Tolvsrød

Herlig eiendom sentralt beliggende på Tolvsrød! Noe moderniseringsbehov - Kort vei til skoler og barnehage

Heges vei 1 , 3151 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 151 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 738 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1960
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 280
Energimerking G
FINN.no 193649803
Sist endret 27.10.2020 10:26
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 591 269
Ligningsverdi 1 080 538,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 etasjer og inneholder:
1. etasje: Entré, kjøkken, stue og spisestue med utgang til veranda, bad og bod/vaskerom.
2. etasje: Trappegang, gang, 2 soverom og toalettrom. Det er lagringsplass under kneveggene.
I tillegg er det 2 garasjer, den ene i tilknytning til boligen og den andre påbygg. Det er god plass til utendørs parkering på egen eiendom.

Standard

Herlig eiendom med mye potensiale, sentralt beliggende på Tolvsrød. Fra boligen er det kort vei til både Presterød barne- og ungdomsskole. Boligen har vært gjenstand for oppgraderinger de senere år, men noen arbeider gjenstår. Man møtes av et pent opparbeidet og steinlagt gårdsplass. Her er det god plass til utendørs parkering og parkering i garasje. Videre er det pent dels overbygget inngangsparti. Flott førsteinntrykk.
Innvendig er det vindfang med oppbevaringsplass i romslig skyvedørsgarerobe. Kjøkkenet er pusset opp i 2009, italiensk kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og fremstår som svært funksjonelt. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.
Stor stue og spisestue, et herlig rom mye store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. I stuen er det god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Fra rommet er det utgang til veranda.
Flislagt bad med varme i gulvet. Baderomsvinduet er nylig skiftet ut og det gjenstår arbeider med å reparere veggen. Badet er innredet med servant med underliggende skap, toalett og dusjkabinett. På innsiden av badet er det bod/vaskerom.
Trapp opp til 2. etasje. Gode oppbevaringsmuligheter under kneveggen. Det er 2 soverom i etasjen, hvorav hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng. Koselig soverom nr. 2 som passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor.
I tilknytning til boligen er det integrert garasje. Ifølge kommunen ble det i 1985 bygget et tilbygg til garasjen, med en ytterligere garasje. Det ble også påbygget med en etasje til i denne perioden.
En spennende bolig i attraktivt boligstrøk på Tolvsrød. Romslig tomt og barnevennlig beliggenhet! Virkelig en bolig med mye potensiale. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk, midt på attraktive på Tolvsrød. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser - det er gangavstand til omtrent alt av de sentrumsfunksjoner Tolvsrød har å by på.
Det er kort vei til skoler, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretninger og hyggelig café som serverer nydelig kaffelatte. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbaner. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nabolaget. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.
Stor og fin Menybutikk i nabolaget, i tillegg til søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød . På Olsrød senteret er det flere hyggelige butikker og treningssenteret Level som også tilbyr badeland.
Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer
Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum.

Tomt

Areal: 738 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med gressplen, busker og trær.
Det gjøres oppmerkom på at utenfor hekken ligger gbnr. 151/360, en parsell som ble utskilt fra naboeiendommen gbnr. 151/290, og som hører til hjemmelshaver på denne eiendommen. Ifølge vedlagt kart fra Tønsberg kommune er deler av naboens utebod og søppelskur plassert på deler av denne parsellen. Rettslig grunnlag for disse plasseringene er ikke avklart, og hvorvidt det kan foreligge hevd. For spørsmål, ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

2 garasjeplasser i tilknytning til boligen. Det er godt med utendørs parkeringsplass på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i, sogner til Presterød skole. Det er kort vei til både Presterød barne- og ungdomsskole. Det er god barnehagedekning i området. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 88979430

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1960

Antall soverom

2

Byggeår

1960

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1960 og til-/påbygd 2. etasje og garasje i 1986. Boligen er oppført i halvannen etasje samt krypekjeller. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommet er fra 2009. Dusjkabinett er installert. Dette forlenger trolig rommets/overflatenes forventede levetid. Diverse gjenstående arbeider etter utskifting av vindu. Registrert fukt/råte i del av stubbloft/bjelkelag over krypekjeller. Utbedring av råteskadet trevirke må påregnes. Krypekjeller har fuktig miljø og det anbefales tiltak for å sikre tilfredsstillende utlufting av krypekjeller. Det anbefales videre å ikke benytte krypekjeller til lagring/oppbevaring av organisk materiale. Enkelte gjenstående arbeider. Selger opplyser at boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger som f.eks. omlegging/utskifting av taktekking inkl. takrenner/beslag i 2017, skiftet deler av innvendige vann-/avløpsledninger i 2009, pusset opp diverse overflater .m.m. Værslitasje i utvendige overflater. Bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Flere bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 2. Krypkjeller har fått tilstandsgrad 3. Det henvises til tilstandsrapport for informasjon.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig i tre, mur og betong (flatt tak) datert 30.07.1960. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
I henhold til godkjente tegninger mottatt fra Tønsberg kommune ble det gjort en fasadeendring og påbygg over garasjen + tilbygg av ny garasje i ca. 1985. Det er uvisst når påbygget over den originale eneboligen er utført og påbygget over original bolig og garasje samsvarer ikke med tegninger. Det finnes ikke dokumentasjon på innredning (bruken) av 2. etasje og soverom over garasjen i kommunens arkiv, og det er uvisst om innredningen og bruken av hele 2. etasje er godkjent til nåværende bruk.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 151 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, kjøkken, stue/spisestue, bad/wc og vaskerom.
Sekundærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 garasjerom.
2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 01.10.2020 utført av tastmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen. Varmekabler i bad. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 19 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 19 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 980,50 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Selger opplyser om at de tidligere har brukt NextGenTel til TV og internett.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 080 538 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 889 938 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Kilen og opp Presterødbakken. Følg Valløveien gjennom rundkjøringen ved Presterødkrysset. Kjør mot Olsrød og ta inn til Tolvsrød. Ta første til høyre i Glitneveien og deretter første til venstre i Heges vei. Eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Dog skal det skrives under på egenerklæringsskjema på gbnr. 151/360 da denne delen av tomten er ubebygd.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om kloakkledning- tinglyst 13.11.1959, dagboknr. 503424, gjelder: Bestemmelser om telefon- og elektriske ledninger. Bestemmelse om kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Eier av bnr. 280 må ikke foreta bygningsmessige eller terrengmessige arbeider som vanskliggjør adgangen kloakkledninger o.l eller utsetter disse for trykk, frost eller annen skade. Servitutten ligger vedlagt i salgsoppgaven.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen den 29.02.2012:
- Stålrør i skorsteinens røykløp fra 2.etg og opp til toppen av skorstein må fjernes. Skorstein skal ha samme tverrsnitt i hele sin høyde.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.