Tønsberg

TRÆLEBORG - Lys, delikat & moderne! - Solrik sydvendt balkong på ca 12kvm, nydelig utsikt! Flytt rett inn - Lave kjøpomk

Lardalgaten 49A , 3112 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 779 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1960
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 164
Energimerking F
FINN.no 191128663
Sist endret 18.09.2020 08:25
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 649 009
Ligningsverdi 526 966,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) 141 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 641 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 649 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder: Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong på ca. 12 kvm, 2 soverom og bad.
i tillegg disponerer boligen 2 boder i kjelleren på tilsammen ca. 18 kvm og 1 bod på loftet (ikke oppmålt).

Standard

Lekker leilighet i 2. etasje, perfekt beliggende i bygget med tanke på utsikt og solforhold! Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Flotte fargevalg, smarte løsninger med skyvedører til soverom og bad for å spare plass og listefrie overganger.
Du kommer inn i en hyggelig entré med plass til å henge fra seg ytterklær og sko.
Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning, i et svært tiltalende rom med lysinnslipp fra to sider. Herlig utsikt mot Træla! Virkelig et vakkert skue. Fra rommet er det utgang til romslig solrik sydvendt balkong på ca. 12 kvm, her er det god plass til utemøbler og grill.
Lyst pent kjøkken med hvite klassiske fronter. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og er påkostet med stekeovn og vifte fra Gorenje. Ved den ene enden av kjøkkenbenken står en hyggelig peisovn som genererer godt med varme. Det er plass til en hyggelig spiseplass ved vinduet. Her kan god middag og nydelig utsikt nytes. Videre er det plass til hyggelig TV-krok med sofaløsning med tilhørende møblement. 
Leiligheten har i alt 2 soverom. Hovedsoverommet er malt i en lun mørk og grønn (dark teal) farge både på vegger og i tak. Her er det god plass til dobbeltseng. Meget romslig soverom 2 med stor skyvedørsgarderobe. Dette rommet passer ypperlig som omkledningsrom/gjesterom/kontor.
Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med servant med underliggende servantskap, dusj i hjørne og vegghengt toalett. Videre er det opplegg til vaskemaskin på badet.
Virkelig en lekker leilighet med sentral beliggenhet! Nydelig utsikt og solrik balkong. Lys, delikat og moderne og med praktiske løsninger! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til på Træleborg, i en rolig og barnevennlig gate. Fra boligen er det kun er liten gåtur til Tønsberg sentrum, biblioteket, kjøpesenter/forretninger, båthavn og bryggeområdet med sine restauranter og yrende liv sommerstid. Svømmehall og flere grønne parker er det også i nærområdet.
For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og Slottsfjellet i nærheten. Det er ca.10 minutter å gå til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det ca. 12 minutter og da har du tilgang til tog på Vestfoldbanen, samt TIMEekspressen til Oslo. Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang. Ypperlig beliggenhet for de aller fleste. Velkommen!

Tomt

Areal: 779 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Det er gateparkering på gårdsplassen foran husene (ikke faste plasser). I tillegg har borettslaget 10 garasjeplasser, som det betales 200 kr leie for i tillegg til felleskostnader. Andelseier søker styret om garasjeplass. Det er venteliste etter påmeling på liste.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

4 120 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer følgende: Kommunale avgifter, TV og internett fra Telenor (grunnpakke), dugnadsgebyr, nedbetaling fellesgjeld, festeavgift, forretningsførsel og løpende drift og vedlikehold.

Borettslag

Træla Borettslag, org.nr. 852 847 662, består av 24 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Det er innleid firma som tar seg av snøbrøyting på vinteren og gressklipping når det trengs. Klipping av hekk rundt borettslaget er også innleid. Det planlegges vedlikehold av el-anlegget inn til husene, dette antas å bli tatt opp under generalforsamling neste år.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Selskapet har dugnadsgebyr, gebyret innbetales hver måned og utbetales en gang i året dersom andelshaver stiller til dugnader. "Utbetaling" av dugnadspenger skjer i januar året etter innbetaling og blir trukket fra i felleskostnadene. Andeler med balkong har et tillegg på felleskostnadene på kr. 200,- frem til 31.12.2026
Styrets arbeid i 2019:
• Revet og satt opp ny lekeplass med bord.
• Nytt kransystem.
• Nye brannsukkere- hvert 5.år.
• Garasjeorganisering.
• Signert inn ny nettleverandør.
Se vedlagt skjema for større vedlikehold og rehabiliteringsarbeid.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett og styregodkjennelse. Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares etter salget. Se pkt. 3 i vedtektene om forkjøpsrett.
Dersom forkjøpsretten benyttes betales det et gebyr på kr. 7 325,- i tillegg til kjøpsomkostninger. Det er innmeldingsavgift til OBOS, p.t. kr. 500,-.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Det er ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 141 000,- pr. 01.08.2020..
Sameiets lån utgjør totalt kr. 3 349 753,- p.t , og er tatt opp i OBOS-banken.
Renten på lånet utgjør 1,98 % p.t
Nedbetalingstid er satt til 21 år og 8 mnd.

Andel fellesgjeld

141 000

Forsikring

If forsikring Polisenummer: 587767

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 162 928,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 133 749,-. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 62 236,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten spesiell tillatelse fra styret i hvert enkelt tilfelle og med samtykke fra de øvrige borettshaverne i samme hus.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1960

Antall soverom

2

Byggeår

1960

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. etasje i 6-mannsbolig oppført i tre over grunnmur i 1960. Leiligheten disponerer to boder i kjeller samt en bod på loft.
Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert.
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. TI flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble rommet ble renovert i 2014 og at arbeidene ble utført dels ved egeninnsats/dugnad og dels av fagfolk (rørlegger/elektro). Registrert diverse skjevheter/planavvik i leiligheten (tilsvarende gjelder for flere andre eiendommer i området).
Følgende opplysninger er hentet fra tidligere boligsalgsrapport:
- Leilighetens innvendige overflater ble pusset opp i 2014.
- Bygningen ble omkledd utvendig i perioden 2013 -2017. Vinduene ble skiftet i 2008/-09. Et par vinduer ble skiftet i 2017.
- Veranda ble utvidet/ombygd i 2016.
Selger opplyser om følgende:
- Var lekkasje fra yttertak (ble synlig på loft). Utbedret med ny taktekking i regi av borettslaget i 2019.
- Kan forekomme noe tilbakeslag i sluk ved enkelte anledninger - utbedret ved bruk av stakefjær.
- Kan forekomme noe lydgjennomgang mellom leilighetene men at dette ikke oppleves som sjenerende.
- Parkett er ikke lagt i henhold til leggeanvisning (utført av tidligere eier).
 Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk.
Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 09.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Lardalgaten 49A datert 04.10.1960. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjelleren på tilsammen ca. 18 kvm og 1 bod på loftet (ikke oppmålt).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 09.09.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler på badet. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 9 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, inkludert i felleskostnader.
Betaling for snømåking, inkludert i felleskostnader.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 526 966 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 897 079 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Varmtvannsbereder på 200 l. (fra 2013).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2020 er avsatt til boligbebyggelse og hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 06.01.1960, dagboknr. 61 - løpetid: 100 år, bortfester: Tønsberg kommune.
Jordskifte, tinglyst 31.08.2015, dagboknr. 787228. Gjelder: Presterødkilen naturreservat.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Det er septiktank på eiendommen, denne tømmes av kommunen annen hvert år.

Tilbehør

Komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og tv-festet medfølger handelen. Knaggene i gangen medfølger ikke.
Vestfold interkommunale brannvesen har registrert følgened avvik på fyringsanlegget:
- Kjeller søndre skorstein: Sotluken er defekt (defekt hengsle). Ubenyttet røykrør i skorstein er ikke tillatt, hullet tettes på godkjent måte.
Rapoorten datert 06.02.2019 ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.