Tønsberg

NYDELIG UTSIKTSLEILIGHET PÅ SOLVANG; Lekker leilighet på 49 kvm+20 kvm glassveranda m/praktfull utsikt i rolig bomiljø

Anders Rørholts vei 18 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 3 912 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1973
Gårdsnummer 1011
Bruksnummer 164
Energimerking D
FINN.no 188745532
Sist endret 18.09.2020 09:02
Prisantydning 1 900 000
Totalpris 1 933 009

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) 25 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 925 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 933 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Anders Rørholts vei 18! På en rolig "høyde" på svært så attraktive Solvang, kan drømmen om en lettstelt leilighet nær Tønsberg sentrum med herlig utsikt oppfylles! Her møter du en lys og delikat leilighet i byggets 6. etasje hvor du har alt på ett-plan. Den flotte utsikten fra stuen og den store, innglassede verandaen vil nok imponere de fleste! Den herlige stemningen fra glassverandaen når solen faller "i rødt" ned i sjøen på kvelden, eller det flotte skuet når morgensolen stiger opp er noe du opplever fra denne sydvendte boligen! Med tanke på solretningen er de sydvestvendte leilighetene kanskje de mest populære. Bygget er bl.a. særpreget av detaljer som store glassflater fra de innglassede verandaene i kombinasjon med klassisk teglstein! Selve leiligheten fremstår svært innbydende med god standard og helhetlig og delikat material- og fargevalg. Leiligheten byr også på smarte løsninger som preger hovedinntrykket!

Standard

Entré
Leiligheten har inngang til en hyggelig entré med mellommørkt gulv og nydelig tapet på vegg. God plass til kommode eller å sette inn et garderobeskap for lagringsplass for yttertøyet, og rommet ligger praktisk tilknyttet bad/wc.
Kjøkken
Kjøkkenet utnytter plassen maksimalt og fikk i 2016 en tidløs innredning som kler boligen godt. Innredningen har hvite, profilerte fronter og en lysegrå kjøkkenbenk som tar igjen fargen på veggen. Over benken er det praktisk benkebelysning. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som kjøl- og frys og ventilator med utlufting.
Stue
Stuen er et lyst og tiltalende rom med store vindusflater. Pen og tidsmessig gråfarge på vegg som gir et godt inntrykk. Stuen har god plass for sofa og tv-løsning, og de gode vindusflatene ved langveggen sørger for rikelig med naturlig lys. God plass til spisebord. I tillegg har stuen utgang til en stor, innglasset balkong på ca. 20 kvm.
Soverom og garderobe
Leiligheten har et lyst og pent soverom med plass for dobbeltseng og nattbord. Den samme flotte tapeten som er i gang finner du også her. Det er rikelig med lagringsplass ved å sette inn et garderobeskap. Selger har oppheng til klær bak et forheng. For øvrig finner du ekstra lagringsplass i en disponibel kjellerbod.
Bad/wc/vaskerom
Badet er innredet med toalett, servant med overspeil, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Badet har lyse gulv og vegger.

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige og attraktive Solvang. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil. Særdeles attraktivt villaområde og gate på Solvang. Kombinasjonen stille og rolig - dog allikevel supersentralt- en sjelden mulighet!

Tomt

Areal: 3 912 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

6.etasje.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ingen egne garasjer, men andelseier kan leie garasjeplass via Solvanglia garasjeanlegg. Det er venteliste etter ansiennitet. Borettslaget har inntil 24 garasjer i Solvanglia garasjeanlegg. Styret i borettslaget må kontaktes for videre informasjon. Det er egne vedtekter for Solvanglia garasjeanlegg. Garasjeleie betales i tillegg til felleskostnader. I tillegg har borettslaget 62 p-plasser på egen eiendom. P-plass er inkludert i felleskostnader

Barnehage / skole i området

Byskogen skole 1-10 klasse. Flere barnehager i området.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 215 pr. mnd.

Borettslag

Borettslaget Høybo Borettslag, org.nr. 953.465.973, består av 104 andelsleiligheter - fordelt på Anders Rørholts vei 18 og 20.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret

Forkjøpsrett

Ja, for OBOS medlemmer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 24.396,- pr.01.08.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 16.137,- pr.31.12.2019.
Renten på lånet utgjør 1,98% flytende- til OBOS-banken. Restløpetid 10 år og 3 mnd.
Det er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).
Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned, og overtar deretter alt ansvar og risiko for manglende innbetalinger.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

25 000

Andel formue

16 137

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587782

Regnskap

Budsjett for 2019 er godkjent med overskudd kr.843.741 ifølge informasjon fra referat siste generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med husdyr i Høybo borettslag. Det kan søkes styret om dispensasjon ved særskilte behov. Det skal søkes på fastsatt skjema som fås ved henvendelse til styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1973

Antall soverom

1

Byggeår

1973

Byggemåte

Rapporten omhandler en borettslagsleilighet i 10 etasjer oppført i 1973. Leiligheten ligger i byggets 6. etasje. Boligen har normal standard, uten noen forhold som har innvirkning på takstrapporten, annet enn det som fremkommer i rapportens enkelte poster.
For øvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på
bygningsdelene.
Tilstandsrapporten har elementer med tilstandsgrad 2.
Dette er: Vinduer, Ytterdører, Innv. dører, Bad/vaskerom,
Dagens forskrifter til isolasjon, klima, brannkrav og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det er ikke gitt opplysninger om vannlekkasjer, sopp-/råteskader eller skadedyrangrep, ut over det som evt. framgår av rapporten.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 12.08.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.11.1973 .At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/dusj, kjøkken, stue, soverom.
Sekundærrom: 20  m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 12.08.2020 utført av Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år,
-andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning,
militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68
eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke  kunne blitt andelseier.

Oppvarming

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det har vært fellesmåler. Det er nå byttet måler og selger har ikke oversikt over strømutgifter.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

TV og bredbånd: Borettslaget har avtale med Viken Fiber (Alt i Box) om levering av TV og bredbånd. Dette er inkludert i felleskostnadene. Andelseiere kan selv bestille tillegg til dette, som vil bli fakturert den enkelte andelseier.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.