Tjøme

Lys, tiltalende og innholdsrik enebolig med utleiedel. Solrike uteområder og stor garasje!

Haugsveien 82 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 219 m²
Bruksareal 302 m²
Bruttoareal 343 m²
Tomt 1 011 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1988
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 98
Energimerking E
FINN.no 188162969
Sist endret 07.09.2020 14:58
Prisantydning 4 225 000
Totalpris 4 346 639
Ligningsverdi 1 423 346,-

Beregnet totalkostnad

4 225 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 225 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 639,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 346 639,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig med garasje, hybeldel og hagestue som inneholder følgende:
Enebolig:
2. Etasje: Uinnredet loftsrom.
1. Etasje: Trappegang, bad, wc, kjøkken, stue med utgang til terrasse og soverom. I tillegg carport / overbygget bod på 11 kvm.
Sokkeletasje: Vindfang, entre med trapp, 2 soverom, kontor, bad, wc, bod, vaskerom og badstue.
Garasje:
2. Etasje: Stue og soverom.
1. Etasje: Dobbel garasje, te- kjøkken, gang med trapp til 2. etg og bad/vaskerom.
Hagestue:
Åpent rom.

Standard

Stor, flott og innholdsrik enebolig beliggende i barnevennlige og rolige omgivelser innerst i blindvei på Tjøme. Utvendig har eiendommen store flotte gressarealer som innbyr til lek og vidstrakte terrasse på ca. 74 kvm med sol fra øst, sør og vest. Flott hagestue som er godt egnet til lystige lag.
Innvendig fremstår boligen som gjennomgående luftig og stilren med flere store vindusflater og en arealeffektiv planløsning. Stuen er i søndre del av boligen er lett å møblere med god plass til stue og tv-møblement. I overgangen mellom stue og spisestuen er det utgang til terrasse. Spisestuen er vis-a-vis stuen og har plass til større spisebord. -Merk de store vindusflatene ved spisestuen. Utstrakt bruk av downlights i himling gir en god belysning av boligens 1. Etasje. Kjøkkenet er i solid utførelse og er i egen sone. Rikelig med skap og benkeplass, samt plass til mindre spisebord - Perfekt til frokoster eller middager på travle hverdager. Det medfølger hvitevarer som kjøleskap, stekeovn med steketopp, oppvaskmaskin og avtrekksvifte. Bad i boligens 1, etasje, sokkeletasje og toalettrom i sokkeletasjen. Badet i 1. Etasje har flislagt gulv med varmekabler, praktisk baderomsinnredning, hjørnebadekar, håndkletørker, bide og toalett. Bad i sokkeletasje har dusjkabinett, baderomsinnredning og badstue. Stort og praktisk vaskerom i boligens sokkeletasje med utgang til overbygget bod. Rommet har skotørker, utslagsvask, vegghengte skap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt ny motor i 2019 til sentralstøvsuger. Alle soverommene er av god størrelse, hvorav hovedsoverommet har rikelig med plass i den praktiske skyvedørsgarderoben.
Stor dobbel garasje med utleiedel som har eget uteareal vendt mot sør. Downlights i himling og svalt soverom vendt mot nord, samt bad og te-kjøkken i 1. Etasje.
Velkommen til visning på en stor og innholdsrik bolig på flotte Tjøme. - Her vil man trives!

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til i forhold til offentlig kommunikasjon, dagligvarebutikker og sentrum generelt. Post i butikk, bank. Skafferiet café, klesbutikk, pizzeria, m.m. Tjøme kan også tilby kunstgressbane på Ormelet, ærverdige Ormelet pensjonat som lokker til seg flere kjente artister hver sommer, tennisbane, golfbane, 3 stjerners ridesenter på Verdens Ende. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø og Hvasser Syd for å nevne noen perler. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra eiendommen er det også gangavstand til anerkjente Engø Gård. Populære "Nebba" som er en badeplass på tuppen av Engø er også i umiddelbar avstand. Gangavstand til småbåthavn i Dalskilen og ikke minst den populære, barnevennlige stranden "Regnbuen". Eiendommen befinner seg også midt mellom Lindhøy barneskole og Haug ungdomsskole.

Tomt

Areal: 1 011 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja stor garasje og gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

IF Polisenummer: 5043564

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1988

Antall soverom

4

Byggeår

1988

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med innredet sokkeletasje og 1. etg. Byggeår 1988. 2. etasje er ikke innredet, men trapp er satt opp og gulv er lagt ferdig i 2. etasje.
De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men bad og vaskerom har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1988. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje med innredet bad og te-kjøkken i deler av 1. etg + stue og soverom i 2. etg. Garasjen ble oppført i 1997. Innredning av garasjen ble utført i 2002, iflg. selger. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 13.08.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolighus datert 20.02.1989. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Garasje bygget i 1997 som tiltak med melding - meldingssak sluttført i 2009 ifølge opplysninger fra kommunen. Innredning til leilighet  i garasje samsvarer ikke med tegninger ved søknad ved oppføring. Det ble søkt om og innvilget bruksendring i 2009.  Se papirer vedlagt i salgsoppgave. Badstue, bad og kontor er innredet etter at ferdigattest ble gitt i hovedboligen. Mindre del av hagestuen står på grense til offentlig friområde. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 302 kvm, Bruttoareal: 343 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Sekundærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loftsrom
1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad, wc, kjøkken, stue med utgang til terrasse og soverom. I tillegg carport / overbygget bod på 11 kvm.
Sokkeletasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:
Garasje: 
2. Etasje:
Bruksareal: 35m².
Primærrom: 35 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og soverom
1.Etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Te- kjøkken, gang med trapp til 2. etg og bad/vaskerom
Sekundærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Dobbel garasje.
Hagestue:
Bruksareal: 16 m².
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Åpent rom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.08.2020 utført av Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
Det er også leilighet i loftsetasjen på garasjen. Selger leier ut leiligheten med 1 måneds gjensidig oppsigelse. Avtalen opphører senest før ny eier overtar eiendommen.

Oppvarming

Innmurt peisovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i alle rom i kjeller unntatt bod og kontor. For øvrig Eswa varmeelementer i deler av gulv og himlinger.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 22.000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 24 756 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader: (energi, villaforsikring, komm.avg., festeavg, velavg etc.)
Kostnad for nett og tv fra Telenor - kr. 1.118,- pr. mnd.
Årlig betaling for snemåking vei utgjør kr. 500,- (varierer med hensyn til mengde snø og behov for brøyting mv.)
Forsikring villa kr.13.500,- pr.år. Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 423 346 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 124 045 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no-annonse
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan T28 - Hulebak vedtatt 30.01.1986. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert tinglyste servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Selger vil ta med seg skap i bod og på soverom nede.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.