Tolvsrød

TOLVSRØD - Praktisk og lettstelt selveierleilighet - Livsløpsstandard - Hyggelig uteplass på ca. 10 kvm

Iduns vei 9D , 3151 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 18 375 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2001
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 573
Energimerking D
FINN.no 190354065
Sist endret 16.09.2020 12:25
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 356 269
Ligningsverdi 648 538,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 356 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten går over ett plan og inneholder: Entré, romslig åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom, bad og disponibelt rom med utgang til felles atrium.
I tillegg disponerer boligen en utvendig sportsbod på ca. 5 kvm.

Standard

Praktisk, lettstelt leilighet med alt på ett plan. Trappefri adkomst fra veien og inn til leiligheten. Man møtes av et hyggelig overbygget inngangsparti og terrasse på ca. 10 kvm. Her er det god plass til utemøbler.
Innvendig har man entré med skyvedørsgarderobe. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, i et svært tiltalende og gjennomgående rom med vinduer fra to sider. Her kommer det godt med naturlig lys inn. Rommet har malte glatte flater og 3-stav parkett på gulvet. Videre er det et pent kjøkken med godt med skapplass i over- og underskap. På kjøkkenet er det plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/kombiskap. Oppvaskmaskinen medfølger handelen.
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng. På soverommet er det stor skyvedørsgarderobe. I tillegg er det et disponibelt rom ved kjøkkenet. Fra dette rommet er det utgang til hyggelig felles uteplass.
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet har dusj i hjørne, servant med underliggende servantskap, speil med sideskap, nytt toalett (2020). I tillegg er det opplegg til vaskemaskin på badet.
Virkelig en praktisk og lettstelt leilighet som holder livsløpsstandard! Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Hyggelig bomiljø! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk, midt på attraktive på Tolvsrød. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser - det er gangavstand til omtrent alt av de sentrumsfunksjoner Tolvsrød har å by på.
Det er gangavstand til skoler, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretninger og hyggelig café som serverer nydelig kaffelatte. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbaner. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nabolaget. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.
Stor og fin Menybutikk i nabolaget, i tillegg til søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød . På Olsrød senteret er det flere hyggelige butikker og treningssenteret Level som også tilbyr badeland.
Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer
Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum.

Tomt

Areal: 18 375 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt med gressplen, busker og trær. Det er vaktmester som klipper gresset og måker snø på vinteren.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har kjøpt et garasjeanlegg der de leier ut garasjeplasser. P.t er det 1 ledig plass igjen, det koster ca. 900,- pr. mnd. Sameiet har begrenset antall utendørs parkeringsplasser, her er det "førstemann til mølla". Det planlegges å sette opp en eller to el-billadere som er felles for alle og som styres via app. Ellers parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Presterød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

2 809 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: à konto strøm med 900 kr/mnd (dersom strømforbruket øker vil felleskostnadene justeres ut i fra avregning), kabel-TV (grunnpakke) fra Canal Digital, løpende drift og vedlikehold, vaktmester og forretningsførsel.
Selger opplyser om at det vil bli installert bredbånd i løpet av høsten. Det er usikkert om felleskostnadene vil øke på grunn av dette.

Sameie

Sameiet Presterødtunet, org.nr. 989 089 862, består av 50 seksjoner.
Det er ikke forkjøpsrett og kreves ikke styregodkjenning.
Styreleder i sameiet er Svein Moen.
Forretningsfører i sameiet er Heimtun&Bryn.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Dette er et ryddig og veldrevet sameie. Sameiet har ansatt en vaktmester som klipper gresset på sommeren og brøyter snø og strør på vinteren. Alt overskuddet overføres til vedlikeholdsfond. Det er ikke planlagt store arbeider som vil øke felleskostnadene i nærmeste fremtid. Styreleder informerer som at ventilasjonsanlegget som tilhører leiligheten er seksjonseiers vedlikeholdsansvar.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82107043

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

1

Byggeår

2001

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport:Seksjonert leilighet beliggende i 1. etasje i flermannsbolig oppført i tre. Oppført/ombygd fra skole til boliger ca. 2001. Utvendig port-/redskapsbod i felles rekke. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra ca. 2001. Rekvirent opplyser at toalett ble skiftet i 2020. Tydelige skjevheter/planavvik i gulv. Rekvirent opplyser at leiligheten ble oppgradert med ny parkett i 2014. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 03.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på boligen, megler antar datert i 2001 på grunn av dårlig trykk. Denne gjelder for alle boligene i Iduns vei 7, 9 og 11, unnatt A3, A4, B2, B7, B9 og C5. Disse leilighetene har fått ferdigattest. (Leiligheten som selges har nummer B8).
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Boligen går over 1. etasje og inneholder:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, gang/
disp. rom , soverom.
Redskapsbod i rekke:
Bruksareal: 5 m².
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Sport-/redskapsbod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.09.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad og disp. rom. Varme via felles ventilasjonsanlegg. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 001 pr. år I tillegg betales det kr. 10,63 ,- pr.m³ vann og kr. 18,46 ,- pr.m³ avløp. De kommunale avgiftene kan derfor variere.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV fra Canal Digital, inkludert i felleskostnadene. Det er vedtak i sameiet om ny TV- og internettløsning med dekoder fra Canal Digital, den vil bli distribuert høsten 2020.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 648 538 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 334 735 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Det er ventilering via ventilasjonsanlegg med varmeelement.

Adkomst

Fra rundkjøringen på Olsrød: Ta inn til Valløveien og ta første til høyere ved Glitneveien. Følg Glitneveien tll du kommer til Iduns vei. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, annet byggeområde (boder), annet byggeområde (garasjer/boder), felles grøntareal, felles avkjørsel og høyspenningsanlegg, med plannavn Presterød gamle ungdomsskole(vedtatt 16.02.2000) og planID 3803 53021. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 17.04.2000, dagboknr. 4740 - Gjelder: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Seksjonering, tinglyst 27.05.2004, dagboknr. 7314.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rikke@bs-partners.no eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er felles adkomst for naboen til inngangsdør.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.