsløsninger i medfølgende garderobeskap.
I gangen er det praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær eller andre ting man benytter i hverdagen.
Forøvrig gode lagringsmuligheter i de to i bodene i kjeller på ca 11 kvm, og i bod på loft ca 4 kvm. (målbart areal)
Lyst bad med varmekabler i gulv, dusjkabinett, baderomsinnredning med flott speilskap med integrert belysning og wc. 
Velkommen til visning! - Her vil man trives!

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv og flott beliggenhet på Nedre Råel - her bor du virkelig i en stille og rolig gate uten gjennomgangstrafikk og støy. Kort vei også til Kiwi-forretning i Narverødveien, LEVEL treningssenter, og MENY Tolvsrød, til barne- og ungdomsskole i Sandeåsen og Tolvsrød/Olsrød forretningssentrum. Kilen handelsområde tilbyr også et bredt spekter av detaljhandelsvarer. Videre har eiendommen en attraktiv beliggenhet i barnevennlige omgivelser med tilknytning til både skog og mark samt sjø og strand som kun er få hundre meter unna. Det er en lekeplass med stort grøntområdet i området. I forhold til Tønsberg sentrum bor du også sentralt, og det er kort sykkelavstand f.eks. til Sentralsykehuset i Vestfold (ca. 3 km) og til Tønsberg jernbanestasjon.

Tomt

Areal: 1 309 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

1. Etasje

Garasje / Parkering

Det skal være p-plasser til alle andeler på fellesområde.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Sandeåsen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

4 256 pr. mnd. Inkluderer: Tv grunnpakke, kommunale avgifter, bygningsforsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, drift- og vedlikehold, strøm fellesareal, honorar til styre/forretningsfører/personal m.m.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. Dette innebærer at OBOS innenfor et avtalt beløp garanterer overfor borettslaget at alle felleskostnader blir betalt, og overtar ansvaret for inndriving av utestående fordringer.

Borettslag

Fagervik Borettslaget, org.nr. 954 004 201, består av 36 andelsleiligheter.
Styreleder i borettslaget er Emil Ånensen.
Forretningsfører er OBOS.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har felles grunnavtale med Viken Fiber AS, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning.
Borettslaget har avtale om system nøkkelbestilling igjennom OBOS forvaltingskonsulenten, rekvisisjonsfaktura etter gjeldende satser. Nøkler blir sendt på oppkrav av leverandør. Andelseier betaler for rekvisisjon, oppkrav og nøkler.
Borettslaget har mottatt krav fra Tønsberg kommune om separering av vann, avløp og drenering, arbeidene holder på frem til våren 2020.
Det er vedtatt i generalforsamling 13.3.2019 å utvide balkonger, og er under arbeid. I denne forbindelse skal selskapet øke lånet til ca. 10,5 mill. Rest lån til utbetaling er ca. kr. 500 000,-, som vil føre til økt fellesgjeld for den enkelte andelseier i 2020. Økningen er i følge dagens eier utført, se under regnskap og punktet fellesgjeld/lånevilkår for informasjon om lån og fellesgjeld.
Større vedlikehold og rehabilitering
2018: Utskifting av samtlige ute vannkanner til frostfrie kraner + isolering av vannrør. Reparasjon av ringeklokker i Saturnveien 9.
2015: Utskifting av ringeklokker i alle andeler. Felling av tre. Opprydding av hekk og plantet ny hekk. Oppmerking av parkeringsplasser.
2014: Byttet kledning på deler av hus i Saturnveien 11 og 13. Utført av Cameleon Tomasz Czermak. Malt alle hus utvendig. Utført av Norlins Håndverk.
2013: Montering av 18 stk. brannstige, utført av Sørlandsstigen AS
2012: Vinduer og dører er skiftet ut i alle 6 husene.

Forkjøpsrett

Ja
Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 308.000,- pr. 01.05.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 102.250,- pr. 31.12.2019.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 9.802.992,- pr. 18.05.2020, og er tatt opp i Obos Banken.
Renten på lånet utgjør 2,25% pr. 18.05.2020.
Flytende rente.
Nedbetalingstid er satt til 24 år og 4 måneder.
Fellesgjelden (renter og avdrag) betjenes via fellesutgiftene.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

308 000

Andel formue

102 250

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587826

Regnskap

Borettslagets driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1.552.752,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 5.165.748,-. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 3.695.968,- fremkommer i resultatregnskapet og forslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Regnskapet er ikke godkjent pr. dags dato da dette skal opp til godkjenning på årsmøte 27.05.2020. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2019 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Husdyr som hund og katt tillates ikke. Ved en eventuell dispensasjon skal det søkes styret skriftlig på forhånd, samt at de andre beboerne i huset skal ha gitt skriftlig samtykke. Søknad/kontrakt skal undertegnes ved hvert enkelt tilfelle. Borettshavere som har fått slik tillatelse til dyrehold, må overholde båndtvang, samt lufte husdyret utenfor borettslagets eiendom. Hvis dyret er til sjenanse for andre, har styret rett til å forlange dyret fjernet umiddelbart.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1964

Antall soverom

1

Byggeår

1964

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 1. etasje i seksmannsbolig oppført i tre over grunnmur i 1964. Leiligheten disponer to boder i kjeller samt en bod på loft. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk. Rommets overflater er fra 2003 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse (vindu er plassert i dusjsone samt at gulv ikke har tilfredsstillende fall til sluk). Diverse skjevheter/planavvik i gulv. Selger opplyser at bygningen har vært gjenstand for diverse oppgradering som f. eks. ny kledning på sydvegg i 2020, ny veranda i 2020, ny drenering i 2019/-20 samt oppgradert deler av avløpsledninger i kjeller i 2019. I flg. opplysninger fra tidligere eier ble kjøkkeninnredningen skiftet i 2016 samt at diverse innvendige overflater også ble oppgradert/skiftet. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
I tilstandsrapporten har følgende fått tilstandsgrad 2:
Etasjeskillere: Tydelige skjevheter/planaavik. Alderslitasje.
Bad: Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk (tilfredsstillende fall til sluk vil være 1:50 i dusjens nedslagsfelt og/eller 1:100 på gulvet forøvrig). Ingen fukt registrert. Vanlig bruksslitasje/elde.
Innvendige vannledninger i kobber eventuelt galv. stål (fra 1964). Innvendige avløpsledninger i soil/støpejern (fra 1964). Det kan ikke utelukkes at deler av ledningsnett kan være i annen utførelse enn beskrevet over. Tg2 pga. alder, samme med varmtvannsbereder.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 20.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for 6-mannsbolig datert 08.01.1965. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, bad/wc, soverom.
I tillegg følger bod på loft på ca 4 kvm og 2 boder i kjeller på tilsammen ca. 11 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 20.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.
En andelseier som selv bor i leiligheten, kan overlate bruken av deler av leiligheten til andre. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele leiligheten til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. jfr boretsslagsloven.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Ved. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 7 650 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 7 650,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader: (energi, villaforsikring, komm.avg., festeavg, velavg etc.)
TV og internett fra Viken Fiber (grunnpakke) inkludert i felleskostnader - større pakke må andelseier betale for selv.
Årlig betaling for snemåking/vedlikehold er inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 520 064 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 945 403 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man gjennom Kilenområdet i retning Åsgårdstrand. I Presterødkrysset tar du til høyre mot Husvik. Følg denne veien mot høyre i første avkjøring, man er da på Husvikveien. Følg denne til du tar inn til venstre i Stjerneveien og eiendommen ligger så på høyre hånd, der Saturnveien møter Stjerneveien. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke tinglyst noen pengeheftelser i andelen.
I borettslagets eiendom er det tinglyst følgende:
Erklæring/avtale - tinglyst 27.02.1964, dagboknr. 500792 - gjelder: Bestemmelse om vann og kloakkledning. Rett for kommunen til å anlege og vedlikeholde ledninger, samt bestemmelser om telefon- og elektriske ledninger og om bebyggelse med flere bestemmelser.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger (kjøleskap, mikrobølgeovn, komfyr og oppvaskmaskin).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.