Tjøme

Stilfull og påkostet eiendom, høyt og fritt beliggende med gode solforhold i sjønære omgivelser!

Grindholmveien 3 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 157 m²
Bruksareal 172 m²
Bruttoareal 183 m²
Tomt 1 933 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 205
Energimerking F
FINN.no 183118766
Sist endret 06.07.2020 13:53
Prisantydning 7 600 000
Totalpris 7 804 019
Ligningsverdi 841 446,-

Beregnet totalkostnad

7 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 190 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 204 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 804 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Gjennomført og stilren enebolig som inneholder følgende:
Enebolig, 1. Etasje: Yttergang, entré, wc, tv-stue, stue med utgang til terrasse, spisestue, kjøkken, soveromsgang, vaskerom, 3 soverom , bad med wc, klesbod og lagerbod med egen utgang
- Skiferlagt uteområde på hele 54 kvm!
- Garasje

Standard

Velkommen til denne særdeles påkostede og tiltalende eiendommen som ligger plassert på en solrik høyde ikke langt fra sjø, båt og strandliv. Utomhus arealene er pent opparbeidet med innslag av skifer, betong, lysegrå sten, og pen beplantning som står i stil til huset forøvrig. Påkostede elektriske markiser over uteområdene skygger mot solen og sørger for en lunt atmosfære på kveldstid.- Her kan våren, sommeren og høsten nytes!
Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lekker og innehar påkostede detaljer med et tidløst uttrykk. Hovedstuen er stor og lys med sine mange vindusflater, pene 1- stavs parkettgulv og tiltalende fargepalett. Klebersteinsovnen i stuen sørger for god og jevn varme i den kalde årstiden. Merk deg detaljen med nedsenket glass foran ovnen. Det er også varme i gulv i alle rom bortsett fra to av soverommene.
Fra stuen er det utgang til vest og sørvendt uteområde som er delvis overbygget. Totalt areal på ca 54 kvm med skifer! For-stuen benyttes i dag som bibliotek og tv-stue i ett og er et flott ekstrarom for barna eller ungdommen. I overgangen mellom stue og kjøkkenet har man en hyggelig spisestue med god plass familie og gjester. Merk deg den stilrene og plassbygde karmen med spiler som skjuler varmepumpen. - Lekker detalj!
Kjøkkenet innehar høy standard og er levert av anerkjente Svane kjøkken i 2015. Utstrakt bruk av downlights i himling og praktisk kjøkkenøy med brede kolonialskuffer, nedfelt vask, særdeles lekker benkeplate i stein av typen Dekton. De integrerte hvitevarene som induksjon steketopp, kaffemaskin, dampovn, tallerkenvarmer, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap med isbitfunksjon medfølger. Den tidløse og stilrene utførelsen vil glede deg i mange år fremover!
Moderne bad med varmekabler i gulv, store flotte gulv og-veggfliser. Flislagt dusjhjørne med krommet dusjarmatur med regnfall og ekstra dusjhode og tidsriktig avlangt sluk. Herdet glassdør med krommet oppheng. Stor og bred servant, med lekkert tredørs speilskap med overhengende belysning, forøvrig flere downlights i himling. Vegghengt toalett. Separat wc-rom ved inngangsparti med vegghengt toalett, lys baderomsinnredning med krommet ett-greps blandebatteri. Praktisk vaskerom med flere smarte oppbevaringsløsninger og mulighet for integrering av oppvaskmaskin og tørketrommel.
Denne boligen vil appellere! Velkommen til visning i flotte omgivelser på populære Tjøme.

Beliggenhet

Nydelig beliggende - lunt og solrikt, med kort vei til flotte turområder. Det er ca. 7 minutters kjøring (ca. 4,5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, Rema 1000, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, cafè, pizzeria og restaurant. En Kiwi-butikk ligger også plassert i Vrengensundet og her kan man både parkere med bil, eller legge til med båt. Vrengen Marina og den populære restauranten 8 Glass ligger også i nærheten kun 10 minutters gange fra eiendommen. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske.

Tomt

Areal: 1 933 kvm, Eierform: Eiet tomt
I tillegg eier man 2/6 av gbnr. 209/211 som har et areal på 545 kvm, dette er det området hvor garasjen står oppført.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Lindhøy skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78285659

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

3

Byggeår

1971

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget på ett plan. Byggeår 1971. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført. Boligen er godt vedlikeholdt.
Selger har i løpet av 2015 utført følgende oppgradering på boligen:
- Lagt om elanlegget
- Lagt om til nye vann og avløpsrør til bad, vaskerom og kjøkken
- Bygget om kjøkken og satt inn ny kjøkkeninnredning med hvitevarer
- Bygget nytt baderom
- Bygget nytt vaskerom
- Fornyet gulv med ny parkettgulv eller fliser i boligrommene
- Foret ned deler av himlingene og montert spotter
- Skiftet isolerglass på sørveggen
- Generell oppussing av boligen innvendig og utvendig
- Nye himlinger i hele huset.
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1971. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje oppført i 1971. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 21.06.2020.
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- Alt på badet er nytt , utført av Henriksen Rørleggerbedritf AS.
- Renset takstein, malt. Utført av Takfornying AS,Vestfjordveien 54 3142 Vestskogen
- Det elektriske anlegget er nytt. Det er nye spotter i taket, hele ledningsnettet, brytere kabler osv. Utført av Pet Installasjon, Tønsberg.
- Hvis det skal utføre arbeid eller andre forandringer på oppkjørselen skal Grindholmveien 5 medbestemme.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av enebolig datert 05.04.1971.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 172 kvm, Bruttoareal: 183 kvm
Boligen går over ett plan og inneholder:
Bruksareal: 172 m².
Primærrom: 157 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, entré, wc, tv-stue, stue med utgang til terrasse, spisestue, kjøkken, soveromsgang, vaskerom, 3 soverom og bad med wc
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Klesbod og lagerbod med egen utgang.
Garasje:
Bruksareal: 16 m².
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Klebersteinsovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i bad og vaskerom. Varmefolie under parkettgulvene. Luft til luft varmepumpe montert i stuen. Alder ukjent. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 26 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 767 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Canal Digital utgjør ca. kr. 1 148 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 5 065.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 841 446 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 029 204 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Deler av eiendommen/tomten mot vest ligger i et område er regulert til kjørevei, jf. reguleringsplan: Grindholmveien, vedtatt 22.06.1987.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gbnr. 209/205:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 25.06.1971, dagboknr. 3056 - rettighetshaver: gbnr. 209/208.
Tomt gnr 209 bnr 208. Har rett til adkomst på veien langs syd-østre grense for gnr 209 bnr 205 (Grindholmveien 3). Motorisert trafikk på veien må dog bare finne sted i absolutt nødvendig utstrekning. Eieren av tomten gnr 209 bnr. 205 samtykker i at denne rett tinglyses som heftelse på denne eiendommen.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 04.07.1978, dagboknr. 3924 - gjelder: rett til å oppføre garasje på nabogrense.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gbnr. 209/211:
Jordskifte, tinglyst 18.04.1985, dagboknr. 5942 - gjelder: grensegangssak.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Grindholmveien er kommunal blindvei, oppkjørselen fra denne tilhører eiendommen, hvor to naboer bruksnummer 207 og 208 har adkomst via denne oppkjørselen.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Det er mulig septiktank/slamtank på eiendommen i oppkjørselen, det er usikkert for selger om denne er i bruk i dag.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: koketopp, oppvaskmaskin, stekeovn, tallerkenvarmer og kaffemaskin på kjøkkenet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,15% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.