Nært Arås

Arkitekttegnet skipperhus med nærhet til sjøen/Arås båthavn - Utsøkte detaljer & løsninger - Stor, solrik & vakker tomt

Berganveien 242 , 3138 Skallestad

VISNINGER

8. mai lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 200 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 1 448 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1932
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 47
FINN.no 193865958
Sist endret 04.05.2021 13:49
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 651 519
Ligningsverdi 883 922,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 651 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Her får du en ærverdig og svært gjennomført bolig med en stor og utsøkt tomt. Boligen går over 3 plan og inneholder i 1. etg: Hall med trapp opp, trapperom, kjøkken, spisestue, samt 2 dagligstuer med vakre ildsteder. Glassveranda med utsikt til hagen.
2. etg inneholder gang, flislagt bad med flott innredning, kontor/lite soverom, 2 soverom og separat toalett.
Kjelleren er delvis innredet og inneholder hall m/trapp, vaskerom og 2 kjellerrom.
Stor garasje med bod, gang og loftsrom m/ kjøkken.

Standard

Velkommen til Berganveien 242 og denne ærverdige villaen. Her får du en godt bevart skatt med utsøkte detaljer og løsninger. Boligen er solid bygget og har bevart et interiør som er gjennomført fra topp til tå. Boligen er oppfør i 1932, men er jevnlig vedlikeholdt opp gjennom tiden. På 90-tallet ble taket renovert med papp, sløyfer og lekter. Taket er tekket med glasert tein. Innvendig oser boligen av sjel og sjarme. På hovedplanet har du 3 stuer hvor det er montert noen flotte ildsteder fra tidligere av. Disse lyser av nostalgi og er et skue for øye. Deler av gulvene er lagt med skipsgulv, som er solid og slitesterkt. Øvrige gulver er lagt med tregulv, noe som passer utmerket i denne boligen. Kjøkkenet er malt oppi en mer moderne, sort utførsel. Noe integrerte hvitevarer. Adkomsten inn i boligen er helt fantastisk. Du blir møtt av en massiv, original ytterdør, og kommer inn i en stor hall med herskapelig trapp til annen etasje. Allerede her får du en følelse av ærverdighet som gjenspeiler denne eiendommen.
Når du tar trappen opp kommer du til boligens soveavdeling. Ger finner du 2 gode, og et lite soverom, hvor det minste blir brukt som kontor. I denne etasjen finner du også bad og toalett. Badet ble pusset opp rundt år 2000, med fliser på gulv og vegger. Det er innredet med dusjkabinett, badekar og en spesielt flott søyleservant. Gulvet på toaletter er lagt med skipsgulv.
Nede i kjelleren får du et stort vaskerom. Rommet kan ha flere funksjoner, som bl.a. tørkerom da det er montert en vedovn der. Øvrige rom er kjellerrom som fint kan forvandles til noe annet.
Garasjen har et innredet loftsrom som kan passe utmerket til gjester eller ungdommen. Det er lagt inn vann i rommet og montert et lite kjøkken. forøvrig er garasjen stor og har god plass til biler, henger, sykler og øvrig lagring. Her får du en ærverdig og unik bolig på n stor og vakker tomt. MÅ SEES!! Vel møtt

Beliggenhet

Boligen ligger i et godt etablert boligstrøk, barnevennlig og med gangavstand til Arås båthavn, barnehage, Meny dagligvare med post i butikk og bussholdeplass med hyppige avganger til Teie og Tønsberg. Oserød barneskole ligger i nærområdet med gangvei helt frem via Hårkollen. Det er ca. 9 km til Tønsberg sentrum med alle fasiliteter og ca. 6 km til Teie Torv. Kort avstand til badeplasser og flotte friluftsområder i  Sparrønningen, Glanern, Torød med lysløype vinterstid, Hårkollhallen og NIF idrettsanlegg med ny kunstgressbane. Til Borgheim er det ca. 5 km med skoler og sentrumsfunksjoner samt golfbane.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 200 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
Enebolig:
Kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken, trapperom og 3 stuer.
2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, toalett, kontor og 2 soverom. 
Garasje:
1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Sekundærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Gang, garasjerom og bod.
Loft:
Bruksareal: 15 m².
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innredet rom med kjøkkenkrok.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 29.04.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 448 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og vakker opparbeidet tomt og hage. Hagen ligger vestvendt så her får du ypperlige solforhold fra tidlig til sent. Tomten er opparbeidet med trær, prydbusker og plen. Hagen er parkmessig opparbeidet og gir et svært godt inntrykk. Hagen er stor og gir mange muligheter for aktivitet og lek for store og små. Her kan man spille fotball og annen lek, samt ha trampoline mm. Gårdsplassen er gruslagt og det er plass til flere biler, sykler, hengere mm. Det er etablert en stor og flott hekk mot veien. Tomten er fantastisk flott og velstelt.

Garasje / Parkering

Det er store muligheter for parkering på eiendommen. Det står en stor garasje på ca. 80 kvm, som rommer hvert fall to biler samt godt med lagringsplass. Det er plass til flere biler i gårdsplassen, både foran garasjen og opp mot boligen. På loftet i garasjen er et innredet rom. Det er lagt inn vann og inneholder et lite kjøkken. Det er strøm i rommet. For øvrig er det gang og bod i garasjen.

Byggemåte

Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i støpte sparesteinsmurer. Yttervegger i plank er utvendig panelt. Sperretak med valm form er tekket med glasert teglstein. Det er støpte kjeller gulver og støpt utvendig inngang til kjeller.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 30.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Dette ble ikke utstedt for tiltak omsøkt før 01.01.1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Oserød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsteder og varmepumper. Det er gulvvarme på badet ellers er oppvarming via panelovner. Det står en fantastisk flott vedovn i den ene stuen. Dette er et klenodium som oser av sjarme. I den andre stuen er det montert en stor og nydelig kakkelovn som avgir meget god varme. Vedovnene passer perfekt inn i disse rommene. Varmepumpene er plassert i stuen, samt på vaskerommet i kjelleren.
Det er nedgravd parafintank i hagen. Det er ikke sjekket om denne kan brukes videre eller må graves opp.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 767 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 922 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 182 118 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018.

Offentlige planer

Det er nylig fradelt to boligtomter bak denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vannledninger, tinglyst 26.06.1979, dagboknr. 3862 - gjelder: Vegvesenets betingelser vedtatt.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 17.02.1982, dagboknr. 1918 - gjelder: rett for gbnr. 47/21 til å bygge enebolig inntil felles grense i en avstand på 3,75 meter.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. I forbindelse med fradeling av to tomter på baksiden, er det gitt tillatelse til disse tomtene og koble seg på vann- og avløpsledninger til denne eiendommen. Det skal ikke graves noe over tomta, da rør er lagt til grensa mellom denne eiendommen og de fradelte tomtene.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderoms innredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Berganveien 242, 3138, Skallestad, Gnr. 47 bnr. 47 i Færder kommune

Eier

Kurt Bertrand Hansen

Oppdragsnummer

28-20-0262

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.