Skallestad

Sommerdrøm med brygge i nydelige Bjerkøysund!

Spars vei 10L , 3138 Skallestad

BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 68 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 1 502 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 220208914
Sist endret 14.06.2021 13:43
Prisantydning 8 450 000
Totalpris 8 636 269

Beregnet totalkostnad

8 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 175 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 186 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 636 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder følgende:
1. etasje med gang, kjøkken og stue med trapp.
2. etasje med trapperom/gang og 4 soverom.
Krypkjeller.

Standard

Her finner du sommeridyllen du lengter etter, romantikk, reker på bryggekanten, båtliv, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening.
Hytta ligger i ett attraktivt hytteområde på Nøtterøy med kort vei til Tønsberg, Tjøme og det yrende sjølivet samt dyrelivet i Færder nasjonalpark. Grønn og frodig tomt med innslag svaberg samt større grønn lunge i bakkant av hytta som innbyr til lek og moro for hele familien.
Hytta har en god plassering på tomten og fra stuen er det flott sjøutsikt mot det populære Bjerkøysundet hvor du kan se båtene gli forbi. Hytta har behov for modernisering og oppgraderinger, så her kan du med god samvittighet forme hytten etter egne preferanser!
Velkommen til visning i maritime omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og meget attraktivt hytteområde på Nøtterøy i Færder kommune. Området har nærhet til offentlig kommunikasjon, samt et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie Torg et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
I nærområdet ligger rekreasjonsmulighetene som perler på en snor, enten man er til fots, på sykkel, eller benytter båt/bil Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Legg gjerne turen til Tjøme, Hvasser eller populære Verdens Ende med sine mange svaberg, småholmer og vakre natur. Her er det nydelig utsikt utover havet, samt fine bade- og fiskemuligheter. I området ligger også Stall Verdens Ende med rideskole og rideleir for alle.
Tar du turen inn til Tønsberg sentrum, finner du et spennende utgangspunkt for alt i fra shopping til en avslappende forfriskning på brygga i Tønsberg

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 63996831

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Krypkjeller:
Bruksareal: 8 m².
Sekundærrom: 8 m². Takhøyde 1,91 m.
1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken og stue med trapp.
2. etasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 4 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 13.05.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 502 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er oppgitt til å være ca.1 502 kvm i matrikkelbrev mottatt fra Færder kommune. Festetomten ble opprettet ved skylddelingsforretning avholdt 08.11.1954 og oppgitt til å være 1 526 kvm, men med påtegning om tvist vedrørende grensene. Det har ikke lyktes megler å få bestilt kopi av dette dokumentet. 05.04.1957 ble det tinglyst forlik om grensene med bnr. 30 bnr.7 (nabo i øst) om at grense mellom eiendommene skulle gå "over fjellet på vestsiden av nr. 7 i rett linje mellom de punkter hvor steingjerdene på nord- og sydsiden av fjellet støter inn til dette, nemlig etter linje A-C på de fremlagte karter". Kart er ikke vedlagt forlikserklæring. Det antas at tvist nevnt 08.11.1954 er den samme som tvisten som ble forlikt.
I festekontrakten som ble tinglyst 02.02.1955 så står det at tomten "blir på ca. 1 mål". Imidlertid så er festekontrakten signert før skylddeling ble avholdt.  På erfaringsmessig grunnlag så vil størrelse på tomten basert på gamle forretninger antatt avvike ift. ny oppmåling. Hvis tomten innløses så må den fradeles ved ny oppmåling.
Festeavtalen er inngått for 50 år, og utløpte i 2004. Elin Møller Viken, 3133 Duken er bortfester.
Bortfester har forkjøpsrett. Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. Det betales årlig festeavgift på kr 4.500,-  For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106.
Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Bilvei helt frem til hytta
Parkering på egen på tomt.

Byggemåte

Fritidsbolig oppført i tre over grunnmur i 1954. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller/krypekjeller. Utedo/bod oppført i tre antatt i 1954. "Anneks" oppført i tre antatt i 1954. Diverse råteskader i utvendige overflater. Kjeller/krypekjeller har fuktig miljø med innsig av vann langs fjell/grunnen. Boligen betraktes som et renoveringsobjekt med behov for generell oppgradering. Det er grunn til å tro at boligen har innlagt vann i strid med offentlige krav. Fukt-/råteskader i "anneks". Generell værslitasje i utedo/bod. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2 eller 3: Drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer, ytterdører, takkonstruksjoner, taktekking og membraner, utvendige beslag, trapper og ramper, balkonger/terrasser, etasjeskillere, kjøkken, VVS, utebod og anneks.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 19.05.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger tegninger fra 1954 som er tilsendt av Færder kommune, disse er vedlagt i salgsoppgaven. Ifølge opplysninger fra eier er bryggen oppført ca. i 1955, det foreligger ingen tegninger/papirer på bryggen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge Skagerak energi ca. 1085 kWh. pr år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 854 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 314 019 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen ligger i område avsatt til boligbebyggelse og byggegrense i henhold til kommuneplanens arealdel, vedtatt 31.01.2018. Deler av eiendommen er innenfor byggegrense mot sjø. Ta kontakt med megler for mer informasjon og for å få utlevert bestemmelser til kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 02.02.1955, dagboknr. 320.
Forkjøpsrett for bortfester til markedspris.
Bortfester: Elin Møller Viken, Berganveien 60, 3133 Duken.
Følgende rettigheter er tinglyst via festekontrakten og hefter i bortfesters eiendom gnr. 30 bnr. 1:
Rett for festeren til utrast over bortfesters eiendom i sydvestlig retning og i nordlig retning til stranden. Rett til bading på bortfesters strand for seg selv med familie og gjester. Rett til vinteropplag av båt og hvis mulighet til båtfeste. Div. bestemmelser om brønn/vann og avløp.
Se vedlagte servitutt for utfyllende opplysninger, kontakt gjerne megler ved spørsmål.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei. Eiendommen har innlagt vann/offentlig vann ifølge informasjonsbrev fra Færder kommune. Gråvann går antatt ut i terreng, samt at det er utedo. Innlagt vann vil utløse krav om godkjent avløpsanlegg ifølge kommunen. Kommunen opplyser at det er/vil bli utført VA-tiltak som kan utløse pålegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det kan forekomme skjeggkre. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for bortfester til markedspris.
Bortfester: Elin Møller Viken, Berganveien 60, 3133 Duken.

Adresse og matrikkel

Spars vei 10L, 3138, Skallestad, Gnr. 30 bnr. 1 Fnr. 4 i Færder kommune

Eier

Anne Grete Hytten Melsom

Oppdragsnummer

28-20-0240

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.