Nøtterøy

Nydelig eiendom på stor tomt med mange muligheter!

Øvre Smidsrødvei 2 , 3121 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 81 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 179 m²
Tomt 1 242 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1876
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 191931030
Sist endret 27.10.2020 14:53
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 651 519
Ligningsverdi 760 532,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 651 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nydelig eiendom som oser av idyll og sjarme. Beliggende på stor tomt med kort vei til Teie Torv og flotte turområder.

Innhold

Alle funksjoner på en flate: hall, stue, kjøkken, bad og 2 soverom

Standard

Nydelig eiendom oppført antatt i laftet tømmer og noe bindingsverk av tre i 1876 og ombygd i 1978. Boligen fremstår som velholdt og moderne.
Eiendommen oser av idyll og sjarme og har smårutete vinduer med dype karmer, utstrakt bruk av panel og flott listverk.
Man kommer inn i en lys og hyggelig gang med garderobeplass. Videre kommer man inn i en delikat stue med delvis åpen løsning til kjøkkenet. Kjøkkenet er lys og romslig med mye skap- og benkplass samt integrerte hvitevarer. Videre finner man to soverom og bad. Badet er flislagt og har opplegg for vaskemaskin. På loftet er det et innreder rom og det er mulighet for montering av fast trapp opp. Uinnredet kjeller med god lagringsplass.
Garasjen er oppført i 2005 og har et innredet rom perfekt for gjester.
Her har man en nydelig eiendom med stor tomt og mange muligheter!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Teie i Nøtterøy kommune, ca. 2,5 km fra Tønsberg sentrum. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole (Steinerskolen ligger også i nærområdet). Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet og kort vei til koselige Teie torv med bl.a. matbutikker, flere forretninger, cafeer, vinmonopol og bakeri. På Rosanes, like ved Teie sentrum og i kort gangavstand fra boligen, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger også Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere steder langs fjorden. Kort vei til Nøtterøy Golfbane.

Tomt

Areal: 1 242 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig tomt pent opparbeidet med plen og div busker og bed. Gårdsplassen er stenlagt.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje med innredet gjesterom.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Teie skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 5449175

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1876

Antall soverom

2

Byggeår

1876

Byggemåte

Enebolig oppført antatt i laftet tømmer og noe bindingsverk av tre i 1876 og til-/ombygd i 1978. Boligen er oppført i en etasje og loft samt kjeller under deler av boligen. Frittliggende garasje oppført i tre ca. 2005. Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Selger opplyser at rommet ble etablert i 1978 og at overflatene ble pusset opp i 2002 (varmekabler, sluk og påstøp er fra 1978). Det opplyses videre at arbeidene ble utført av fagfolk. Selger opplyser at boligen ble oppgradert med ny taktekking og nye takrenner ca. 2013. Selger opplyser videre at boligen ble omkledd, oppgradert drenering samt skiftet vinduer i forbindelse med til-/ombygging i 1978. Det er registrert spor etter borebille (vanlig i gamle hus). Det er ingen synlig tegn til aktivt angrep. Bygningen har skjulte konstruksjoner mot grunnen/krypkjeller. Konstruksjonene er spesielt risikoutsatt med hensyn til skadedyr samt sopp- og råteskader (påregnelig med skjulte skader som ofte bare kan avdekkes ved åpning av konstruksjonene). Råte i et par vinduer. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige oveflater.
Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 15.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og ombygging av bolig datert 21.11.1980.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 179 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 19 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
NB! Kun deler av kjeller er måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/spisestue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
NB! Takhøyde ca. 2,10 meter.
Loft:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loftsrom og bod.
Garasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  soverom.
Sekundærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 04.09.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak energi ca. 13 394 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 767 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 2 918.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 760 532 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 737 915 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 01.06.1874, dagboknr. 900061 - gjelder: plikt til selv å bekoste og vedlikeholde gjerder.
Erklæring/avtale, tinglyst 17.02.1886, dagboknr. 900082 - gjelder: Overenskomst med gnr. 1, bnr. 2 ang. benyttelse av veier. 
Skjønn, tinglyst 16.12.1920, dagboknr. 900262 - gjelder: ekspropriasjonsskjønn i anl. kommunens høyspendtledning.
 
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 01.09.1922, dagboknr. 900224 - gjelder: gjerdeplikt.
 
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 18.01.1923, daboknr. 900246 - gjelder: rett for bnr. 113 til benyttelse av gårdsvei til rodeveien.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 1 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 04.11.2016.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. 1. etasje: Det mangler ubrennbar plate på gulvet foran Dovre peisinnsats og minst 45 cm foran ilegget.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og komfyr.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.