Tolvsrød

Lys og lekker leilighet på ett plan - Flott uteplass m/gode solforhold - Garasje - Lave felleskostnader - Alt nytt 2018!

Granborgveien 19A , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

8. august lørdag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 5 182 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 137
Bruksnummer 333
Energimerking C
FINN.no 186491770
Sist endret 03.08.2020 15:29
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 791 269
Ligningsverdi 780 321,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Lys og pen leilighet i 1. etasje. Leiligheten inneholder: Entré, bod, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til markterrasse, bad og 2 soverom.

Standard

Praktisk og flott leilighet på bakkeplan. Leiligheten fremstår som lys og delikat og holder en gjennomgående god standard. Du kommer inn i en hyggelig entré med fliser og varmekabler i gulvet og lyse glatte flater. I tilknytning til entréen ligger en praktisk innvendig bod, helt perfekt for oppbevaring av ytterklær og sko. Videre har du stue og kjøkken i åpen løsning, i et svært tiltalende rom med store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys til rommet. Det er lagt 1-stavs eikeparkett med varmekabler i alle gulv (bortsett fra soverommene og boden), samt lyse glatte vegger. Kjøkkenet må fremheves, virkelig et lekkert kjøkken med grå glatt kjøkkeninnredning fra Sigdal. Kjøkkenet er oppgradert med hvitevarer, som ekstra bred platetopp fra Novy One med integrert vifte, stekeovn med pyrolyse, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet. Koselig stuedel med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement samt spiseplass. Ved stuen er det installert en koselig peis som genererer godt med varme. Peisen kan nytes fra både spiseplassen og sofaen. Fra stuen er det utgang til flott markterrasse med plass til utemøbler og grill. Terrassen strekker seg rundt hushjørnet og vender syd-vest, her har man med andre ord gode solforhold. Hagen er pent opparbeidet med gressplen og hekk.
Leiligheten har i alt 2 soverom, hvorav hovedsoverommet er malt i lekker dus blå farge både på vegger og i himlingen. Et lunt og deilig soverom! Det er god plass til dobbeltseng og garderobe på hovedsoverommet. Soverom nr. 2 passer ypperlig til både barnerom, gjesterom eller kontor. Også her er det plass til dobbeltseng. Romslig bad med delikat flis- og fargevalg. Badet har varmekabler i gulvet. Videre er badet innredet med servant med underliggende skuffer, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass og opplegg til vaskemaskin.
Virkelig en flott leilighet på bakkeplan. Leiligheten har god standard og holder livsløpsstandard. Perfekt førstegangskjøp eller utleie. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boområde med kort vei til lekeplass, friområder og strand! Noe av det første som slår en når man kommer til området, er stillheten og idyllen dette miljøet byr på.
Med kun en kort spasertur har man tilgang til populære Skallevoldstranda, Karlsvikabukten og flotte friarealer med blant annet fine fiskemuligheter. Det er også umiddelbar nærhet til Essoskogen; ideelt for gåturer, løping og sykling. Her bugner av hvitveis og blåveis på våren - virkelig idylliske omgivelser og turområder.
Skallevoldområdet er ideelt for barnefamilier da man har trygg skolevei og kort vei til barnehager og gode idrettstilbud. Herunder Slagenhallen og Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisanlegg og fin sandvolleyballbane.
Det er kun få minutters kjøring til Tolvsrødsenteret og Olsrød Park som har et bredt tilbud av forretninger, leger/tannleger og caféer. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny Tolvsrød, Rema 1000 Olsrød eller Kiwi Gauterød. Det er også kort vei til Vallø småbåthavn. Bussholdeplass kun få meter unna med flere avganger i timen til Tønsberg sentrum.
Det er ikke boplikt i området.

Tomt

Areal: 5 182 kvm, Eierform: Fellestomt
Hyggelig uteplass med gressplen og hekk. Utenfor hekken er det fellesareal som er pent beplantet med trær og busker. Internveiene og gårdsplassen er asfaltert og noe steinsatt. Koselig lekeplass for de minste med klatrestativ, sandkasse og huske. Lekeplassen disponerer av flere sameier og eneboliger.
Hovedeiendommen gbnr. 137/333 (hvor huset er plassert) er på 3 876 kvm. I tillegg har hovedeiendommen (gbnr. 137/333) andel i 3 veiparseller (som deles med flere eiendommer), hvor hver parsell er på henholdsvis 473,20 kvm og 249,50 kvm og 582,60 kvm. Totalt blir gbnr. 137/332, 137/330, 137/331 og 137/333 ca. 5 181 kvm felles eiertomt.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Ja, det medfølger en garasjeplass i lukket garasjerekke. Ellers utendørs parkering på sameiets tomt.

Barnehage / skole i området

Om rådet eiendommen ligger i sogner til Volden skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

970 pr. mnd. TV og internett (grunnpakke) fra Altibox/Viken Fiber, felles bygningsforsikring, vedlikehold bygning, vei, lekeplass, strøing og feiing.

Sameie

Sameiet Skallevoldtunet, org.nr. 921 570 694, består av 12 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Maria Hermanrud.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Skallevoldtunet sameiet er et lite og ryddig sameie. Det er planlagt å male fasadene annet hvert år, med start i år 2021. Det er pliktig medlemskap i Skallevold vel, kr. 300,- pr. år. I tillegg betaler alle kr. 500,- pr. år for brøyting. Det er "vaktmesterordning" fordelt på sameierne, der hver seksjon har ansvaret 1 mnd. av gangen, 2 måneder i året. Vaktmesterfordelingen forskyves en måned hvert år (se vedlegg). Det avholdes dugnad 2 ganger i året, mai og oktober. Det er møteplikt på felles dugnader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Pt. har ikke sameiet gjeld.

Forsikring

Trygg Forsikring Polisenummer: 6812553

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Husdyrhold

Ifølge opplysninger fra styreleder er husdyr tiltatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

2

Byggeår

2018

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 1. etasje i seksmannsbolig oppført i tre på støpt betongplate. Leiligheten ligger i 1. etasje. Garasje og bod i felles garasjebygning (rekke). Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2018. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 03.07.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest 6-mannsbolig med garasje samt rive garasje og boder, datert 12.11.2018. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Dagens planløsning fraviker noe i forhold til planløsning på seksjoneringen. Nåværende eiere har bygget markterrassen større, og den går rundt husveggen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
Leiligheten er over ett plan og ligger i 1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/teknisk rom.
Garasje (i felles rekke):
Bruksareal: 25 m².
Sekundærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom og bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.07.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler i hele leiligheten unntatt i 2 soverom og bod/tekn. rom. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 600 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15 600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 184,72 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Faktura kommer fra kommunen direkte til seksjonseier. (De kommunale avgiftene er ikke inkludert i felleskostnadene).

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett (grunnpakke) fra Altibox/Viken Fiber, inkludert i felleskostnadene.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 300,-
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 500,-
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 780 321 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 809 154 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Kilen og opp Presterødbakken. Følg veien rett frem i rundkjøringen ved Presterød, Olsrød og Gauterød. Kjør rett ved frem rundkjøringen på Maxbo. Kjør videre Åsgårdstrandsveien og ta til høyre i Rønningveien og første til venstre til Skallevoldveien. Følg Skallevoldveien et stykke. Sving til venstre i Granborgveien. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse, med plannavn Granborgveien 7A (plan ID: 3803 20150129 vedtatt 13.09.2017). Relaterte planer til eiendommen er området mellom Granborgveien og Solliveien (plan ID: 55013, datert 11.10.2000). Reguleringsplaner med bestemmelser er vedtatt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 15.09.2017, dagboknr. 1008544 - rettighetshaver: Tønsberg kommune. Gjelder: Bestemmelse om VA-ledninger, bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Seksjonering, tinglyst 19.03.2018, dagboknr. 556775.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

I Vestfold interkommunale brannvesen sin database var ikke ildstedet registrert. Nåværende eiere har registrert ildstedet, og fra 1. juli 2020 ble den med i ordningen om feiing og tilsyn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.