Skallestad

Ingen forkjøpsrett - Tiltalende & moderne rekkehus med en super beliggenhet-Grenser til friområde-Svært gode solforhold

Klipperveien 5A , 3138 Skallestad

VISNINGER

25. januar mandag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 86 m²
Bruksareal 86 m²
Bruttoareal 96 m²
Tomt 8 354 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1981
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 266
Energimerking E
FINN.no 203346049
Sist endret 18.01.2021 11:44
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 2 643 179
Ligningsverdi 608 996,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) 177 845,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 627 845,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Paralellavklaring av forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 643 179,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Brl rekkehus som er bygget i 1981. Det tilhører carport, bod, terrasse og balkong. Balkongen måler 5 kvm og vterrassen 21 kvm. Det er eget gulvet loft med adkomst fra loftstrapp på kjøkken. Det er gjort vesentlig oppgraderinger rundt 2008. Det kan nevnes bad, wc, innvendige overflater, kjøkken, el-anlegg og vvs-anlegget. Vinduer og ytterdører er skiftet rundt 2013. Nåværende eier har montert varmepumpe, montert glassdør mot yttergang, skiftet stekeovn og fått installert ny kurs til el bil lader.

Innhold

Pen og praktisk rekkehusleilighet over to plan som inneholder følgende:
Underetasjen: gang, soverom (som i enkelte tilsvarende leiligheter har blitt delt inn i 2 soverom), bad, vaskerom, kontor/gjesterom og toalettrom.
Halvplan: vf og gang/trapperom.
1. etasje: kjøkken med utgang til luftebalkong med vid utsikt, og stue med utgang til stor og svært solrik terrasse.
Carport med tilknytning til utvendig bod.

Standard

Delikat og innbydende renovert leilighet, innredet med smakfulle og pene farge- og materialvalg. Innholdsrikt kjøkken fra Ikea med hvite profilerte fronter, masse skap- og benkplass, integrert oppvaskmaskin og komfyr/platetopp. På kjøkkenet er det god plass til spisebord og utgang til balkong med supre solforhold om morgen/formiddag, samt vid utsikt. Lys og luftig stue med peisovn, store vindusflater og utgang til stor og usjenert terrasse med gode solforhold til sent på kveld. I underetasjen er det et stort hovedsoverom med rikelig skapplass (i noen tilsvarende leiligheter er soverommet delt opp i to mindre soverom). Stort flislagt baderom med dusjkabinett, vegghengt hjørnetoalett og servant med over- og underskap. Fra badet er det inngang til eget vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Pent toalettrom med wc og håndvask. Trivelig kontor/gjesterom med plass til pult eller gjesteseng. En innholdsrik og meget delikat innredet bolig som vitner om ønske til å skape et særdeles pent hjem. Det er gjort vesentlig oppgraderinger rundt 2008. Det kan nevnes bad, wc, innvendige overflater, kjøkken, el-anlegg og vvs-anlegget. Vinduer og ytterdører er skiftet rundt 2013. Nåværende eier har montert varmepumpe, montert glassdør, skiftet stekeovn og en ny kurs til el bil lader. Utvendig ble taket skiftet i 2016. Ytterdøren skal skiftes i 2021, uten kostnad for eier. Velkommen til en superflott bolig med en skjermet og fin beliggenhet.

Beliggenhet

Attraktivt rekkehus i veletablert boligområde med en fin og usjenert beliggenhet. Få minutters gange til båthavn med bademuligheter hvor det er direkte adkomst til Nøtterøy/Tjømeskjærgården. Flotte tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Ca. 1 km til Meny-dagligvareforretning på Skallestad. Kort vei til barnehager og barneskole (Oserød barneskole). 4-5 km til ungdomsskole samt videregående skole på  Borgheim hvor det for øvrig er anlagt 18-hulls golfbane. Til Tønsberg sentrum er det ca. 8 km med gode bussforbindelser og sykkel- og gangvei hele veien inn til sentrum.

Tomt

Areal: 8 354 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er på 8354 kvm felles eiertomt. Du disponerer en ideell andel som naturlig hører til boligen. Gruset innkjørsel og parkeringsplass, lettstelt plen med flotte busker som rododendron og fargerikeblomster. Stor og usjenert terrasse med lettstelt vegetasjon og usjenert naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og i gårdsplassen. Det er e-bil-lader i carporten som følger med i handelen.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Felleskostnader

3 900 pr. mnd. Felleskostnadene dekker renter og avdrag på fellesgjeld, komm. avg, tv/internett, avsetning til vedlikehold, felles bygningsforsikring, diverse honorarer til styret og forr.fører mm.

Borettslag

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ytterdøren skal skiftes på nyåret 2021.

Forkjøpsrett

Ja

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 177.845,- pr. 01.11.2020
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 13.076,- pr. 01.11.2020
Renten på lånet utgjør 1,98%
Restløpetid på fellesgjelden er ca 25 år.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

177 845

Andel formue

13 076

Forsikring

If Polisenummer: 587807

Regnskap

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 261 655,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Borettshavere som ønsker å anskaffe dyr, må søke styret. Borettshaverne er ansvarlige for dyrene slik at de ikke sjenerer andre.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1981

Antall soverom

2

Byggeår

1981

Byggemåte

Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmur er oppført i leca. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Brl har skiftet taktekking rundt 2016.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 17.11.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.04.1989. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Det gjøres oppmerksom på at det lille soverommet i underetasjen (står som bod på tegning) ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, hall m/trapp, vaskerom, vindfang, wc, 2 soverom (ett står som bod på tegning).
1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmekabler i gulv på bad og gang, panelovner, varmepumpe med god effekt i trappegang og vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

inkl i fellesutgiftene

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 608 996 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger og offentlig friområde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 19.03.1981, dagboknr. 2006 - gjelder: Hjemmel til eiendomsrett

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr/platetopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Elbil-lader følger også med i handelen.
Følgende tilbehør følger ikke med i handelen: Kjøleskap.
Det ble ikke avdekket avvik fra brann- og feievesenet ved siste kontroll.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
TV/bredbånd: Canal Digital (Hårkollen Radio & TV-lag). Inkluderer komplett digital dekoder og bredbåndsabonnement, e-post konto. Kostnader inkludert i felleskostnadene. Andelseier kan oppgradere for egen regning. Ny eier overtar ansvar for modem og dekoder.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Sidsel Nachtstern Jon Gullholm

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.